ОБИЧАТ ЛИ МЪЖЕТЕ ДА ПРАВЯТ КУНИЛИНГУС

 Обичат ли мъжете да правят

кунилингус
 
октомври, 2010 г.
 
© Lev Olkha | Dreamstime.com
 
Оралният секс е просто един от видовете секс, но мнозина имат странни отношения с него – особено с кунилингуса (от cunnus – вулва, и lingus – език). Но пък някои мъже не само го практикуват, но и обожават да го практикуват. А други пък, които не го обожават чак толкова, все пак се съгласяват на подобни орални ласки, господ да ги поживи.
Резултатите от анкета, проведена от едно авторитетно мъжко списание сред 1300 мъже, показали, че по-голямата част от силната половина на човечеството се отнася спокойно към тази сексуална техника
93,3% периодично правят кунилингус на своите партньорки.
Трябва да се отбележи, че на 61,3% от тях действително им харесва да правят това, а 32,1% от всички запитани мъже уточнили, че оралните ласки от тяхна страна са възможни само в случай, когато женският полов орган е гладко избръснат и ухаещ на сапун.
И само 6,5% от анкетираните мъже изказали мнение, че този вид секс
им е противен и е „под тяхното мъжко достойнство“.
Не бива да забравяме, че отношението към фелациото и към кунилингуса не е еднакво. На мъжете обикновено им се налага да скланят своята партньорка към фелацио с различни тактически маневри. За тях тази орална техника е подразбираща се от само себе си и едва ли не задължителна част от сексуалната програма. И ако жената откаже да я практикува, обикновено мъжът смята това не само за обида, но даже и за повод за раздяла. А кунилингусът е
суперинтимно занимание
Ако на мъжа дори една неумело направена „свирка“ му носи удоволствие, то при кунилингуса той трябва да е майстор, за да накара жената да се почувства наистина на седмото небе, а не да пъшка театрално от криворазбрана благодарност, че партньорът й едва ли не й е оказал тази чест да я целуне там, долу. При кунилингуса се иска опитност.
Жените обикновено не разрешават веднага на един мъж орален контакт с влагалището им – такъв е възможен само при изградено максимално доверие между партньорите.
Но нека все пак да се опитаме да изясним защо един мъж обича да прави кунилингус и го прави, а друг се отнася към това занимание негативно и даже с погнуса.
 
5 причини „ЗА“
1. Банална или не, но първата причина е, че мъжете просто харесват кунилингуса. Да, много от тях изпитват нечувано удоволствие от това, че ДОСТАВЯТ ТАКАВА РАДОСТ НА ПАРТНЬОРКАТА СИ. Те обичат да я наблюдават как се гърчи безпомощно и как стене като разгонена лъвица.
Но не е само това причината мъжете, които харесват кунилингуса, да го харесват. Възможни са още две обяснения на тази причина. Първото е, че ако жената се е съгласила да допусне мъжа до най-съкровеното си, значи ТЯ МУ ИМА ПЪЛНО ДОВЕРИЕ, което психологически добавя още увереност към увереността на мъжа. Второто е, че НА МЪЖА МУ ХАРЕСВА МИРИЗМАТА НА ЖЕНАТА. Колкото и парадоксално да звучи, има мъже, които получават от кунилингуса много по-голямо удоволствие, отколкото жената. Както впрочем има и жени (но те все пак са рядкост), които получават огромно удоволствие от фелациото (е, не по-голямо, отколкото мъжа обаче!).
 
2. Кунилингусът е ПЪТ КЪМ СЪРЦЕТО НА ЖЕНАТА. Или към тялото й, ако така ви звучи по-реалистично. Във всеки случай ТАЗИ ПРИЧИНА Е ОТКРОВЕНО ЕГОИСТИЧНА, но все пак не е за пренебрегване. Мъжът, който иска да получи нещо от жената (секс например), се стреми първо да получи ключ от нейното сърце. И прекрасно разбира, че оралният секс може да изиграе решаваща роля за тази нелесна задача.
 
3. Защото кунилингусът НОСИ НЕИМОВЕРНА СЕКСУАЛНА НАСЛАДА НА ЖЕНАТА. Това е аргумент на алтруистите, които в секса се ръководят от принципа, че най-важното е да доставиш удоволствие на партньорката си. Добре би било, ако и партньорката изповядва същия принцип. А ако не, то с времето мъжът или ще промени своя подход към нея, или ще си тръгне.
Впрочем 73% от запитаните в споменатата по-горе анкета отговорили, че в практикуването на кунилингус повече от всичко ги привличат външният вид на жената, възбудена от тях по този върховен начин, и осъзнаването на факта, че ТАЗИ ВЪРХОВНА ВЪЗБУДА Е ТЯХНА ЗАСЛУГА.
 
