ОТКЪДЕ ДА СИ КУПИМ ОРГАЗЪМ

Откъде да си купим оргазъм
 
от Мирен СЛАВОВА
 
юли, 2008 г.
 
 
Имали ли сте връзка с мъж, който пътува с козметична чанта, пълна със сексиграчки? Аз имах. Първия път, когато извади едно такова чудо, малко се притесних, защото реших, че аз и тялото ми не сме му достатъчни. След секса с играчка обаче се почувствах прекрасно, защото към усещането ми, че съм задоволена, се прибави и усещането, че съм посветена в ново сексуално тайнство. Въпросите за сексуалните играчки и местата, които ги пропагандират – сексшоповете, са част от религията на секса и трябва да бъдат извадени на светло.
 
Да, да, на светло
Понеже, ако правите секс на приглушена светлина и партньорът ви включи играчката точно преди сюблимния момент, вие наистина няма как да разберете откъде ви е дошъл оргазмът. Времето на бурна сексуална игра не е подходящо за разглеждане и разучаване на наниза топчета, който партньорът ви е надянал около пениса си, а леглото не е мястото за това.
За радост, когато на мен ми се случи за първи път, аз веднага заговорих на езика на тази игра, но още не можех да чета на него, защото не бях стъпвала в сексшоп – книжарницата на секса с играчки. Моята първа среща с подобен артикул беше на приглушена светлина, преди силен оргазъм и когато връзката ми беше в сексуална ерекция, разбирайте апогей. При други двойки първите срещи с тези артикули се случват, когато „обикновеният“ секс стане безинтересен и скучен, а в живота на почти всяка двойка настъпва такъв момент. Причините за него могат да бъдат различни, но най-баналната е привикването с партньора. Някой наричат това сексуална несправедливост, а други – менопауза на семейния секс.
Ако знаете наизуст всички навици и желания на другия и ако смяната на позите и обстановката не помагат, за да бъде внесено разнообразие в интимните отношения, задължително трябва да извървите пътя до сексшопа. И вместо да се чудите
 
фетиши или патерици
са интимните играчки, просто погледнете на тях като на най-добрия си приятел за секс. Тези малки, сладки и страстни устройства са предназначени както за ветерани, така и за новаци и експериментатори. Също както чрез играчката детето опознава света на възрастните, така чрез сексиграчката възрастният може да опознае света на секса и желанията на сексуалния си партньор. Тези предмети не са запазена марка само за самотни жени и мъже или пък за гейове и лесбийки. Всеки, който си няма любима песен за секс, може да си намери любима играчка за секс. Участието на играчката в секса не означава, че си играете на секс. Което пък означава, че обогатявате еротичния ритуал. Много жени все още смятат за срамно да посетят сексшопа, за да се сдобият със скъпоценните предмети, и гледат на това място като на
 
 
обетован остров на изкушението
който не е за тях. Истината е, че всеки може да влезе в сексмагазин. И когато съберете смелост за това, този остров престава да бъде екзотичен (в смисъл на недостъпен) и се превръща в изключително полезна за секса дестинация. Всички версии за посещението на това място са подходящи.
Представителите на мъжкия пол обикновено се радват много на тази идея и не намират в нея нищо осъдително. Сред жените също има такива, които откликват с възторг, но повечето започват смутено да се изплъзват. От тези засрамени особи можете да чуете следното: „И какво да правя в сексшоп, като там има само кожени маски и изкуствени членове в различни цветове?“ На асортимента всъщност могат да разчитат всички и познаването на този асортимент е
 
дори въпрос на престиж
защото показва, че сте информирани и съвременни хора. И тъй, магазините за сексиграчки предлагат наслади, но те не приличат на чаша за мляко с какао, която може да успокои душата ви. Тук всяко нещо усилва нагона и прави страстта възможна. Тези, които усетят порив или нужда да посетят сексшопа, не бива да се смятат за пораженци на ложето на любовта. Тук има доза либидо за всички – както за хетеросексуалните двойки, така и за хомосексуалните, така и за любителите на уединението. Могат да се намерят аксесоари дори за запалянковците на нестандартния секс, или по-точно казано, за хищниците в наказателното поле на секса.
 
