Седем стила за интериорния дизайн на вашата спалня

Интериорния дизайн на спалнята често бива пренебрегван за сметка на този в дневната и кухнята, въпреки, че това е мястото, което е много важно за почивката и възстановяването ни. В съвременните жилища, това помещение е с все по-малки размери, но не трябва да бъде подценявано, а възможностите за декорирането му са много. Така  благодарение на съветите и препоръките споделени от главния дизайнер на Моми Студио, Антония Саранеделчева, която има дългогодишен опит в проектирането на цялостен интериорен дизайн ще може да се сдобиете със спалнята на вашите мечти. И така най-популярните и предпочитани стилове за обзавеждане на спалнята са:

Шаби Шик

Ако предпочитате да обзаведете спалнята си в шаби шик стил то задължително трябва стените да бъдат в светли нюанси на розово, светло синь.

Модерен стил

Модерния стил често бива определян като по-минималистичен и геометричен. Специфично за него е, че в интериора се включват смели и асиметрични елементи. Неутралните цветове са доминиращи в този стил, като добре се комбинират и с един ярък акцент.

Арт Деко стил

Основните аспекти на този стил са етно елементите, шикозните и скъпи съвременни материали, смелите форми, щедрите орнаменти и богатството на цветове, които могат да се използват в интериора на спалнята.

Влияние от 60-те

Специфичното при този стил повлиян от 60-те години са меките и овални форми, а също и фурнированите плоскости, които са често срещан материал в дизайна на спалята. Съчетаването на съвременни мебели и цветови тенденции от 60 –те е актуално в последните години.

Еклектичен

В еклектичният или фюжън стила, се комбинират по един уникален начин елементи от различни стилове. Създава се усещане за простор, но и за уют и спокойствие, което е много важно, когато говорим за обзавеждане на спалнята. В този стил можете да комбинирате различни цветове, мебели и текстури, но все пак винаги имайте едно на ум и не прекалявайте с твърде екстравагантни комбинации.

Средиземноморски стил

Ако обичате плажа и морето, защо да не ги пренесете в спалнята си? За да постигнете това ще трябва да използвате цветове тюркоаз и бяло, които да ви накарат да се чувствате близо до морето. Що се отнася до мебелите изберете табла от ковано желязо, а за да подчертаете усещането за ваканция боядисайте в бяло или слонова кост дървените мебели.

Скандинавски стил

Скандинавския стил не е нов, но не е толкова популярен в нашите географски ширини. Неутралните стени и декори, дървени мебели и опростен дизайн са характерни за този стил. Той предлага елегантни, минималистични и шик пространства. Въпреки по-“студения“ си вид този интериор може да придаде на вашата спалня усещане светлина и чистота.

Фотограф: Яна Блажева