ПРОЛЕТНИЯТ ГАРДЕРОБ

Пролетният гардероб
април, 2010 г.
Говорим все пак за ранна пролет, когато навън все още е студено. А нищо чудно и някой бабомартенски сняг да ви изненада. Затова не прибирайте още ботушите, по-плътните сака и жилетките…
Класиката никога не излиза от мода. Дрехите и съчетанията, които ви предлагаме, спокойно можете да облечете и през март 2013 г. Постарали сме се да ви представим тоалети както за свободното време, така и за ходене на работа.
А за да „изградите“ правилно основата на своя гардероб, е достатъчно да се снабдите с няколко базови дрехи:
1. Малка черна рокля
Това предложение може да ви се струва скучно, но малката черна рокля е задължителна, ако държите на елегантното излъчване. Тайната на нейната универсалност е, че можете да я комбинирате с всичко и да я облечете практически по всякакъв повод.
2. Трикотаж
Кашмирена жилетка, тънка блузка и трикотажна рокля – това са трите важни неща, които трябва да притежава всяка уважаваща себе си дама. Естествено, подбрани по цвят, който отива на тена на лицето ви. Трикотажната рокля е спасение, когато ви предстои неформална, но все пак не съвсем приятелска среща.
3. Пола молив
Тя е строга, но женствена. Много добре подчертава апетитните женствени извивки и може да се съчетава както със сака – по-къси или по-дълги, така и с трикотажна (за предпочитане по-дълга) жилетка. Зависи къде сте тръгнали.
4. Хубави обувки
Запомнете, че обувките са най-издайническият детайл от облеклото ви, на базата на който другите хора си съставят мнение за вас (особено ако събират първи впечатления). В гардероба ви задължително трябва да присъстват стилни обувки на токчета, чифт мокасини или други удобни обувки (но не маратонки – те са само за спорт), а също така ниски обувки, тип балетни пантофки, и сандали за свободното време.
5. Ботуши или боти
По ваш избор. Ако притежанието на 4–5 чифта за вас е финансово непосилна задача, тогава купете си два чифта красиви ботуши в различен стил и цвят, за да ходите с тях на работа. Едните може да са по-ниски, но другият чифт задължително трябва да е на висок ток. Впрочем ботите обувайте с пола само в краен случай, да не кажем в никакъв.
6. Класическо дълго зимно палто
Можете да го носите със или без колан. Но материята му трябва да е качествена, топла и мека.
7. Бяло поло и бяла риза
И двете са подходящи за под сакото, когато сте на работа.
8. Сако с безупречна кройка
Но не черно. Изберете го в ярък цвят, който да контрастира на черните панталони, с които ще го носите. Избягвайте дългите двуредни сака – те правят повечето от нас трътлести.
9. Панталон – черен, сив или в пясъчен цвят
Помнете, че панталонът с висока талия визуално удължава краката. Понякога, да не се съобразиш с модата, е в полза на елегантността.
10. Тоалет за всеки ден
Включва късо палто, плетен пуловер и дънки (може и джинси). В краен случай, ако отивате на почивка в планината, можете да замените късото палто с яке. Една жена трябва да е елегантна дори и когато е на почивка.
11. Малък копринен и голям кашмирен шал
Това е минимумът от шалове, които трябва да имате в гардероба си. Шалът е вълшебен елемент от облеклото – освежава скучните дрехи и топли, когато е необходимо.
12. Коктейлна рокля
Избягвайте едрите принтове и хоризонталните ивици. Яркият цвят е добре дошъл.
13. Колиета
По-късите се носят с костюми, сака и пуловери с V-образни деколтета, а по-дългите – върху рокли и туники. Помнете, че перлените гердани са винаги на мода.
14. Практична чанта
Отдайте предпочитание на чантите от мека кожа, които не са прекалено големи по размер (колкото и модерни да са последните!). Големите чанти развалят имиджа и… стойката ви.