Седми Лунен ден

Седми Лунен ден

Символи: петел,ветропоказател

В организма вече е складирано дотатъчно количество „лунна“ енергия. Това ни позволява да действаме активно и самостоятелно. За това продължавайте да бъдете експедитивни в осъществяването на плановете си. За организма настъпва „зрялост“. Сами ще почувствате как у вас се заражда увереност в собствените сили. Чувствителността през този ден се изостря, хората са емоционално много по-възприемчиви. Не избягвайте емоционалния контакт с околните. Кой знае? Може много скоро и вие да се нуждаете от подкрепа.

Силата словото ще бъде с нас в хода на целия седми лунен ден. Днес всяка дума има особена сила. Всичко казано от вас може да се претвори в ижвота. Основната работа, която имаме да вършим днес е свързана с думите, с речта, с текстовете. За да не си навлечете неприятности, „претегляйте“ всяка дума, която произнасяте. Лъжите и сплетните ще имат огромна разрушителна сила. Избягвайте ги, освен ако не искате в бъдеще да се разболеете сериозно или пък да се „срещате“ с неприятности на всяка крачка.

Молитвите и мантрите са полезни днес, колкото никога през целия лунен месец. Всички „родени“ от вас думи ще се реализират. Не давайте напразни обещания, не желайте на никого нищо лошо и не водете безполезни разговори. Всяка лоша дума може да се обърне против вас. На този ден питагорейците давали обет за мълчание и не произнасяли нито дума, докато траел денят. Отделете време за работа върху и със словото. Анализирайте начина си на говорене. Опитайте се да се избавите от паразитните думи и изрази. Стремете се да говорите по същество.

Разрушителните действия са опасни и непозволени. Не бива да правите нищо, което би довело до нарушаване на целостта на каквото и да било – да разглобявате мебели, да чупите съдове, да късате книги и подобни. Особено внимателни бъдете към печатните издания. Днес може да се посветите на архивите си или пък да започнете да пишете книга. Всичко, свързано със словото ще има късмет.

Денят ще бъде успешен за честните и активни хора. Бъдете организирани и концентрирани. Приведете ума си в ред например с помощта на медитация. Направете си подаръци. Купете си нещо, за което отдавна сте мечтали, което непременно искате да притежавате.  Денят е много подходящ за покупки. Купеното днес ще ви донесе радост, спокойствие и удовлетворение.

Здраве и хранене. Можете да се отпуснете и да се отдадете на домашни занимания. Може да си направите интензивна тренировка в спортната зала. Физическото натоварване не е противопоказна. Организмът е силен, хората се чувстат уверени, затова и всяка работа ще се удава с лекота.

Съставете менюто си сами. Денят е подходящ, както за „очистване“ на организма чрез разтоварващ (или гладен) ден, така и за добро похапване с умерено количество алкохол. Днес уязвими са белите дробове и е възможно да се простудите. Хубавото е, че всяко здравословно неразположение, възникнало сега ще отшуми бързо. Полезно е да укрепите имунитета си или пък да приготвите лечебни отвари. Денят не е благоприятен за хирургични операции. Не се подстригвайте и не ходете на зъболекар, особено ако ви предстои вадене на зъб.

Любов и отношения. Общуването с околните ще ви носи радост. Именно днес може да почувствате всички фини нюанси на човешките взаимоотношения. Днес може и да намерите общ език с някого, с когото до сега сте се страхували да общувате. Денят е чудесен за комуникация с шефове. Всички натрупани въпроси ще бъдат разрешени с успех. Ако ви е самиите имате подчинени, не забравяйте да ги похвалите за работата им.

Добрите думи, похвалите, днес имат огромна сила. Хората са чувствителни и възприемчиви към хубавите слова. Но не се опитвайте да злоупотребявате с тази характристика на деня. Не бъдете лукави, не се подмазвайте, не лайскайте околните, само за да си осигурите нечие добро разположение. Избягвайте и конфликтите и изясняването на отношенията. Помнете, че има опасност в пристъп на гняв да произнесете страшни думи, да пожелаете на човека срещу вас най-лошото и… после горчиво да съжалявате за словесната си проява. Контролирайте негативните си емоции и не се поддавайте на провокации.

Денят е нито само добър, нито само лош  за сключване на брак. Смейният живот на съпрузите ще бъде пълен с разбирателство и топлина. Само че тази характеристика на брака може да се окаже твърде крехка. Възможно е малък спор да стане причина за развод. Ето защо на днешния ден е добре да встъпят в брак хора, които са уверени в своите отношения или пък са творчески и одухотворени личности.

Работа и творчество. Поети, писатели, журналисти, днес е вашият ден! Всички, които работят със словото, ще имат вдъхновение и успех. Късметът ще бъде също и на страната на студентите, на които днес се е паднало да се явяват на изпит. Благоприятен ден за научните сътрудници и техните изследвания. Бизнесмените да бъдат внимателни. Може да решавате финансови въпроси, но не и най-сериозните от тях. Всички мащабни дела, в това число и операциите с недвижимо имущество, е по-добре да отложите.

Полезно е да остоявате мнението си да се борите за справедливост. Комуникациите с чиновници ще бъдат успешни. Може да потърсите нови партньори, защото днес хората са особено предразположени към общуване и сътрудничество. От магията на словото могат да се възползват рекламистите и презентаторите. В хода на седмия лунен ден няма да представялва никаква трудност за вас да убеждавате големи групи от хора в… каквото сте решили да ги убедите.

Родените на този ден са надарени с голям талант, който обаче те няма да разкрията сами. От рождението си детето трябва да бъде обкръжено от вниманието и грижата на родителите си. Поддръжката от страна на роднините може да помогне на детето да реализира своите таланти. Хората родени през седми лунен ден се отличават с отлично здраве. При подходящо  възпитание и влияние на окръжаващата среда те могат да станат блестящи общественици, оратори, които да пленяват огромни групи от хора. В най-лошия случай родените на този ден могат да се окажат обикновени клюкари, повърхностни, посредствени личности.