Размерът от витрината

от Мариана ЯНЕВА

февруари, 2014 г.

Размерът наистина има значение. Но никой  не твърди, че значението на големия е по-голямо от това на малкия. Напротив стремежът към голямото май започна да се свива. Грандоманията не е фешън.

Малките и средните размери се налагат не само с гостоприемното си удобство, но и защото изглеждат по-достойно, по-интелигентно и по-стилно. Скромността ги прави по-секси.

Това го разбраха дори и почитателките на смайващо големи бюстове. И започнаха да коригират гърдите си в… разумни граници. Мъжете като че ли спряха да си падат просто по големи коли. Предпочитат класните и това прави избора им по-информиран. А доста хора напоследък (и мъже, и жени) продават големите си апартаменти, за да си купят два по-малки… Водят ги не само икономическите съображения, а и стремежът към комфорт.

Форматът на „Бела“ също влезе в крак с новите тенденции. На външен вид списанието се смали, но пък съдържанието му набъбна с още страници. Защото кой казва, че по-малкото е по-незначително и по-несъдържателно?

Истината е, че всяка промяна на границите съдържа нови възможности. Надяваме се, че през годината ще търсим и откриваме тези възможности заедно. Изобщо не ви обещаваме обаче, че „Бела“ няма да порасне отново. Всичко зависи от модните според пазара „настройки“, както и от нашите и вашите разбирания за удобство, интелигентност и стил.