НОВИТЕ ПАЛТА

Новите палта
ноември, 2010 г.
Дойде времето да се опаковаме топло. И, естествено, да инвестираме пари в ново палто. Ако все още не сте решили дали то да е късо или дълго, вталено или свободно, в милитари стил или суперелегантно, ние ще ви помогнем.
Да, знаем, че искате палтото ви да е многофункционално – хем елегантно, хем спортно, хем да е топло, хем да изглежда шикозно, та да можете да ходите с него на делови срещи. Би било прекрасно, ако миналогодишното ви по някакъв вълшебен начин е изпреварило модните тенденции за тази зима и все още е актуално. Но ако случаят ви не е този, ще се наложи да си изберете ново с наша помощ.
 
Думата Camel
е онова, което трябва да запомните. Това пустинно животно (имаме предвид камилата – camel на английски е камила) през този сезон се споменава по-често от всякога. Ако държите да сте модерни, няма да минете без този цвят. Палтата в цвят Camel се предлагат в прави, скъсени кройки, които директно ни връщат в 90-те години на миналия век.
Цветът е ненатрапчив и нежен. Подходящ е за комбинации с дънки, но също така изглежда доста елегантно в съчетание с по-елегантни дрехи.
Съвет на стилиста На палто в цвят Camel перфектно подхождат велурени боти с гарнитура от гладка кожа в задната част. Или пък дълги велурени чизми с възможност за подгъване в горната част в същия цвят.
Още по-елегантни бихте изглеждали с палто с
 
3/4 ръкави
Предимството – красивата гривна на китката ви ще се вижда дори и в най-мразовития ден, а яркия пуловер, който се подава под ръкавите, можете да превърнете в цветен акцент на тоалета. Особено ако палтото е сиво или черно.
Свежа идея Ако сте сръчни, можете да изплетете яркоцветни „пуловерчета“ за копчетата на палтото си в различни цветове. Обличайте копчетата съобразно с цвета на ръкавите на пуловера, който се подава под 3/4 ръкавите.
Ако нито цветът Camel, нито 3/4 ръкавите са ви впечатлили, тогава сигурно ще ви хареса някоя връхна дреха в
 
милитари стил
Тези палта обикновено са по-спортни, но пък и доста по-топли. А и ще са актуални и следващата зима (всяка зима стилистите разхождат по подиумите поне едно палто с милитари излъчване).
По модата Пристегнете палтото с широк колан. Това ще ви гарантира, че сте по модата през този сезон.
Според фигурата и възрастта
Двуредно
Тъмносиньо вместо черно – по този начин и най-големият традиционалист би изглеждал модерен. Двуредното закопчаване пази топло и изглежда красиво на външен вид. Но стои значително по-добре на високи и слаби жени. Имайте го предвид.
В A-кройка
Този модел сякаш е създаден за жени с тесни рамене и широк ханш. Можете да акцентирате и оптически да поразширите горната част с по-богат шал, увит около врата, или с прикачване на огромна яка към палтото.
Без яка, с изчистен силует
Тези палта изглеждат като манта. Ако са в ярък цвят, цветът изпъква на преден план. Падат много добре и са подходящи за по-закръглени жени.
Тип халат
Палто с такава кройка отива много на дами с еднакво широки рамене и ханш. Обикновено се пристяга небрежно и хлабаво с колан от плат през талията, за да изглежда по-женствен силуетът.
С косместа яка
Добре е кройката му да е изчистена, а материята – туид. Стои добре на почти всички типове фигури. Много е шикозно, ако е гарнирано с кожен колан.
Униформено
С него ще се подмладите, защото ще изглеждате като колежанка. Обикновено е късо, с външни джобове с капаци, двойни декоративни тегели и се закопчава с клупове.
Вталено, с набор отзад
Ако го облечете, печелите повече елегантност и женственост. Но отива само на дами с добре оформена талия.
Да се върнем в 60-те
години на миналия век. Трапецовидната форма и 3/4 ръкавите са отличителните характеристики на тези палта. Отиват на дами с дълги и стройни крака, защото обикновено са много къси.
С цип и пух
Това не е палто, а яке. Но не пропускаме да го представим, защото е изключително топло. Яката му може да е подвижна (на цип). Подходящо е за по-млади дами.