ОХ, КАК МИ СЕ ЯДАТ СЕКСУАЛНИ ШАМАРИ!

Ох, как ми се ядат сексуални шамари
 
септември, 2013 г.
 
© ostill / www.123rf.com
 
 
Първо се чува едно кратко, но звучно „шляп“. Ръката му едва-едва се е отпечатала върху дупето є. Следва силният й вик. От удоволствие. Това го окуражава. И той повтаря пошляпването, но по-силно. Шляяяп!
И пак. И пак. И пак.
 
Много жени (и партньорите им) намират за изключително възбуждащо просто да си лежат един до друг, нежно да се галят и тихичко да мъркат в леглото по време на секс. Те така са „намалили звука“ на секса и редуцирали действията си, че направо могат да заспят от тишина и скука.
За други двойки обаче възбуждащо е нещо друго – леките потупвания, а понякога и силните пошляпвания по меките части на тялото… Дупето и гърдите са любимите места за „отпечатването“ на подобни шамари. Такива партньори се възползват от това по-твърдо изразяване в леглото, което не само им помага да се чувстват свободни, но и да превключат на „животински“ режим на правене на секс.
Всичко е добре обаче, докато по-грубата сексуална игра не завърши с насилие. А това не се случва само ако и двамата обичат пошляпванията.
 
Шляпването по задника е откровен знак
за сексуална заинтересованост. За разлика от флирта, при който всичко е построено върху намеците, тук няма място за съмнения и двояки тълкувания. Ако мъж шляпне жена по задника, той открито демонстрира възбудата си. А чуждата възбуда е силен афродизиак. Шляпването е вид агресивно поведение, която засяга не само активната, но и пасивната страна и отключва биологичния механизъм на възбудата.
Впрочем по време на размножителния период много животни се държат агресивно. При това не само към другите самци съперници, но и към самките. Човекът не е изключение от подобно поведение. Живеем в стрес и под влияние на ограничения и норми на поведение, а пошляпването отключва животинската ни същност, помага ни да се отпуснем в любовната игра и да се отървем от всички забрани на цивилизацията, които ни пречат да правим удовлетворителен секс. Разбрахте ли защо когато момченцата дърпат косите на момиченцата в детската градина, това означава, че ги харесват?!
 
Центърът на болката и центърът на удоволствието
са разположени много близо един до друг в човешкия мозък. Възбуждането на единия център може да доведе до възбуждане и на другия. Разбира се, ако болката е умерено силна. По-силната действа по противоположен начин и намалява степента на възбуда.
Въздействието в подобна сексуална игра не идва само от директното действие, но и от предчувствието за него, от възбуждащото очакване. И тук работата на въображението е голяма. Физиологичните и емоционалните преживявания се преплитат много силно и интересно по време на секс. Лекият страх се смесва с доверие към партньора. Нюансите и съчетаването на усещанията създават уникален сценарий на сексуално поведение за всяка двойка. Психолозите сравняват въздействието на пошляпването в леглото с това на страшните приказки, които разказваме на децата, за да ги плашим. При възрастните възниква подобно преживяване: контролиран ужас (страх), напрегнато очакване и после чувство на облекчение от това, че „конфликтът“ е решен, а напрежението – спаднало. Своеобразните емоционални люшкания ни позволяват да се отпуснем и да освободим допълнителна енергия, която включваме в сексуалния акт.
Вероятно няма майка на света, която да не е пошляпвала детето си по дупето. Понякога това е ласка, а понякога – наказание. Човешката сексуалност има много фина структура и следи в нея могат да оставят най-различни събития от живота ни – включително и униженията и преживяното чувство за вина. Добри (на 37 г.) се учудва на палитрата от усещания, които изпитва по време на секс: „Когато приятелката ми ме шляпа, усещам едновременно силна възбуда и срам. Мисля, че чувството на срам ми действа възбуждащо също.“
За да стигнат до върховно удовлетворение в секса на някои хора им е необходимо да преминат по тънката линия между болката и удоволствието.
 
