Осемнайсти лунен ден

Осемнайсти лунен ден

Символи: огледало

Ето го „огледалният“ ден, който отразява вътрешната ни същност. Днес събитията и хората около нас са наше огледално отражение. Можете да научите от другите как те ви виждат острани. Ако околните ви подскажат недостатъците ви – не се обиждайте, а се замислете как бихте могли да ги преодолеете. Ако пък някой ви похвали – не приемайте това като ласкателство. Днес всички са склонни да говорят истината право в очите.

Ден на паисвна енергия. Възможно е да се отпуснете и да попаднете под нечие влияние. Не бива да възприемате чужд начин на живот или да се опитвате да имитирате друг човек. Хората днес несъзнателно се заблуждават взаимно. Това е денят на маските, заблудите и интригите. Възможно е да се натъкнете на лицемери, да попаднете в капан. Опитайте се обективно да преценявате собственото си поведение и ситуациите, като се гледате отстрани. Запазете трезвата преценка. Внимавайте за лошите си навици и не позволявайте на егоизма и тщеславието да се превърнат във ваши господари. Днес е лесно да се поддадете на илюзиите и ниските инстинкти. За да избегнете всичко това е необходимо да бъдете концентрирани, а не отпуснати.

Денят ще се украси в щастие за тези, които бъдат благоразумни и сдържани. За останалите съществува риск от грехопадение. Тези, които не съумеят да преодолеят своите лоши навици ще се чувстват ощетени и несъвършени. Може да ги връхлетят нощни кошмари. Възможно е да придобиете усещането, че нещо се опитва да ви отклони от правия път. Не се оставяйте на диктата на черните мисли и чуждото влияние. Самодоволството и гордостта са едни от най-лошите спътници, които може да изберете за днес. Бъдете самокритични, но не се самобичувайте. Не желайте лошо на другите. Ако не ви е приятна нечия компания – напуснете я. Сънищата са пророчески, често се сбъдват и носят информация за здравето, както и за начините, по които бихте могли да преодолеете някои трудности.

Зраве и хранене. Препоръчва се да спите по-малко и по-малко да говорите. Очистете стомаха и кожата. Отидете на сауна или пък си направете парна баня. Полезни са подмладяващите процедури. Не е препоръчително да пиете и да пушите. Ограничете количеството на храната. Откажете се от месото. Растителното масло и орехите ще бъдат още по-полезни за организма, ако ги консумирате днес. Ако имате воля – полезно е да гладувате. Бъбреците са уязвимият орган днес. Лунната енергия ще подпомага лечителите и хората, работещи с кармата.

Поведението ви може да стане причина за влошаването на здравето ви. Не бива да се надсмивате на другите и да бъдете язвителни. Иронизирането, опитът да превъзпитате някого и всякакви подобни напъни да „редактирате“ околните ще накърни собственото ви самочувствие и може да ви разболее. Възникналите днес болести могат да бъдат продължителни, но не и смъртоносни. Лечението им е бавно, защото болестта се „маскира“ и зблуждава лекарите. Бъдете предупредени, че диагнозата ви може да е грешно поставена и да ви е назначено съвсем неадекватно лечение. Излекуването ви би могло да бъде подпомогнато от кармично очистване, гладуване и обективна самооценка.

Любов и отношения. Възможни са конфрикти с колеги, роднини и любими. Първата половина на деня може да ви донесе неприятни изненади. Причините за конфликтите могат да изникнат буквално от нищото. Цари неразбирателство и егоизъм. Бъдете сдържани и не се оставяйте да ви провокират. Защитавайте другите и заставайте на страната на справесливостта.

Денят е еднакво лош, както за сключване на брак, така и за интимна близост и зачеване на дете. Детето ще бъде тщеславно. Възможно е да забогатее, но надценяването и прекалената самоувереност ще го погубят. Освен това здравето му ще бъде нестабилно.

Работа и творчество. Отложете всички важни дела и преговори. Физическите натоварвания да бъдат минимални. Ако рискувате и започнете важни проекти, гответе се за неприятности. Може да претърпите провал. Разрешаването на съдебни спорове, както и операциите с недвижимо имущество са недопустими. Би било хубаво, ако осемнайсти лунен ден съвпада с вашия почивен ден. Тогава бихте могли да го посветите на украса на дома или творчество. За полета на въображението, както и за научини открития – денят е благоприятен.

Родените на този ден са съзидателни творчески личности. Те служат на висока идея и при това могат да останат в сянка. Някои от тези хора могат да станат лечители. Трудолюбието им ще им донесе богатство. За да не се отклонят от правия път обаче, тези хора трябва да се борят с егоизма си. Около тях витаят съблазни. Полезно е тези хора да практикуват аскетизъм и да гладуват.