НЕ ИЗПЪЛНЯВА СЪПРУЖЕСКИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ…

Не изпълнява съпружеските си задължения…
 
След като жената роди, мъжът губи към нея всякакъв сексуален интерес
 
ноември, 2010 г.
 
Снимка © Monkey Business Images/Dreamstime.com
 
Време, отделено за удоволствие
На измерване подлежи абсолютно всичко! Група учени провела „инвентаризация“ на интимния живот на хората. Изводите са впечатляващи!
 ► Средно 16 часа се падат на оргазма през живота (при продължителност на живота 78 години).
 ► 1000 часа любовна игра натрупва човек с години любовна практика.
 ► 4200 – толкова пъти прави секс средностатистическият жител на планетата Земя.
 
Той става по-грижовен, помага за детeто, но не прави и опит да общува с вас сексуално. А инициативността ви в тази посока или отклонява, или се прави, че не е забелязал. Как отново да си върнете добрия стар редовен сексуален живот?
Много от проблемите на младата майка се дължат на факта, че й е трудно да погледне на ситуацията отстрани. Ние ви предлагаме три различни странични гледни точки към този проблем.
 
ЛЕКАРИТЕ: Трябва си почивка
Вярно е, че след раждането сексът отива на заден план. Но за това си има обективни причини.
От съображение за сигурност лекарите препоръчват шест­седмично въздържание от полов живот след раждането. От толкова време минимум се нуждае жената, за да се възстанови половата й система. Ако включите и последните месеци на бременността, този период на въздържание може да стигне и до половин година… Не е лесно да възстановите близките отношения след такова прекъсване. Ще ви се наложи отново да синхронизирате ритъма на сексуалната активност чрез метода проба и грешка.
Умората и недоспиването карат съпрузите да мечтаят за сън вместо за секс в редките моменти на отдих. Но с течение на времето, след около ориентировъчно половин година от раждането на бебето, сексуалният живот отново се съживява. Често от само себе си.
 
ПРИЯТЕЛКИТЕ: Изучи отражението си в огледалото
Мъжът вижда у вас не жената, а измъчена от битовите грижи съквартирантка. Вашата фигура сигурно се е променила след раждането. Мъжът ви е на работа, а вие си седите вкъщи по халат и от ден на ден ставате все по-отпуснати. Той се връща вкъщи и кой го посреща?! Да не говорим, че през цялото време сте недоволни от нещо! Ако се стегнете и спрете да недоволствате, нещата биха изглеждали по друг начин. Та вие сте му подарили наследник! Майка сте на неговото дете, а това може да е толкова секси. Повярвайте в това твърдение и дайте на мъжа си шанс да ви пожелае отново.
 
МЪЖЪТ: Ужас, станах домашар!
Да, и неговият живот е направил остър завой след раждането. Вашият съпруг е станал баща. И сега му е закономерно трудно. Тревоги, колкото искаш: на работа – напрежение, а трябва да не допуска да го уволнят, защото сега се грижи за още едно гърло. Не е много сигурен как точно да се държи с това малко странно същество. Дори се страхува да го вземе на ръце. С тъста и тъщата отношенията също са се променили. Те сега са станали баба и дядо и са започнали най-вероятно по-активно да се намесват в семейния живот на младата двойка. На мъжа му се налага да пази семейните граници от подобни „набези“. А дали пък не се налага да направи и основен ремонт на къщата, за да му е по-удобно на детето, когато стане на 1–2 годинки?
А сексът? Какво беше секс? Не му стигат и тези тревоги, а вие го тревожите и със… секс. Още една отговорност. И мъжът избира да дезертира точно от нея. Защото се страхува да не претърпи неуспех в леглото. Сега той просто няма сили да бъде добър любовник. Нужно му е време, за да свикне с ролята си на родител.
 
ИЗВОДЪТ: Търпение, само търпение
Следете и анализирайте себе си. Не пропускайте случай да оставите детето на отглеждане при баба и дядо и да прекарате времето само със съпруга си. Любовта и търпението ще ви помогнат да преодолеете затрудненията в интимния живот.
Най-важното е да вярвате, че те са временни!