Двойнствената природа на сексуалното чувство
води началото си от любовта-ненавист, която детето изпитва към майката. Майката го кърми, дава му любов и нежност. Но тя пробужда у него и мъчителното чувство на глад и неудовлетвореност, когато не му предлага гръдта си при първа необходимост.
Във възрастта между 5 и 6 години в съзнанието на детето се формират първите представи за отношенията между възрастните и мисълта за силната връзка между удоволствието и грубостта се затвърждава. Слушайки скърцането на леглото, сподавените викове или пък забелязвайки затворената врата на родителската спалня, зад която се чуват странни шумове, детето затвърждава подозрението си, че между възрастните се случва нещо… жестоко. Само мисълта, че родителите правят секс, оставя неприятна следа в съзнанието на детето (понякога за цял живот). И всичко това, защото не можем да повярваме, че майките ни правят секс по собствено желание, а не са насилвани за това от бащите ни.
За момичетата, но особено за момчетата, майката е едновременно и светица, и предателка, която спи с бащата. Тези две фигури здраво се спояват в подсъзнанието ни, подхранвайки
 
фантазиите ни за доминация и подчинение
Този двойнствен образ влияе толкова силно на някои мъже, че те са способни да стигнат до оргазъм само ако унизят жената, дори това да бъде под формата на любовна игра. Но и сред жените не са малко тези, които получават удоволствие именно от тази роля в сексуалната игра.
Важно е да осъзнаем, че когато искаме да си поиграем на доминиране, наистина става дума за игра. Има разлика между действието и въображението, между секса и извращението. Сексуалните отношения са среща между двама субекти. Извратеният използва партньора си като обект за удовлетворение на своите желания.
Също толкова тънка е границата между настояването и насилието. Първото е стремеж към сближаване с партньора, защото без това половият акт на практика е невъзможен. Второто (насилието) отменя партньора, неговите желания нямат значение и отношенията се разрушават.
Според теорията на психоанализата сексуалността на възрастния се формира на основата на детските игри, а децата използват всяка възможност да си доставят удоволствие. Фройд обозначава такъв род детска сексуалност с термина „полиномно извращение“. Така че всяка форма на сексуалност съдържа оттенък на девиация. Но преди да пристъпим към нейното задоволяване, ние сме длъжни да имаме съгласието на партньора за това.
Ако в животинския свят доминиращата роля се пада на самеца, то мъжете и жените могат да заимстват от сексуалния репертоар на противоположния пол. Като единият може да остане в своята си роля, а другият да минава от едната в другата.
 
Склонността към доминиране
не е толкова силно свързана с пола, колкото с опита от детството. Детето си е въобразявало, че имайки власт над него, родителят не просто го е удрял, но и сам е получавал удоволствие от това. Впоследствие детето ще се отъждествява с този родител и ще се възползва от факта, че е силно и може да раздава шамари и да причинява болка. При такова дете (а после възрастен) чувството на страх, болка, безпомощност и сексуалност са свързани. В тази роля могат да се окажат и мъжете, и жените, независимо че за жените е по-трудно и необичайно да влизат в ролята на доминиращи. А за тази трудност са виновни обществените норми.
 
Агресията е културно табу
Проявяването є се възприема за нормално само при определени обстоятелства – например при самозащита. Сексуалното насилие се осъж­да и от морала, и от Наказателния кодекс. А обществените норми и забрани ни влияят, дори когато само си играем на насилие в леглото.
Винаги ще има такива, за които сексуалните шамари са връх на сексуално удоволствие и такива, които биха извикали полиция посред нощ заради подобно нещо. Затова и малцина заявяват на глас потребността да причинят или изпитат болка под формата на сексуално удоволствие. Реакцията на подобно споделяне пред партньора може да бъде много силна в диапазона от възбуда до осъж­дане. Помнете, че на вратата на спалнята ви не са закачени моралните и законови норми. Темида няма място между вас и в собственото ви легло и вие можете да правите това, което се харесва и на двама ви. Ако искате да бъдете напълно уверени в това, което предприемате, бихте могли да обсъдите подобна сцена от филм или книга. Реакцията ще ви помогне да разберете колко приемлива за другия е вашата идея. Не е необходимо да „запалите“ дупето на любимата си, за да установите, че на нея това не є доставя удоволствие. Някои от нашите фантазии не се нуждаят от изпълнение, колкото от внимание. Но има и такива, които пасват и на двамата партньори. Точно тях не е зле да реализирате наяве.
 

(…)
 

ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА БЕЛА ИЛИ В ЕЛЕКТРОННИЯ ВАРИАНТ ТУК