Сатурн в Скорпион

Транзитите на Сатурн или как да целунем жабата, за да намерим Принца?
На 5 октомври, в 23.34 часа българско време, ни очаква важно астрологично събитие: преминаването на планетата Сатурн от Везни в Скорпион. В този знак Сатурн ще бъде до 23.12.14 г. След кратка пауза отново ще се завърне в Скорпион от 15.04.15 г до 18.09.15 г., за да провери за последен път дали Скорпионите са си „научили уроците”. Този ингрес на Сатурн в Скорпион е много хубав
повод всички Везни да си отдъхнат с облекчение
както и другите кардинални знаци – Овен, Рак и Козирог. Скорпионите да се приготвят за предизвикателството, да посрещнат този сериозен „гост” и да се въоръжат със сили и търпение за следващите 2.5 години. Не само Скорпионите ще усетят стягащото и дисциплиниращо влияние на Сатурн, но и останалите фиксирани знаци – Телец, Лъв и Водолей.
Везните да се приготвят да отпразнуват това събитие, „изпитите” в живота засега са взети! Честито!
Сатурн е планетата отговаряща за: кармата, времето, формата, дисциплината, отговорностите, задълженията и научаването на житейските уроци (в повечето случаи по трудния начин). Всички зодиакални знаци ще усетят трансформационното въздействие на Сатурн в Скорпион, но най-осезателно неговото преобразуващо влияние ще бъде понесено, както вече споменах от Скорпионите (на първо място), Телци, Лъвове и Водолей. Сатурн ще изисква реализъм, чувство за мярка, поставяне на граници, усвояване на нови умения и приспособимост – понякога дори на всяка цена. Скорпионът от своя страна има отношение към дълбоките и дори подсъзнателни емоции, разпределението на енергия и ресурсси, сексуалността, финансите. Като се съчетаят двете влияния, ще можете да се досетите каква окраска ще имат „уроците”.
В по-голям мащаб въздействието на Сатурн в Скорпион ще се изрази в появата на
нови изисквания и правила в социален аспект
които ще доведат след себе си преоценка на ценностите. Ще се наложи да се търсят нови ресурси и източници на материални средства и доходи. Това в повечето случай ще стане спонтанно и естествено, особено ако човек се мобилизира и направи своята преоценка на приоритетите и ценностите си в живота. Всички, които могат да са достатъчно пластични и приспособими ще могат да се възползват от тези промени.
Със Сатурн се свързват границите на физическия ни свят, физическото ни тяло, границите на нашите имоти, както и на държавите. С него се свързват дълга и отговорността, както и ограниченията и препятствията. Но точно това сдържане и спазване на границите помага на хората правилно да се ориентират, фокусират и адаптират в материалния свят.
Без да навлизам в
пределите на мунданната астрология
ще кажа, че обществено- политическите промени също ни влияят и затова ще спомена само схематично тенденциите, които ще донесе ингреса на Сатурн в Скорпион:
► Циклите на Сатурн и Плутон винаги се свързват с периода на кризи и преустройства във властта.
► Плутон символизира колективната сила, както и трансформацията на всички нива, затова можем да очакваме изменения и трансформации в държавническите структури. За наша радост аспекта между Сатурн и Плутон взаимодействието в момента е положително, което навежда на мисълта, че тези промени ще са градивни, а не разрушителни.
► Във финансовата сфера ще продължаваме да чуваме думата „криза“, разбира се, както в икономиката, така и в личния си живот, но Плутон и Сатурн винаги ще ни създават нови възможности и шансове за оцеляване, стига да не ни е страх да ги осъществим.
► Плутон е планетата на тайните, но идва време, когато на повърхността могат да излязат много скрити политически процеси, задкулисни игри, шпионски скандали, проблеми с организираната престъпност…Все познати теми, които сега ще се завърнат с нова сила…
Произхода на думата криза
В китайския език тя се изобразява с два йероглифа. Единият йероглиф означава „риск”, а другият – „шанс”. Тези два йероглифа съставят термина криза. Тълкуванието оставям за вас, но според мен няма по-подходяща дума за описание на астрологичното събитие Сатурн в Скоприон. Обединяват се две сериозни трансформиращи планети – Сатурн и Плутон. Плутон е управител на Скоприона. Само от нас зависи как ще се справим с тази „криза”, дали ще се съпротивляваме или ще използваме да рискуваме и да си създаваме нови шансове за изява и развитие.
Личен опит
Тази планета, Сатурн, е нарочена много несправедливо (дори и от компетентни астролози), че носи само трудности и изпитания. Това определено не е така.  Сатурн е много грижовен и дори има чувство за хумор. Е, понякога доста „черен” хумор, но винаги ни държи в необходимия тонус, за да не изпаднем в отчаяние и депресия. Целта на планетата е да ни научи да се справяме с времето, пространството, с материалния свят. Да усвоим нови знани и умения, за да се справим тук на Земята. Той ни прави по-мъдри, зрели, силни и приспособими. Вярно е, че понякога това става по трудния начин, особено ако човек му се съпротивлява и се страхува от него.
Трябва „публично” да се „извиня” на Сатурн, че дълги години, особено когато бях начинаещ астролог, много се притеснявах и страхувах от него. След като преживях едни от най-интензивните сатурнови аспекти, прозрях истината. Видях, че няма нищо страшно. Мога спокойно да кажа, че сега със Сатурн дори сме в процес на „сприятеляване”, защото успях да видя истинското загрижено лице на тази планета. Благодаря!
И за да ви развеселя ще ви разкажа, какъв чудесен метафоричен образ на Сатурн дава прекрасната астроложка Лиз Грийн, която има много изследвания за тази планета.
Тя казва: „Представете си, че Сатурн всъщност е краставата омагьосана жаба от приказката, която вие трябва да целунете, за да откриете принца!
Затова мили Скорпиони (както и Телци, Лъвове и Водолей), отворете широко вратите и посрещнете Учителя в лицето на Сатурн. Той ще ви направи още по-силни и мощни. Няма от какво да се страхувате!
С пожелания за успешно усвояване на всички дарове и уроци, които той ви носи!
Михайлина Никлева – МИШЕЛ

► Записване за астрологични консултации:
тел. 0887 204 234