Новия катaлог на ИКЕА

Новият управител на ИКЕА България Никос Ифантидис представи пазарния ръст на компанията и новия катaлог на ИКЕА

Управителят на ИКЕА България Никос Ифантидис представи резултатите на компанията от изминалата каталожна година по време на специалното ежегодно събитие за представянето на новия каталог на ИКЕА. Компанията продължава да регистрира растеж и отбелязва 14% ръст на посетителите по всички търговски канали, 11% ръст на продажбите и 13% повече клиенти в сравнение с предходната каталожна година. Трите търговски канала на бранда в България отчитат oбщ оборот от 103 млн. лв. Компанията регистрира общо 2,8 млн. посетители и 1,1 млн. клиенти. Тези резултати са oтражение на цялостното представяне на ИКЕА в България, включително магазин ИКЕА в София, онлайн магазина и двата центъра за поръчки във Варна и Бургас.

Новият каталог на ИКЕА ни кани в дневната – събирателно място за семейството и приятелите и сцена на нашия живот у дома. В днешно време, когато животът става все по-динамичен, новият каталог ни показва как нашият дом може да следва начина ни на живот и да се адаптира към промените в него. Затова тази година ИКЕА ни приканва да създадем място за живот – за всичко, което е наистина важно за нас. Решенията в каталога са фокусирани върху това как да направим повече място вкъщи за дейностите и нещата, които обичаме – независимо от размера на бюджета и квадратурата, с която разполагаме.

Разпространението на новия каталог започва в София на 1 септември. Налични са също дигитална версия и мобилно приложение, които ще позволят на всички в България да имат достъп до съдържанието на каталога.

Нови колекции

Една от предстоящите наесен лимитирани колекции, представена в новия каталог, е YPPERLIG, създадена в колаборация с датската дизайнерска компания HAY. Отличава се със своите скандинавски ценности и идентичност, съчетани с най-новите производствени техники. Колекцията включва 35 нови продукта, обединени от апетитни нюанси, линеен дизайн и висококачествени материали с една цел – да ни помогнат да създадем по-уютно споделено пространство за живот.

Другата голяма новина е сътрудничеството с британскaта дизайн звезда Том Диксън, резултатът от което oчакваме в магазините в началото на 2018 г. Оспорвайки принципите на традиционното производство на мебeли, Диксън и ИКЕА създават един свеж прочит на меката мебел чрез колаборативна платформа, която позволява на всеки желаещ да се включи в процеса на дизайн.

Български дизайн по цeлия свят                                                                        

През новата каталожна година очакваме и VÄSSAD – първата колекция на ИКЕА, изцяло произведена в български фабрики, както и плюшена играчка, нарисувана от българско дете. Летящият дакел Мури, създаден от десетгодишната Мира от София, ще бъде в продажба в магазините на марката в 49 държави от месец ноември като част от ежегодната кампания с добра кауза на ИКЕА, в която деца помагат на деца по целия свят.

Тазгодишният каталог идва в 328 страници, преведен на 35 езика и се разпространява по цeлия свят. От излизането на първия ИКЕА каталог през 1951 г. до днес каталогът на ИКЕА е сред изданията с най-голям тираж по света.