Световно известната кафе верига Starbucks® открива 15-ия си обект в България

Световноизвестната кафе верига Starbucks®, представена в България от AmRest, откри своето 15-то кафене в София, а специален гост на събитието беше Поли Генова, която зарадва своите фенове с автографи и снимки.

Кафенето е разположено на знаково място в центъра на София – площад “Славейков”, на ъгъла на улиците “Граф Игнатиев“ и „Г. С. Раковски“. Обектът е от съвсем нов тип, който набляга на концепцията Takeaway и за първи път е брандиран в оранжево, а не в традиционното за бранда зелено. Starbucks® на пл. “Славейков” е отворен за посетители всеки ден от 7.30 до 21.30 часа.

Интериорният дизайн е разработен ексклузивно за локацията с акцент върху градската култура и традициите. Новият Starbucks® е с фокус към съвременния градски човек и забързаното ежедневие. Площад „Славейков“ е от безспорните символи на София. Знаково място с дух и история, любимо място за срещи на всеки от жителите и гостите на града, в центъра на което още от 19 в. винаги е присъствало кафенето като социално средище. Това е причината новият Starbucks® да е изграден с особено внимание и като интериор, и като обслужване. Всички гости на Starbucks® Славейков може да се насладят както на емблематичните напитки на веригата, приготвени с кафе 100% арабика, така и на иновативните ѝ сезонни предложения.

„Щастлив съм, че с обекта на площад „Славейков“ разширяваме присъствието на Starbucks® в страната. Така още повече наши почитатели ще имат възможност да се насладят на ароматните кафе напитки, както и на уникалното Starbucks изживяване. Този обект се открива след двегодишна пауза, заради пандемията и е особено важен за нас. Четиринадесетгодишният ни опит на българския пазар ни научи да бъдем новатори, да се развиваме динамично и да отговаряме на изискванията на нашите клиенти. Затова вярваме, че ще предоставим уникално преживяване на жителите и гостите на София.“, заяви Иван Георгиев – регионален оперативен директор на Starbucks® за Румъния и България.

На откриването на новото кафене Starbucks® първите сто посетители получиха подарък -специални чаши за многократна употреба, с което компанията акцентира на своя ангажимент към опазване на околната среда.

През следващия месец предстои откриване и на още един Starbucks® в Гранд Мол – Варна, като продължават преговорите за разширяване на веригата и в още локации. Вече се извърши и реновиране на всички обекти на компанията у нас.