Първи Лунен ден

Първи Лунен ден

Символи: лампа, светилник

Първият Лунен ден е основа на целия лунен цикъл. Ден на обмисляне и планиране. Това, което планираме днес ще бъде „заложено“ за реализация в продължение на целия лунен месец.

Първият лунен ден е непостоянен в своята продължителност. Възможно е да бъде дълъг няколко часа, а може да обхване и цяло денонощие. Във всеки случай неговата характеристика е: ден за планиране на бъдещето.

Помислете с какво искате да се занимавате в следващите трийсет дни. Да започнете работа по подготовката на работен проект? Или пък да си купита карта за фитнес и да спортувате? Или пък да напишете книга? Обмислете плановете си и направете нещо като чернова за тяхната реализация. Но не предприемайте нищо повече! Лунният месец едва-едва започва и енергията ви ще бъде недостатъчна за мигновеното осъществяване на замисленото. Единствената ви задача сега е да се отпуснете максимално и да планирате действията си за настъпващия месец.

В осъществяването на желанията помага тяхната визуализация. Рисувайте мислено резултатите от своите действия. Представяйте си какво искате да получите в хода на месеца, а космическите сили ще ви подкрепят в изпълнението на желанията. Мисловната енергия е много силна в този ден. Разбира се, добре е плановете ви да бъдат позитивни. Не бива да желаете на никого болест или друго нещастие. Не бива и да обмисляте отмъщение или подобни действия, които могат да донесат вреда на някого. На такива намерения природата реагира крайно негативно, а планове ви могат да се обърнат срещу самите вас. Именно в такива случаи се казва, че трябва да се страхуваш от това, което пожелаваш.

Здраве и хранене. Организмът е изтощен, силите не му достигат. Върху почвата на енергийното изтощение много лесно може да възникне стрес. Ето защо не бива да усложнявата ситуацията с алкохол и физическо натоварване. Изтощителните тренировки оставете за по-благоприятни дни, както и празниците и събиранията с приятели, които обикновено са свързани с употреба на спиртни напитки. Не е препоръчително и да ядете пикантна и гореща храна. Добре е да отложите операциите, освен ако не са планирани и ако от тяхното провеждане не зависи живота ви. Отложете и процедурите във фризьорския салон. Подстригването на косата разбира се не е медицинска манипулация, но не се препоръчва по време на Новолуние.

Любов и общуване. Постарайте се да не се сърдите на никого. Ако пък вече сте в конфликт с някого – помирете се. Изпълнете обещанията си, дори и да сте ги дали отдавна. Така се повишава шансът за реализация на плановете ви, освен това по този начин се очиствате и започвате лунния месец с положителни емоции. Не е препоръчително да сключвате брак на Новолуние, но да планирате сватба е добре.

Работа и творчество. Въздържайте се от приключването на важни сделки и решения, касаещи финансови въпроси. Занимавайте се с наука и изкуство. Определете творческите си планове за бъдещето – те непременно ще се изпълнят, ако правилно се „разпоредите“ с лунната енергия.

Родените в този ден обладават огромна сила на духа. Животът им е интересен и ярък. Хората, родени на първи Лунен ден са способни на подвизи, които никога не обмислят предварително. Просто се включват в действието неочаквано. Тези хора живеят винаги вдъхновено, макар и да не успяват винаги да достигнат до всичко, което са си поставили за цел.