ПО СИЛАТА НА ЧЛЕНА

По силата на члена
 
Важни алинеи в говоренето за секса
 
 
от Мирен СЛАВОВА
 
юли, 2007 г.

 
 
Всяка тема за говорене възбужда в мен библейското „В началото бе словото“. Извинете, че намесвам Библията в говоренето за секса, но е много важно да уточним кое е първото – говоренето или сексът. Опитът ми показва, че библейската последователност тук е нарушена и първо е сексът, а после – говоренето. В смисъл че е задължително да си имал поне няколко акта (партньори), за да проговориш преди, по време, след и за секс.
И тъй, къде в йерархията на секса е говоренето? Сексът е синтетично изкуство като театъра и киното. Изисква подходящ декор, облекло или аксесоари и… добър текст.
 
Как да наричаме „онова нещо“
„Онова нещо“ е първото, с което трябва да стартира езиковият курс за секс. „Онова нещо“ е подлогът в изреченията за секс. Ето защо трябва да имате установен начин, по който да го назовавате. Във всички случаи това е по-добре, отколкото да избягвате конкретиката. Така ще покажете, че „нещото“ е важно за вас и че ви харесва работата, която ТО върши. Хубаво е това да е ясно, особено при говорене за секс с партньор от мъжки пол.
Имах един приятел с нова скъпа кола, в която много обичах да се возя. Веднъж, докато той шофираше, ръката ми се плъзна по… сещате се по кое. Стана му приятно, разибра се, но попита: „Защо ме пипаш по „пакета“?“ Умрях от смях. Никога не бях наричала „онова нещо“ пакет. Не е много обичайно да се изполва в ежедневното интимно говорене. Думата „пакет“ обаче е много съдържателна. Това са „акциите“ на двата пола. Дамският и мъжкият „пакет“ се различават по съдържание.
Но говорим за мъжкия сега. В никакъв случай не наричайте мъжкия полов член „онази работа“. Звучи омаловажително, дори унизително. Освен това е несексапилно и посредствено да казвате така на едно толкова важно нещо. Думата „член“ като че ли си остава най-подходяща.
 
След и за секс
Спомням си първия път, когато слушах подробния разказ на една приятелка за това, как беше правила „свирка“ предишната вечер. Направо потънах в земята. Но беше много полезен. Разговорът. Ето ви случай, в който жената не е длъжна да държи на репутацията си, да издава принадлежността си към бляскав интелектуален кръг или нещо такова. Може да говори неудържимо, дори диво. С течение на времето не само спрях да се учудвам и засрамвам, когато слушах подробности от сексуалния живот на приятелките си, но и аз самата започнах да давам повече информация за своя. Темата за секса е благодатна, защото всички са поне професори по нея. Допустимо е дори да си измисляте, ако не искате да разказвате точно и всичко. Но е важно да говорите. Ако можете да говорите свободно за секс, когато нямате проблеми, ще можете да говорите по-лесно, ако възникнат такива.
Когато се „освободите“ достатъчно чрез говоренето за секс, можете да станете по-откровени и обстоятелствени и в говоренето за много други неща. 
 
По време на секс
Говоренето е основно помощно средство по време на секс. Не е достатъчно само да пъшкаш, охкаш и ахкаш. Ако това е цялата ви речева изява в леглото, значи още не сте проговорили.
Говоренето, разбира се, не може без другото (имам предвид охкането и ахкането). Може и да го „наместиш“ в секса, но той, сексът ти, пак да не се подреди.
Има мъже, които най-много в секса харесват говоренето. Ако пък на вас ви харесва да слушате, правете се по-често, че не сте чули разни неща, които той ви е казал. Така ще го принудите да ги повтори. Възможно е даже да добави и още нещо, което ще увеличи двойно удоволствието ви.
Понякога говоренето е най-доброто, което една жена може да предложи на мъжа по време на полов акт. На пръв поглед изглежда, че най-важен и вълнуващ е споменът от нейния оргазъм, от неговия собствен оргазъм или от друга част от акта. Но понякога споменът са просто думите…
Все пак не бива да забравяте, че сте се събрали с партноьра си не лаф да става, а секс да става.
 
Преди секс
Говоренето може да се окаже най-правият път към секса. Ако все още не сте един до друг, използвайте телефона. Ето няколко примерни есемеса: „Искам да усетя члена ти между усните си“ (давам примера вече за втори път, но много помага този есемес), „Искам да правим лоши неща“ и т.н. Всяко съобщение, което мирише на порок, трябва да бъде изпратено и проверено за правилност на адресата. По-късно можете да запаметите есемесите, с които ви е „връзвало“. Много е вероятно след един подобен есемес той да се качи на колата и светкавично да ви посети, изгубил търпение и готов на всичко. Използвайте повече глаголи. Текстът за секса трябва да има висока глаголна температура. Как ви звучи обаче „Искам да ми го начукаш в устата“? Ууу, чак ми е гадно, като го пиша! Кофти звучи. Казвате еднакви неща с няколко „сантиметра“ разлика. Именно в тези „сантиметри“ обаче е разликата между еротиката и гадното порно в говоренето. Не бъдете свенливи, но и не бъдете простачки. Подбирайте думите внимателно. Покажете, че сте жена, готова да прави хубав секс, а не че сте извратена простакеса.
 
Говорната възбуда
е не по-малко важна от другата. Ако вече сте заедно с партньора си – можете нарочно да постоите далеч един от друг и да изговорите всичко, което ви се иска да направите само след няколко минути. Ако не се сещате какво точно или какво друго да кажете, докато говорите, опишете подробно члена му. Не се безпокойте, ако изпаднете в големи подробности. Допустимо е в говоренето за секс. Можете също да повторите някои неща, които вече сте казали. Никой няма да ви редактира и със сигурност ще се възбудите още повече. Помнете, че колкото повече повтаряте какво ще направите, преди да го направите, толкова по-голямо удоволствие ще си гарантирате.
 
Потентността на чуждите езици
Някои вулгарности, които на български звучат порно, на други езици звучат еротично. Даже се превръщат в мелодичен безобиден речеви тик. Например fuck. В други случаи цял характерен израз на някакъв език може да звучи твърде поучително. Например Use it or lose it. Доколкото ми е известно, изразът е придобил особена популярност сред част от английски говорещите точно по повод „онова нещо“. Означава „Използвай го, иначе ще го изгубиш“. Възприемам тази опасност както по отношение на мъжкия член, така и по отношение на говоренето за него. Защото всеки език (говорене), който не се упражнява и поддържа, се губи.
 
Обобщено за текстването на секса
Първо, от вашето говорене мъжете могат да разберат обичате ли секса, или не. Това е тази част и тема от женското говорене, които мъжете могат да издържат и от които да получат голям кеф.
Говоренето преди, по време, след и за секс е необходимо. Стига, разбира се, сексът да не се разболее от говорене. Култивирането на това говорене показва, че сексът е важен за вас. Че умеете да го правите, да му се наслаждавате, даже да го осмисляте.
Зад този текст за секса се крие моята увереност, че говоренто за секс прави света едно по-добро място за правене на секс.