ПРИКАЗКА ЗА СЕКСА

от Мирен СЛАВОВА
 
 
Снимка  © Pavel Losevsky – Fotolia.com

 
Тя е първата среща, той – първият секс. Тези двамата дълго време не се познаваха изобщо.
Тя беше правила секс, той беше ходил на първи срещи. Живееха самотно и бяха щастливи, макар че не знаеха един за друг.
Мина време, отлетяха години. Първата среща и първият секс се запознаха и взаимно си казаха: „Приятно ми е!“
Но нито тя, нито той смятаха за допустимо да правят секс на първа среща. После започнаха да излизат често. След това – все по-често, защото времената течаха, нравите се променяха, а революциите избухваха като изригнали оргазми във вулканично-сексуална нощ. Тя искаше да му каже всичко, той – да ù покаже всичко веднага.
Докато първата среща и първият секс не започнаха да се награбват почти всеки път, трябваше да мине още време. На мъжете то беше необходимо, за да се научат да изслушват всичко, което първата среща имаше да им каже. На жените също им трябваше време, докато с охота свикнат да виждат всичко, което първият секс искаше да им покаже.
 
Това вече е изписано със златни букви в една неиздадена още летописна чиклит приказка.
Днес тази приказка има нужда от продължение, но защо летописците се ослушват и са я спрели дотук? Защото нещо става и нещата отново се променят. Страстта между първата среща и първия секс утихна и не е достатъчна за
 
светкавичното награбване
помежду им. Защо вече на тези двамата не им е толкова добре заедно и ще си пуснат ли ръцете и телата завинаги?
Мъжете вече имат нужда да казват всичко и не искат да показват нищо, а жените искат да показват и хич не им се занимава с приказки. С други думи, жените започнаха да искат секс на първа среща, а мъжете спряха да им го дават.
Парадоксът е огромен, защото времето, до което е спряла приказката, изисква от нас да бързаме и сексът на първа среща задоволява именно нашето бързане.
Но защо мъжете намалиха скоростта, а жените дадоха газ?
Ще подсиля драматичността на тези въпроси, наболели пред чиклит летописците, като ви разкажа какво ми се случи на мен.
Беше през пролетта на миналата 2008 година. Запознах се с много готин мъж. Той определено прояви интерес към мен. Поиска ми телефона, а аз му дадох визитка с три стационарни и два мобилни номера, един адрес в София, два имейла, ICQ и SKYPE. Каза ми, че ще ми се обади, за да излезем. Така каза той. А аз повярвах на думите му, които ми се сториха съвсем недвусмислени.
 
Не бях влюбена в него
защото не си бях мислила за него много силно и абсолютно непрекъснато. Казах си само: „Пак първа среща!“ – „Ооо, ще има секс, щом е готин“ – зарадваха се приятелките ми.
След два месеца той ми се обади, за да ми каже, че ще ми се обади, за да се срещнем. След още месец и половина ми се обади и наистина си уговорихме среща. Така си помислих аз. Но той искаше да ходим на кино.
Зимата чукаше на вратата или поне се беше запътила да почука. Бях сигурна, че първата ни среща ще започне след киното, а после… ще видим. Но след киното се оказа, че това не било първа среща, а било само ходене на кино. Не съм го питала, сама го разбрах, след като към седем вечерта ме върна вкъщи, защото имал работа в офиса. Каква работа, моля ви се, може да има човек, когато е на първа среща? Според мен единствената му работа могат да бъдат срещата и сексът. Не го рових дълго с анализи този случай. Само бързо пресметнах, че с тези темпове първата среща можеше да се окаже през 2012 година, а първият секс – веднага след това, някъде към 2018 г. 
Единият извод от тази поучителна случка е, че мъжете вече въобще не правят секс на първа среща. Другият възможен извод е, че
аз останах без секс на първа среща
защото въобще не съм била на среща. От всичко това може да се направи дори още по-лошата прогноза, че мъжете вече не правят и срещи на първа среща.
Аз, драги читателки, живея в приказката, а не в нейното продължение, което, подозирам, съвсем няма да е розово. Ще звучи като скандална публикация във вестник и ще започва така: „Първата среща и първият секс се разделят.“
Продължавам да вярвам на приказките въпреки жестоката действителност. Приказките са дали на жените образа на принца на бял кон, те са им разказали и за красивата любов на първата среща и на първия секс.
Дано никое издателство не издаде продължението на прекрасното четиво, което е прекъснало на толкова хубаво място!
Дано мъжете не намерят обществена подкрепа за отказа си да правят секс на първа среща!
Тъкмо ни направиха достатъчно цинични, че да вярваме на действителността, в която първата среща и първият секс се сграбчват лакомо. Тази жестока действителност толкова ни хареса, че я превърнахме в любима приказка, а сега някакви нови мъже ни казват, че това четиво нямало повече да се изучава в училище.  
Възможно е първата среща и първият секс да знаят, че връзката им ще трае кратко, и да не искат да я бързат или пък изобщо не искат да я започват. Това обяснение дойде от факта, че браковете днес траят по две-три години, а връзките – още по-малко.
Понякога дистанцията се определя от факта, че тази първа среща е
 
първа след много, много дълго прекъсване
Как да правите секс, като не помните откога дори не сте се целували?
Във всеки случай представите ни за психологията и етикета на първите срещи и на интимните първи срещи са се променили до неузнаваемост. Всичко се движи с бясна скорост и изглежда, за да следваме промените, трябва да забавим темпото, както предложиха мъжете. 
Новите повели на времето, които учат да не се прави секс на първа среща, поне ще спестят някои от досегашните женски тревоги. Ако изобщо такива са останали. А трябва ли да се чака и колко точно? Няма ли мъжът да изгуби интерес? Възможно ли е да ни разбере неправилно, ако веднага се съгласим да скочим в леглото?
Вместо да се вайкаме и да се ослушваме, най-добре е да основем движение за възвръщане на позициите на секса на първа среща и да припомним, че
 
няма по-убедителни диктатори от жените
Само така доброто ще победи, както е в хубавите приказки. А чиклит приказката, с която започнахме, ще завърши точно там, където е прекъсната. Краят й звучи така:
  
Снимка © Pavel Losevsky – Fotolia.com
  
Днес първата среща и първият секс живеят щастливо заедно в огромен дом, някъде на границата на разширяващия се Европейски съюз. Развличат се в частния си киносалон, имението им разполага още с ресторант и бар за първа среща, както и с няколко огромни спални за първи секс.