Сбогом дневнико!

Внимание! Тази книга не е за сухари!

Е, това е краят… Щом този дневник е в ръцете ти, значи, ме е сполетяло нещо ужасно. Явно родителите ми са разбрали, че загубих чисто новия си суперскъп телефон, и са ме заточили на доживотна каторга.
Само че аз не съм виновен за нищо от случилото се! Честна дума! Просто животът е несправедлив и аз станах жертва на обстоятелствата.
Нека моята тъжна съдба на многострадален ученик ти послужи за пример, че човек не знае какво може да му се стовари на главата.

Как да се сдобиеш с нов телефон, когато старият вече не отговаря на високите ти стандарти? И как да оцелееш, ако изгубиш този суперскъп телефон още на първия учебен ден в новото училище? „Сбогом, дневнико!“ от Ненко Генов дава няколко възможни отговора на тези въпроси, а накрая може би ще се окаже, че животът без телефон не е толкова скучен и безсмислен – особено ако си водиш дневник.

„Сбогом, дневнико!“ е една забавна история, която говори на езика на децата и засяга темите за семейството, приятелството, опазването на околната среда. Всичко това е поднесено с много хумор и придружено с илюстрации от автора, препратки към музика, филми, игри. Книгата е в продажба точно навреме за лятната ваканция, което я прави чудесно развлечение за почивните дни за всички малки и пораснали деца. Книгата е забавна и съдържа препратки към интересни на децата теми, говори на техния език, успява да е в крак с „готините“ неща в момента.

Когато попитахме Ненко Генов какво би казал на всички родители, които се чудят дали да купят книгата за децата си той каза:

„Купете си я, много е хубава! (Смее се.) Шегата настрана, бих им казал, че и аз съм родител, и при това се имам за свестен такъв, и никога не бих написал нещо, което не бих искал и собствените ми деца да прочетат. Освен това, насърчавам и самите родители да прочетат книгата (докрай!), защото тя съвсем не е само за деца“.

Малките читатели могат да се насладят на още една книга от любимата си поредица, изпълнена със забавни приключения и изненадващи предизвикателства.

Какво крие новият нинджа дневник?
ШОК И УЖАС В ДЕНЯ НА ТАЛАНТИТЕ

Аз съм Чейс Купър, а това е моят пети нинджа дневник. Най-готината част от живота ми като нинджа е, че той никога не е скучен… за жалост, това е и най-лошата част. В петък предстои голямото шоу за таланти на училище „Бюканън“ (организирано от братовчедка ми Зоуи). Репетициите вървяха по вода, докато някой не пусна диво животно в залата, което потроши половината сцена. Хубавата новина е, че сцената може да бъде поправена. Лошата – че виновникът все още е на свобода и крои следващия си удар. Като че ли това не е достатъчно, ами се налага да си имам работа и с нови нинджи, един грозен костюм на лос и липсващо пиле. Така че – да, седмицата ми е доста заета: надпревара с времето в едно от най-големите ми изпитания до момента!

След поредицата Дневникът на един нинджа Издателска къща Хермес продължава детската поредица със Скъпо тъпо дневниче и 8 книга

НЕ СЪМ ВИНОВНА, ЧЕ ЗНАМ ВСИЧКО

Учителят по английски възлага за домашно на Джейми и съучениците й да водят дневник в продължение на три седмици. Звучи суперлесно, но има уловка: накрая написаното ще бъде прочетено от всички желаещи, което е грубо нарушение на правилото за Свещената потайност. Слава богу, че Джейми е експерт в областта и има идея: редом с истинския си дневник ще води и фалшив (с различен почерк), който накрая ще предаде на учителя.

Джейми си мисли, че знае всичко. Тя смята, че баща й е глупав, че учителят по английски е задръстен и че нищо не стои между нея и Хъдсън (с изключение на Анджелин). Убедена е, че Анджелин не я харесва, че Изабела мрази Анджелин и че те трите никога няма да бъдат приятелки.

Четенето на дневниците обаче я кара да се усъмни в собствената си преценка.

Дали наистина знае всичко, или нещата изобщо не са такива, каквито изглеждат? Този дневник е собственост на Джейми Кели от основно училище „Макъръл“. Тя е готова на всичко, за да не се превърне в поредната

жертва на официалния създател на прякори Майк Пинсети. И за да впечатли Хъдсън Ривърс (осмото най-готино момче в класа по скалата за популярност на най-добрата й приятелка Изабела).

Има само един проблем – красивата й съученичка Анджелин. Тя е толкова перфектна, че думата „перфектна“ не е достатъчно перфектна за нея. Джейми обаче е убедена, че зад ангелската усмивка на Анджелин се крие злоба и жестокост. И че е неин дълг да разкрие на света истинската й същност…

Родителите могат спокойно да купят книгите на своите деца и да са сигурни, че те ще се забавляват през лятната ваканция. И няма да им е скучно…