В списъка на по-малко познатите артикули
можете да откриете декоративна игла за еротична стимулация на пениса (вкарва се внимателно в уретрата и може да се движи навътре и навън). Анално бижу – по името му личи къде се вкарва. Ограничители за тяло, с които при различните пози можете да привързвате или застопорявате ръцете, краката и задните части на партньора. Стимулатори, които можем да причислим към медицинския инструментариум, например анален спекулум и душове за вагинални и анални промивки. Изкуствени вагини, вагинални, популярни още като „гейша топчета“. Между другото има и топчета за мъже, но не знам точно на какъв принцип функционират. Още обаче ги помня като първата сексиграчка в живота ми, която повече усетих, отколкото разгледах. Забавни продукти от рода на еротични напитки, карти със знойни момичета във възбуждащи пози, подскачащи пениси със смешен дизайн. Дилдо пък е играчка с формата на пенис в ерекция, която всички наричат за по-лесно вибратор. Необходимо е обаче разграничение между двете, защото вибраторът е снабден обикновено с електрическо пулсиращо устройство и не е задължително да е непременно с формата на пенис. Вибраторите са наистина много добро допълнение към любовната игра. Разнообразието от големини и форми е по-голямо от големините и формите на пениси, които и жената с хиперактивна сексуална кариера може да види и усети. Тук могат да се намерят специални смазки, които облекчават проникването, усилват желанието и дават възможност за нови усещания. Също може да се възползвате от козметиката с феромони, веществата, които повишават либидото и ви правят по-привлекателни за партньора. Към тази козметика се числят и маслата за еротичен масаж. Ако искате да зарадвате партньора си, можете да се възползвате от различни маски и най-разнообразни модели на еротично бельо и облекла от кожа и латекс. Разнообразието от презервативи също е голямо и на тях се гледа не само като на предпазно средство, но и като усилващ желанието аксесоар. Сексшоповете предлагат и голямо количество еротична литература – книги, списания, също така и дивидита с пикантно съдържание.
Сексмагазините
 
не са мeста за извратеняци
а за страстни и информирани последователи на секса. Психолозите смятат, че дори самото посещение на такъв магазин е в състояние да внесе разнообразие в сексуалния живот. Много от гореизброените аксесоари действат толкова възбуждащо, че ти се иска да започнеш да правиш секс още докато си в магазина. Дори да не купите нищо, присъствието ви за малко в Меката на сексуалните играчки ще ви даде усещането, че предвкусвате нещо ново и различно в леглото още довечера. Мястото толкова ще ви хареса, че скоро можете да започнете да ходите там с цял списък за покупки.
Ако пък чак толкова ви е срам да отидете дотам, можете да се възползвате от изкуствените варианти на тези места – интернет магазините. Доставката ви ще пристигне бързо и анонимността ви е гарантирана. Друго предимство на интернет магазините е, че инструкциите за употреба на артикулите са нагледни, а в „истинските“ магазини ги получавате устно от любезните продавачи, което може да усили срама ви.
 
За да свършите
прочетете няколко предимства на сексиграчките, които съм систематизирала от собствения си опит.  Пренасят се лесно и могат да бъдат с вас по всяко време – по време на командировка или отпуска.  Не ви е нужна специална подготовка, за да ги използвате, дори когато сте сами.  Помнете само, че тези играчки изискват хигиена и трябва да се мият по-често от детските.  Можете да гледате на тях като на произведения на сексуалната игра. Днешните сексартикули са почти доказани наследници на всички онези произведения на изкуството от древността, които са издигали в култ и сублимирали в творчество мъжкия пенис.  Ако все още не сте убедени в чудодейното свойство на сексартикулите, не забравяйте, че те могат много успешно да защитят секса ви от намесата на други партньорки. Не отказвайте на мъжа си присъствието на играчки, ако не искате да си намери по-палава от вас мадама.  И накрая – играчките за секс са безполови. Никой няма да ви обвини в отклонение, ако ги използвате. Нито ще ви се чуди, че ги харесвате. Както не се чудим на малките момиченца, които си играят с камиончета, и на малките момченца, които си играят с кукли.