Осми Лунен ден

Осми Лунен ден

Символи: феникс

Осми лунен ден е свързан със символиката на прераждането. Той е началото на втората четвърт на лунния месец. Ден на преобразувания, съществени промени, вътрешни трансформации. Новостите са подпомогнати от символа на деня, фениксът, огнената птица, която се възражда от пепелта. Днес организмът се пренастройва чрез невидими трансформации на биохимично ниво, на ниво органи, тъкани и клетки. Организмът се насища с енергия. Днешният ден е нашият шанс да започнем живота си на чисто.

Моментът е много подходящ за самооценка и разкаяние. Припомнете си бедите и неприятните моменти, които са ви застигали в близкото минало и се отървете от тях. Обърнете внимание и на случаите, в които вие сте причинявали неприятности на други хора и опитайте да се разкаете за постъпките си. Тъмното минало трябва да изгори докрай в огъня на днешния ден. Днес запалете огъня в камината, пламъкът на свещи у дома също ще има благотворен ефект. Съзерцаването на огъня и символично, и буквално ще пречисти съзнанието ви.

Осми лунен ден символизира прехода от една фаза към друга и… може да ви готви неочаквани събития, изненади, за които не сте подготвени. Ето защо през целия ден трябва да бъдете концентрирани и организирани. Най-полезното ви умение днес ще бъде да се адаптирате към обстоятелствата и ако е необходимо да настроите поведението си според тях. Денят е много активен и не бива да се бавите. Денят може да бъде опасен за пасивните хора. Ако по природа сте по-флегматични, то постарайте се да нямате работа с огън и електричество.

Моментът е много подходящ за промени от всякакъв характер. Може да се втурнете в нови начинания, да планирате нови проекти, да направите ремонт, да се отправите на пътешествие, да смените жилището или работата си. И разбира се, не забравяйте за вътрешната духовна трансформация. Отделете време за самоанализ, очистване, поискайте прошка на конкретни хора, вие простете на други. Постарайте се да запомните сънищата си. На този ден сънищата ни разкриват смисъла на живота, подсказват ни мисията, заради която сме дошли на този свят, за ролята, която ни е отредено да изпълним в живота.

Здраве и хранене. Възникналата днес болест може да бъде много опасна и затова е добре да вземем превантивни мерки. „Под ударите” на днешния ден попадат черният дроб, стомаха и периферната нервна система. Не преяждайте, не прекалявайте с цигарите и алкохола. Денят е особено благоприятен за приготвяне на лекарствени средства, дори за онези от тях, които изискват комбинирането на няколко десетки компоненти. Посветете деня на очистване на стомаха и червата. Подстригването на косата в осми лунен ден ще способства удължението на живота ви.

Любов и отношения. Прощавайте постъпките на околните, отнасяйте се към всички с любов и топлина. Денят е много ползотворен за работа в екип или пък за развлечение с голяма компания. Не влизайте в конфликти и не изяснявайте отношенията си точно сега. По-добре е да избягвате споровете, а противоречията да изкоренявате още в зародиша им. Нее препоръчително да минавате под венчило на днешния ден. Бракът би бил удачен само за активните двойки, които са винаги готови на промени и нови впечатления. Ако не сте сигурни, че вие и партняорът ви отговаряте на тези характеристики, то много скоро в семейството ви ще възникнат разногласия, а крачката до развода ще е твърде малка.

Работа и творчество. Възможно е да намерите нови бизнес партньори. Денят е успешен за съвместна работа с колеги. Към шефовете си може да се обръщате с малки питания. Сега началниците са „глухи“ за по-сериозните проблеми на подчинените си. За хората със собствен бизнес, а и за всички работещи, денят ще е напрегнат, стресът – голям. Работете умерено, не се претоварвайте, не оставайте след работно време.

Родените на тази дата рядко са големи красавци. По правило тези хора са с непривлекателна външност, но на ума им всеки може да завиди. Изключително интелигентни са, имат способност да обработват и натрупват информация. Трудолюбиви и добросъвестни са. Родените на днешния лунен ден са хора на прилежния труд и обичат да завоюват положение в обществото именно благодарение на благ характер и съвестна работа. Заради всички качества, които претежажават, околните ги ценят високо. Друга тяхна особеност е, че не обичат да хабят енергия напразно. Ето защо те не са любители на физическите натоварвания и заниманията, свързани със спорт. Твърде оригинални са, могат да станат добри артисти благодарение на уникалната си способност да се преобразяват.