Panasonic с гордост представя новата си комбинирана фурна с пара „4 в 1“, превръщаща приготвянето на прясна храна в лесен и удобен процес, изключително подходяща за семейства с натоварено ежедневие и хора, които се стремят към здравословен начин на живот.
Водещ модел сред микровълновите фурни на Panasonic, новата комбинирана фурна с пара е елегантна многофункционална фурна с минималистичен дизайн и технология Turbo Steam, която я прави най-мощната комбинирана фурна с пара на Panasonic досега.
Свеж подход към комбинираното готвене
Концепцията „Experience Fresh“ (Опитай свежото), на която се базират иновациите на Panasonic, олицетворява радостта от приготвянето на прясна храна и създава богати социални преживявания за вас и вашите близки. Вдъхновена от вечната японска култура, японските техники на готвене и японските технологии, новата комбинирана фурна с пара, подобно на всички други кухненски електроуреди на Panasonic, е експертно проектирана и произведена, за да позволи на хората, приготвящи храна от всички нива да се насладят на здравословното готвене с лекота.
Готвенето на пара е традиционна японска готварска техника, с която се приготвя здравословна храна и се запазват полезните хранителни вещества, без да е необходимо добавяне на мазнини по време на готвенето. Фурната е оборудвана с мощна технология Turbo Steam, резервоар за вода с капацитет 800 ml и 2 изхода за впръскване на пара във вътрешността на фурната. Работният й обем е увеличен с 20%, което позволява няколко ястия да бъдат готвени на пара едновременно на две нива.
Благодарение на тази интегрирана функция за готвене на пара, заедно с 12 предварително зададени комбинирани програми и 36 автоматични програми за готвене, комбинираната фурна с пара дава възможност за бързо приготвяне на пресни здравословни ястия с минимални усилия.
Фурната е с плоска долна част, благодарение на което може да се използва като обикновена фурна, с обем 31 литра, идеален за приготвяне на храна за цялото семейство. Инверторната технология позволява равномерно разпределение на топлината, а сензорът „Genius“ премахва необходимостта от предварително задаване на време за готвене. Комбинираното готвене пести време и осигурява оптимални условия за готвене, като позволява комбиниране на функции за готвене и едновременното им използване, благодарение на инверторната технология. Това означава, че храни, като сьомга и зеленчуци, могат да бъдат приготвяни с помощта на пара и микровълнова енергия само за около 15 минути.
Докато технологията за комбинирано готвене с пара осигурява удобно приготвяне на храната с оптимални резултати, външността на фурната, с превъзходния си елегантен и минималистичен дизайн, врата от опушено стъкло, сензорен панел и бял LCD дисплей, позволява безпроблемно и естествено интегриране във всеки кухненски интериор. Освен това, благодарение на плоския нагревател на грила, фурната се почиства много лесно.
Също така може да бъде закупен и комплект за вграждане от неръждаема стомана NN-TK816CSCP, който позволява използване на NN-CS89L като вградена фурна.
Вкусни рецепти за вашата комбинирана фурна с пара ще намерите на www.experience-fresh.eu
Картофена супа с бекон
Подходяща супа за студения сезон. Нашата картофена супа е идеално след разходка на чист въздух или бързо хапване за обяд.
Съвет: За да придадете по изтъчен вкус на супата, ви препоръчваме да добавите лъжица заквасена сметана.
Време за приготвяне: 20 минути
Необходими продукти:
- 3 средно големи картофа
- ½ стрък праз
- ½ стрък магданоз
- ½ стрък целина
- 1 морков
- 100 гр. бекон на кубчета
- 1 суп. лъж. бульон
- 350 мл. Вода
- 20 гр. риган
Начин на приготвяне:
Обелете и измийте картофите. Измийте и другите зеленчуци за супата и нарежете всичко на малки кубчета. Поставете картофите и зеленчуците, и всички други съставки в купа, подходяща за микровълнова фурна, и разбъркайте. Гответе в микровълнова фурна покрити с комбинация от 300 watts/6 минути и 600 watts/8 минути.
Разбъркайте супата и гответе още 3-6 минути – в зависимост от желанието ви – на 600 watts.
Добър апетит!
Карамелен пудинг
Идеалното сладко изкушение за празник. Сервирайте го топло с бърз сос за тофи и сладолед.
Време за приготвяне:
Порции: 2 бр.
Необходими продукти:
- 200 мл. неподсладено бадемово мляко
- 200 мл. вряла вода
- 400 гр. обезкостени фурми
- 200 гр. захар демерара
- 230 гр. масло
- 200 мл. олио от рапица
- 2 ч.л. сода бикарбонат
- ½ ч.л. индийско орехче
- ½ ч.л. сух джинджифил
- 2 ч.л. канела
- 350 гр. самонабухващо се брашно
за карамеления топинг:
- 300 гр. кокосова сметана
- 100 гр. светло кафява захар
ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
Загрейте комбинирата микровълнова фурна на 180 градуса. Намажете с мазнина тава за мъфини.
В купа смесете фурмите и врялата вода, и оставете настрани. В голяма купа смесете захарта и маслото, и разбивайте до кремообразна смес с миксер около 45 секунди. Изсипете бадемово мляко и олиото от рапица, и разбъркайте. Подсушете накиснатите фурми, пасирайте ги с пасатор и ги добавете към маслената смес, и разбъркайте. След това, добавете подправките, содата бикарбонат и брашното. Разбъркайте добре с шпатула. Разделете получената смес във формите за мъфини. Поставете в комбинираната микровълнова фурна на 180 градуса за 25 минути. Проверете готовността с чиста клечка за зъби. За да направите карамеления сос, в друга купа, подходяща за микровълнова фурна, смесете кокосовата сметана и кафявата захар. Поставете я във фурната, покрита, и настройте на висока мощност за 6 минути.
Внимателно обърнете изпечения карамелен пудниг в чиния, отгоре поръсете със соса и топка сладолед.
Добър апетит!