Пети Лунен ден

Пети Лунен ден

Символи: едногор

Пети лунен ден отразява онзи момент, в който ние много ясно чувстваме своите вътрешни рамки, „предопределението”, „съдбата”.

Основният символ на лунния ден е еднорогът. Той призовава да устояваме мнението и принципите си, защитава осъдените несправедливо и… не крие своите чувства. Ако сте затънали в спор, в чиито ход трябва да доказвате правотата си – обречени сте на победа. Еднорогът покровителства бойците и защитниците. На адвокатите днес ще им върви. Без особени усилия ще печелят съдебни процеси. За престъпниците обаче, денят е лош. Всички мошеничества – от най-дребните до най-големите – ще бъдат разкрити. Всички афери са обречени на неуспех днес. Ако сте решили да ограбвате банка – оставете го за друг ден.

Денят е много успешен за решителните и смели хора. Не започвайте нищо ново, а само довършете започнатото. Планирайте бъдещето си в дългосрочен план. Ако сте от лекомислените хора – за вас денят ще протече тежко. Необмислените решения ще се обърнат против вас. Ето защо не бива да предприемате действия преди са сте „претеглили” всички „за” и „против”, преди да сте обмислили последствията. Денят ще донесе успех на разумно мислещите хора.

Не се страхувайте да бъдете открити и искрени днес. Всички ваши чувства ще бъдат разбрани от околните. Ако ви се плаче – не се притеснявайте да дадете воля на сълзите си. Ако видите ридаещ човек в съня си, приемето го като знак, че организмът ви се очиства и че сте на правилиния път. Бъдете внимателни и се старайте да не губите нищо в този ден. Загубеното днес – няма да се върне никога.

Създайте благоприятна атмосфера около себе си. Разходете се сред природата или посветете част от деня на хубави мисли и мечти.

Здраве и хранене. Малко вероятно е денят да ви донесе здравословни тревоги, освен че е възможно да изпитате тревожност по време на сън. Денят е благоприятен за организма. Цялата погълната храна ще се усвои добре от организма. Ето защо може да си устроите угощение. Бихте могли да наблюдавате към каква храна ви тегли днес. Тягата към месото говори за хищника в нас. Помислете дали пък да не се откажете от възможността да похапнете убито животно. Гладуването е противопоказно днес, но и не бива да преяждате. Яжте с мяра и не се ограничавайте в избора си на храна.

Именно хранопроводът попада под „ударите” на пети лунен ден. Ако получите киселини или позиви за повръщане – приемете го като знак, че в нещо бъркате и Луната иска да ви подскаже, че трябва да откриете грешката си.

Съществува поверие, че ако на пети Лунен ден подстрижете косата си, в близко бъдеще ви очаква финансово благополучие. Така че – ако искате да забогатеете или просто да получите изгодно финансово предложение – сега е моментът да си ги осигурите.

Любов и отношения. Хубаво е да устоявате принципите си, но не бъдете сприхави и агресивни към близките си хора. Добре е да прекарате деня в благоприятна обстановка. Пети Лунен ден не е подходящ за сключване на брак. Е, ако сте готови на постоянни пътувания и премествания в семейния живот – минете под венчило днес. Хората с по-консервативна природа, които обичат спокойствието и уредения живот – да изберат друг ден за сключване на брак.

Работа и творчество. Не следва да започвате нови бизнес дела. Преговорите няма да вървят добре. Отложете и финансовите дела и операциите с недвижимо имущество. Не спорете с шефовете си. Денят не е особено благоприятен и за творчество и учене. Най-добре е да се заемете с планирането на нови действия.

Единствената парична операция, която днес няма да ви донесе главоболия е връщането на дългове. Търсенето на компромиси с партньори или колеги е безполезно днес. Околните няма да се „равнят” по вас. Вие самите също ще държите на своето.

Родените в днешния ден са способни да бъдат магове, войни, дори светци. Необходима им е поддръжка от страна на близките. Родените на днешния ден не страдат от наднормено тегло. Те трансформират храната във физическа или астрална енергия. Тези хора добре усвояват информация, за тях е полезно да трупат знания. Обладават сила свише, но без подкрепата на околните, животът им се оказва мимолетен.