4. Просто ЗАЩОТО ТАКА Е ПРИЕТО. Така, както е прието да се подава ръка на жената, да й се отстъпва място, да се пуска тя да върви пред мъжа, да й се подаряват цветя на любовна среща, да бъде тя изпращана до вкъщи и прочее протоколни подробности… Така е прието и преди секс тя да бъде възбудена чрез орални ласки. До крайна степен.
Мъжът, който прави кунилингус по тази причина, е привърженик на установените алгоритми, на един вид автоматизъм в секса. Щом трябва да се прави кунилингус, значи той ще го прави НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, ДАЛИ МУ ХАРЕСВА, ИЛИ НЕ. Въпросът е само как той прави това и харесва ли се неговата техника на самата жена.
 
5. И последната причина – ЗА ДА СЕ РАЗНООБРАЗИ СЕКСЪТ.
Така де, няма само с вагинален секс да се занимавате, я! На мъжете често им се приисква нещо друго, нещо необикновено. Освен това кунилингусът е и възможност мъжът да си почине малко от ритмичните движения с кръста, т. е. от хамалогията в секса.
 
5 причини „ПРОТИВ“
1. Колкото и да е неприятно това признание, трябва да го кажем – част от мъжете, които населяват тази планета, все още живеят по пуританските правила на секса. Те смятат, че всеки друг вид секс освен стандартния (при това единствено в мисионерската поза) е УЖАСНО НЕМОРАЛЕН и следователно не бива да се практикува.
Такива мъже, честно казано, правят секс само на изгасена лампа. Ако обаче такъв един мъж обожава аналния секс и фелациото, но е против кунилингуса по гореспоменатата причина, той не е никакъв пуритан, а откровен хитряга. Или пък смята, че кунилингусът НАКЪРНЯВА МЪЖКОТО МУ ДОСТОЙНСТВО.
 
2. На някои мъже не им харесва този вид секс, защото след него УСЕЩАТ НЕПРИЯТЕН ВКУС В УСТАТА СИ. Този аргумент е от поредицата „не искам да правя нещо, но ей сега ще измисля защо“. Такъв мъж се старае да избягва оралните ласки от своя страна с всички сили и усилено търси все нови и нови оправдания за това.
 
3. Той ПРОСТО НЕ УМЕЕ ДА ПРАВИ ТОВА. И си намира всякакви предлози, за да се измъкне и да не се изложи пред партньорката си. Естествено, той не би си признал никога за своята неспособност да прави кунилингус, защото това признание той възприема като ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ УДАР ПО МЪЖКОТО САМОЛЮБИЕ. Но и не желае да се научи да прави кунилингус, защото и в този случай ще му се наложи да си признае собственото безсилие и неумение. Максималното, което може да се очаква от него, са ПРЕДВАРИТЕЛНИ ОРАЛНИ ЛАСКИ, КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ НАЙ-МНОГО МИНУТА-ДВЕ. След което той с чувство за изпълнен дълг и в порив на бурна страст ще започне да прави онова, което умее най-добре – стандартен вагинален секс.
 
4. ЩОМ ТЯ НЕ МИ ПРАВИ ФЕЛАЦИО, ЗАЩО АЗ ДА Й ПРАВЯ КУНИЛИНГУС? Този въпрос си го задават доста мъже и трябва да признаем, че донякъде са прави. Та нали сексът е взаимсто – отдаване и получаване в двете посоки. Иначе рано или късно той ще се превърне в нещо банално. Така че ако вашият мъж изведнъж е престанал да ви стимулира орално, помислете не се ли дължи това на факта, че НЕ ОТГОВАРЯТЕ НА НЕГОВОТО ЖЕЛАНИЕ ЗА ВЗАИМНОСТ.
 
5. Последната причина отново е свързана с жената. АКО ТЯ ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ ПОЛУЧАВА УДОВОЛСТВИЕ ОТ СЕКСА, тогава защо му е на мъжа да се старае да є прави кунилингус? Макар че в този случай мъжете даже и не се досещат (или не искат да се досетят), че причината за женската неудовлетвореност са те самите и тяхното неумение да направят така, че жената да се почувства на седмото небе от щастие. Актуална и днес е поговорката „Няма фригидни жени, има некадърни мъже“.
Ако се опитаме да я допишем, ще трябва да добавим, че мъжете, които водят активен полов живот, ценят отношенията с някоя жена или просто искат да получат наслада от секса, безусловно се отнасят благосклонно към кунилингуса и биха го правили ако не с удоволствие, то поне без да демонстрират погнуса. А онези, които са против кунилингуса, повече губят, отколкото печелят.