НЕ ИСКАМ, НО ПРАВЯ СЕКС, ЗА ДА…

Не искам, но правя секс,
за да…
 
октомври, 2009 г.
 
 
Снимка © vgstudio – 123rf.com
 

Всеки мечтае за неугасваща страст в леглото, но много хора
правят секс и при отсъствие на страстно желание.
Няма нищо осъдително в това. Стига сексът да си е
свършил работата за целта, за която е бил използван като средство.

 
…се сдобря с партньора си
Доста често сексът се използва като средство за помиряване. Интимността между чаршафите е специфична близост, при която няма нужда от думи и обяснения. Агресията, избухнала на воля по време на семеен скандал, държи партньорите в напрежение, което те могат да трансформират в сексуална енергия. Усещането, че за едното нищо си можел да загубиш другия, действа като мощен афродизиак. Ако подобни сексуални сдобрявания се случват от време на време и във вашата двойка, не е проблем. Но ако те системно заместват разговорите помежду ви, то това означава, че живеете в условия на скрита агресия, готова всеки момент да избухне. Тази агресия постепенно ще убие отношенията ви. Тя може да се превърне в открит конфликт, който да избухне с такава сила, че да се окаже нерешим.
 
…задържа мъжа на мечтите си
Това намерение издава един от основните женски страхове – да не изпусне жената мъжа, за когото с нокти и зъби се е борила. Ако се отдавате по причина да задържите мъжа до себе си, означава, че сте неуверена и много зависима от него. За жалост и всички пози от „Камасутра“, взети накуп, не са в състояние да предотвратят изневяра. Както знаем, най-силният афродизиак е желанието. Свободно, капризно, неуловимо, крехко и точно затова толкова ценно.
А и качеството на сексуалните отношения не се определя по количествени показатели. Правенето на любов два пъти дневно не гарантира нито сексуално удоволствие, нито вярност от страна на партньора. Той подсъзнателно ще улови сигнали на неувереност и страх в преднамереното ви сексуално поведение. А страхът и неувереността са убийствени за любовта.
 
…изкупя вината си след изневяра
Тази класика в жанра е по-характерна за поведението на мъжете. Но и при жените издава стремеж за омаловажаване на забежката встрани. „Щом мога да правя секс с постоянния си партньор, значи всичко е наред и сексът с другия/другата не е бил нещо специално и важно в моя живот. Да не говорим, че на този принцип сексът с постоянния партньор дори може да стане доста по-страстен от обикновено.“
Но не се заблуждавайте. Чувството за вина се появява именно когато близостта ви с другия партньор ви е доставила неизмеримо удоволствие…
 
…освободя напрежението
Сексът няма нищо общо с благородството. Хората са бозайници, чието поведение до голяма степен се определя от хормоните. А правенето на любов наистина е един хубав начин за освобождаване от стреса. Прекрасна възможност да усетиш ликуването и на тялото, и на душата си. Когато изпитва сексуална наслада, тялото отделя ендорфини, предизвикващи еуфория. Организмът изпитва усещане за лекота и безметежност. Проблем възниква, когато жената усети, че мъжът постоянно използва тялото й като фитнес уред.
 
…доставя удоволствие на другия
Ако очаквате синхронност на желанието, сексуалните контакти на двама дългогодишни партньори за една година биха могли да се преброят на пръстите на едната ръка. В това да доставиш удоволствие на другия, когато на теб не ти е до секс, няма нищо осъдително. А и често пъти насладата идва, когато най-малко си я очаквал, дори и когато не си го очаквал.
Стига обаче да не насилвате партньора си да прави секс (по-често мъжете насилват жените от позиция на силата). Такова доставяне на удоволствие се превръща само по себе си в доброволно жертвоприношение. То поставя единия от партньорите в ролята на молител, на когото му се отпуска нещо като подаяние. Сексът не е подаяние все пак, а споделена радост.