ПО-ЕРОТИЧНА ВИЗИЯ

По-еротична визия
октомври, 2011 г.
През този сезон модата сякаш е измислена, за да подчертава сексуалността…
 
► Червеният цвят е използван във всичките му разновидности – огнено оранжево, кърваво бордо и еротично алено. Един от цветовете, с които червеното се съчетава умело през предстоящия сезон, е жълтото в неговите различни оттенъци – от нежно златисто до крещящо лимонено. 
► Драпировките Воланите, наборите, кръстосаните детайли и плисетата са навсякъде, където трябва да се създаде усещане за по-женствени форми – на бедрата, гърдите, корема…
► Кожата отдавна се смята за еротична материя. И въпреки че за нея се твърди, че е на мода всеки сезон, през този тя завладя даже роклите и полите.
► Цветята и ярките орнаменти са на гребена на популярността си сега. Не се страхувайте от ярките щампи, които нямат нищо общо с романтичните флорални мотиви – например жар-птица или дракон… Те ще привлекат вниманието към място от тялото, което искате да подчертаете като секси.
► Кожени чизми, съчетани с малка черна рокля, образуват изключително съблазнителен тоалет. Мъжете си падат много по този ансамбъл.
► Прорезите, откриващи гола плът, материите, „описващи“ извивките на тялото, и корсетите са откровените сексуални елементи от модата за тази есен и зима.
► По-малко черно За да сте секси, бъдете абсолютни минималисти по отношение на използването на черния цвят. Ярко жълтото, огнено червеното и наситеното синьо ще привлекат повече погледи към вас.
КОНТРАПУНКТ
Нито макси, нито мини
Средната дължина на полите и роклите със сигурност не може да се нарече секси. Но очевидно дизайнерите са се уморили от въпроса, дълго или късо, и са ви подготвили изненада – поли моливи, трикотажни рокли и пищни поли с миди дължина. Повечето рокли клош са в стила на 70-те години на миналия век. Полите моливи – в духа на 40-те, „камбаните“ носят духа на 50-те. И всички те стигат до коляното.
Миди дължината не влезе в модата неочаквано. Още през лятото стилисти предложиха разкошни миди коктейлни рокли.
Сред именитите поклонници на средната дължина са Prada с колекцията си рокли и поли, дълги до коляното, Chanel, презентиращи благородни плетени костюми с дължина до коляното, а също и Dolce & Gabbana,които пуснаха в началото на сезона линия от оригинални бели рокли, декорирани с плетени дантели.