Звездна Коледа в ИКЕА

IKEA_christmas_calendar_child (2) И тoзи сезон магазин ИКЕА ще бъде изпъстрен с приказни герои, вълшебни вкусотийки, снежни човеци и още много изненади.
Денят на Санта Лусия (13 декември), традиционен празник за Швеция, ще бъде отбелязан от 17:00 ч. с много настроение в компанията на вокална група „Радиодеца“ на БНР и ученици от 12 СОУ с преподаване на шведски език. След празника на светлината следва творчески уикенд на 14 и 15 декември с детски работилници. Изпод сръчните ръчички на малчуганите ще излизат симпатични снежни човеци и елхи. На следващия уикенд (21 и 22 декември) магазин ИКЕА ще бъде залят от приказна вълна. В събота любимецът на децата Бате Ицо ще покаже къде музиката, рисуването и игрите се срещат с приказките. Той ще разкаже историята за храбрия шивач и ще ги забавлява с музикални игри. В неделя приказният уикенд ще продължи с участието на Сливенския куклен театър и постановката „Зимен сън”. Куклите ще оживеят в ИКЕА и ще разкажат как горските обитатели се готвят за коледните празници и защо едно мече не иска да заспи зимен сън.

За да бъде тази Коледа незабравима, от 20 до 24 декември в магазин ИКЕА ще може да си направите семеен коледен портрет в рамка, който ще бъде чудесно допълнение към празника.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез договор за франчайз с компанията House Market S.A, която управлява пет магазина на ИКЕА в Гърция и един в Кипър.
ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. Компанията е основана в южната част на Швеция.