„Рецепти за успех“

 

Телевизионните водещи Гена Трайкова и Венелин Петков ще гостуват на 17-тото издание на събитието „Рецепти за успех“, организирано от Фондация Заедно в час, Сдружение Тук-Там и Център за образование и култура „Илиев“. Събитието ще се проведе на 22 януари, сряда, от 18:45 в Център „Илиев“ в Студентски град.

„Рецепти за успех“ е поредица от събития, която цели да провокира прогресивно мислещите млади хора, като ги информира и ангажира със значими за всички нас въпроси в сферата на професионалното развитие, гражданското общество и бъдещето на нашето общество. Лектори са успели българи, които разказват за своя опит и стъпките, които са извървели към осъществяването на своите значими постижения. До момента в инициативата са се включвали Левон Хампарцумян, Христо Мутафчиев, Маги Малеева, Соломон Паси, Роман Василев и др.

Гена Трайкова е продуцент на БиТиВи Репортерите и водещ на БиТиВи Новините. Завършва Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с профил „Телевизия и международни отношения“. Печелила е награди от множество неправителствени организации за нейните репортажи.

Венелин Петков завършва Английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Печели стипендия на „Фулбрайт“ за обучение в САЩ и работи като продуцент в CNN. След като се връща в България, е репортер и водещ в БНТ и БиТиВи. Продуцент на предаването БиТиВи Документите от 2007.

Входът е безплатен, но със задължителна предварителна регистрация, а местата са ограничени: http://recipesforsuccess17.eventbrite.com/. Не е необходимо да разпечатвате билета си. Ако не можете да дойдете, пишете ни на hey@tuk-tam.bg, за да може друг да ползва вашето място. Информация за събитието може да намерите и във Facebook на следния линк: http://on.fb.me/1a7bFWg.

Заедно в час е неправителствена организация, чиятo мисия е да осигури достъп на всяко дете в България до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители. Фондацията постига своята мисия, като подбира и подготвя способни и амбициозни млади хора да бъдат мотивиращи учители и лидери в българската образователна система и общество. Всеки един от тях успешно подкрепя своите ученици да развият максимално потенциала си и да променят нагласите си към своя собствен успех и желание за личностно и професионално развитие.

От началото на учебната 2013-2014 година учителите по програма Заедно в час са 7о и преподават на над 7000 ученици в 43 училища в 6 области в Западна и Централна България. Заедно в час си поставя амбициозната цел до 20 години да бъде преодоляна функционалната неграмотност в България, като има по 200 нови учители на година и бъде обхваната поне една десета от учениците в България. Фондацията е част от международната мрежа Teach For All, която която успешно работи за подобряване на достъпа до качествено образование в 32 страни на 6 континента.

За повече информация, посетете www.zaednovchas.bg.