ОТСЛАБВАНЕ С… ВОДА

Отслабване с… вода
 
февруари, 2010 г.
 
 
© iofoto – 123rf.com
 

 

Не, това е просто заглавие, което да ви привлече вниманието. С помощта на водата нито се качват, нито се свалят килограми. Тя обаче успешно забързва обмяната на веществата, с което и стопяването на килограми. Дори и да не искаме да отслабнем, е добре да пием най-малко по литър и половина вода дневно (което е равно на една голяма бутилка минерална вода).
Все пак водата притежава свойства, които могат да ни бъдат съюзници в борбата с наднорменото тегло. Но пиенето на вода не отменя намаляването на количеството консумирана храна. В противен случай до отслабване няма да се стигне.
Водата може и да не ви донесе никакви ползи, но поне няма да ви навреди, ако я използвате като средство за топене на килограми. Нищо няма да загубите, ако пробвате режима, който ви предлагаме.
 
Принципът
Половин час преди хранене, независимо каква храна се готвите да погълнете (мазна, протеинова или въглехидратна), изпивайте различно количество вода според количеството храна, която имате намерение да консумирате. Ето ви няколко примера за еквивалентност:
 
1 голям шоколад = 1 чаша вода (250 мл)
 
1 голям сандвич = 4 чаши вода (250 мл) или
2 малки бутилки минерална вода (от 0,5 л)
 
кафе със захар = 1 чаша вода (250 мл)
 
1 пица = 4 чаши вода (250 мл)
 
1 сладолед във фунийка = 1 чаша вода (250 мл)
 
1 чиния манджа = 4 чаши вода
 
 
 
Впрочем ако не можете да решите колко точно чаши вода да изпиете преди някое хранене, тогава изпийте поне 1. И тя ще е от помощ за забързване на метаболизма.
Спазвайки този принцип, имате право да ядете всичко, което искате, и в каквото количество пожелаете. Истината е, че пиенето на вода половин час преди хранене ви помага бързо да изпитате чувството на ситост и
 
да изядете по-малко от плануваното
Разбира се, всички препоръки, които сте чули да важат по време на спазване на която и да било диета, важат и в този случай. Не бива например да ядете, ако не изпитвате глад, както и да изяждате цялата порция, ако се почувствате сити, преди да видите чинията празна.
Когато постигнете желаното тегло, за да го запазите, продължавайте да пиете вода половин час преди всяко хранене, но в по-малки количества. Просто си създайте този навик и няма да сбъркате.
И най-важното – вслушвайте се в тялото си. Опитайте се да разберете кога наистина изпитвате глад и кога искате да ядете просто от лакомия. И, естествено, потиснете лакомията си, защото освен всичко друго тя е и смъртен грях според Стария завет на Библията.
 

И това е добре да знаете
► Още плюсове от пиенето на водаОсвен че ще ви помогне да отслабнете, пиенето на вода ще направи кожата ви опъната и тена ви – блестящ.
► Минусите В началото принудителното пиене на вода половин час преди всяко хранене, без да сте жадни, е наистина трудно и даже мъчително, но бързо се свиква. Внимание! Не мислете, че това е диета чудо. Няма да загубите наднормените си килограми, ако поглъщате хамбургер след хамбургер. Трябва да изработите здравословен хранителен режим на основата на повече протеини и по-малко бързи въглехидрати.
► Резултатът Ще стопите излишните килограми достатъчно бързо, ако се вслушвате в нуждите на тялото си и се придържате към здравословен хранителен режим. А ако направите пиенето на вода преди хранене свой навик, ще стабилизирате без никакви проблеми вашето идеално тегло!