Петнайсти Лунен ден

Петнайсти Лунен ден

Символи: змей

Това е денят, в който настъпва пълнолунието или пък е денят преди пълнолунието. Тъмен ден. Неслучайно негов символ е змеят изкусител. Множество съблазни и изкушения витаят около нас. Плътските желания стават първостепенни, инстинктите се изострят до крайност. Негативното влияние на деня е голямо. Днес хората да податливи и лениви. Бъдете внимателни, защото в такова състояние е лесно да ви измамят. Не приемайте подаръци. Не ругайте околните.

Опитайте се да усмирите плътта. Гладуването е полезно, също и усамотението и която и да е аскетична практика. Това са начините да се очистите вътрешно и да започнете с обновена душа живота си в новата лунна фаза. Петнайстият лунен ден може да бъде сравнен с мост, по който се преминава трудно. Ще се справят онези, които не се поддават на изкушения, както и богатите духовно хора. Тези, на които не се удаде да устоят пред отрицателните влияния, могат да очакват неприятни последствия.

По количество и сила на енергията, днешният ден не отстъпва на предишните. Организмът е слаб и ще му бъде трудно да се справи с управлението на енергията на деня. Ето защо първо трябва да укротите емоциите си и бъдете търпеливи към околните. Не затъвайте в конфликти (които днес няма да липсват) и не се намесвайте в чужди конфликти. Въдворете вътрешен покой. Застанете на страната на справедливостта, помогнете на други да се справят с проблемите си. Не се поддавайте на плътските пориви. Случайният сексуален контакт ще ви донесе краткотрайна наслада и дълготрайно последващо  разочарование. Възможно е да се изкушите и от хазарт. Помнете, че всяко изкушение ще доведе до негативни последствия.

Днес може да ви се присънят кошмари. Тревожните сънища носят в себе си информация за вътрешните ни проблеми и понякога ни подсказват решения за тях. Сънищата почти винаги се сбъдват. По днешния ден може да съдите за характера на оставащите две седмици до края на лунния месец . Ако пълнолунието настъпва на днешния ден, то остатъкът от лунния месец ще бъде богат на емоции. Хората ще бъдат превъзбудени и тревожни. Ако пълнолунието настъпва на шестнайсти лунен ден, то следващите две седмици ще преминат спокойно и мирно.

Здраве и хранене. Денят е благоприятен за пост и гладуване. Всяко въздържание ще бъде приветствано и затова е добре да избегнете обилните трапези. Ако все пак не се откажете от похапването днес – и сладкото, и соленото, и пикантното са позволени. Въздържайте се обаче от месо и млечни храни. Яжте плодове и зеленчуци. Полезни за организма ще бъдат бобовите храни. Алкохолът и тютюнопушенето е по-добре да избягвате.

Днес не са препоръчителни хирургичните интервенции. Стойте настрана от остри и режещи инструменти – ножове, ножици и пр. Лоша идея е и посещението на фризьорски салон. Подстрижката днес не е препоръчителна и защото може да ви навлече главоболие. Уязвимите органи са панкреасът и диафрагмата. Възникналите днес болести ще бъдат обусловени от кармични нарушения.

Любов и отношения. Околните днес са напрегнати и неудовлетворени, което крие опасност от конфликти. По-добре е да сведете комуникациите си до минимум. Във взаимоотношенията между съпрузи и влюбени може да възникнат недомлъвки. Проявете търпение, за да не се стигне до сериозен конфликт. Владейте се и бъдете снизходителни.

Днес силата на плътското влечение е голяма и измамна. Сексът е уместен само между партньори, чиято любов е кристално чиста. В противен случай, е по-добре да се въздържите. Смята се, че интимната близост днес няма да донесе нищо друго, освен разочарование и за двамата партньори. Съществува опасност дори да ви навлече депресия.

Не е препоръчително да сключвате брак. Зачеването на дете също е лоша идея. Детето, заченато на такъв ден ще има нелека съдба. В живота му ще доминират драматично силно ту любовта, ту омразата. Може да израстне или велик учител или престъпен негодник.

Работа и творчество. В работата и бизнеса вероятността да претърпите провал е голяма. На всяка крачка ще ви дебнат грешки и несполуки. Ето защо е добре да бъдете внимателни и да не започвате големи проекти. Желателно е и да избягвате уреждането на финансови въпроси. Отложете за друго време и съдебните спорове и операциите с недвижимо имущество. В отношенията ви с колегите и шефовете могат да възникнат конфликти. Постарайте се да ги урегулирате по мирен начин.

Днешният ден е благосклонен само към хората на изкуството и науката. Те могат смело да продължават работата по своите текущи занимания, без да се страхуват от провал. Днес се провеждат с успех изложения, търгове, пиар кампании. Подобни мероприятия ще донесат успех, защото съзнанието на хората е отворено за възприемане на всякаква информация. Така че ако е небоходимо да дадете гласност на нещо – направете го сега.

Родените в този ден се намират под астралното влияние на змея. Тези хора са талантливи, отреден им е дълъг живот, който обаче е съпътстван от болести. Освен това са податливи на изкушения и страсти. Ако не могат да усмиряват плътта си – щи им бъде трудно. Заради своята отдаденост на страстите, родените в този ден се учат лошо, влюбват се неудачно и страдат. Тези хора може да бъдат нещастни през целия си живот или поне до момента, в който не разберат, че могат да живеят спокойно и плодотворно, ако впрегнат своите сили и страсти единствено в нещата, които обичат. Иначе казано – необходимо им е да търсят и намерят призванието си.