СЕКС НА БРОЙКА

Секс на бройка
от Мирен СЛАВОВА 
© vgstudio – 123rf.com
 
„Този ме бройка.“ Не знам вие какво значение влагате в тези думи, но в жаргона на не особено интелигентните жени това означава, че някой мъж ги сваля. Тоест иска да прави секс с тях. До съвсем скоро бях готова да се закълна, че в моя живот няма такива простотии, има само невероятен секс и изключителна любов. Какво обаче се случва, когато нещата опрат до въпроса:
„С колко партньори сте правили секс?“
Въпросът е подвеждащ и един разговор ме убеди в това. Зададох го на приятели, с които пиехме бира една вечер след работа. „С колко партньори сте правили секс?“, попитах аз. „Трима“, каза една от приятелките ми. „Неее. Не с колко си правила секс наведнъж, а с колко мъже си била досега. Общо колко?“ – „Трима“, отново каза тя и уточни, че е разбрала какво питам. После един от компанията „вдигна летвата“ и каза: „Десетина. Бил съм с десетина каки (той така нарича всички жени).“ Другият присъстващ мъж не пожела да каже колко са неговите партньорки, след което аз изтърсих: „Била съм с около трийсет мъже.“ След моето изказване настъпи кратка оглушителна и засрамена тишина. Този с десетте каки започна да се оправдава вместо мен. „Е, ти не си омъжена, нормално е да имаш различни партньори. Не си на осемнайсет, а си на трийсет години. Освен това си живяла в различни градове.“ – „Какво, като съм живяла в различни градове“, мислех си аз. И защо се чувствам като
абсолютна долна курва с моите трийсет мъже
при положение, че много по-млади момичета от мен са спали с по триста?
Бройката може да е поколенчески въпрос, може да е въпрос на възпитание, а може и да е въпрос на градове, както и на късмет, както и на хора, които си срещал. Реших, че не трябва да търся оправдание, а по-скоро трябва да се опитам да намеря истината. Затова започнах да броя.
Едно, две, три.
Преброяването е доста инфантилен акт, който ни връща в ранните тийнейджърски години, когато сме си казвали: „Три пъти съм правила секс.“ Това може да означава три пъти с един мъж, но може да означава и три пъти с трима мъже, което прави по един секс на мъж. Сексуалният ни опит е бил толкова малък, че бройката си я знаехме наизуст.
Четири.
А как, по дяволите, да ги подредя след челната тройка – по впечатления или по азбучен ред? И, о, боже, цялата азбука ли ще изреждам?! Толкова са много, че началните им букви ще стигнат за една нова дълга секс азбука. А-сексуален, Би-сексуален… Не. Това е за друго преброяване.
Пет, шест, седем, осем, девет, десет.
От друга страна, всичко това те кара да се чудиш броенето доколко е признак на по-голяма инфантилност – броенето до 5, до 10 или до 100. Спомняте ли си как като деца сте се питали едни други:
„А ти можеш ли да броиш до сто? Аз мога!“
Единайсет, дванайсет.
Всяко преброяване показва, че в досиетата на някои мъже не пише нищо друго освен „веднъж“. Дори има такива, с които не е било едно цяло веднъж, а само едно цяло фелацио. Или пък е било веднъж на не знам си колко месеца.
Тринайсет, четиринайсет, петнайсет, шестнайсет, седемнайсет.
Броенето не ми носи покой.
Аchtzehеn.
Имам и един германец.
Деветнайсет.
Броих мъжете няколко дни, защото знаех, че няма да се сетя за всички наведнъж. „Деветнайсет“ първи път. „Деветнайсет“ втори път.
„Деветнайсет“ трети път
Това са. Всъщност може и да са с двама или трима повече. Но наистина дни наред не се сетих за други. Край! Трябва моментално да събера приятелите си от онази вечер и да им кажа, че дори не са двайсет моите сексуални партньори, а са само деветнайсет. Дали да ги събирам? Не са ли пак много? Според мен деветнайсет пак са прекалено много и въобще не отговаря на една от формулите на дзен будизма, че по-малкото е повече.
Може би ако бяха десетина, щеше да бъде по-оправдателно…
Не, ще ги събера. Държа все пак да им споделя изводите от срещата ми с бройката.
Успокоението ми е, че тази бройка е навъртяна в едни по-ранни години, когато съм опознавала света, взаимоотношенията между мъжете и жените и т.н.
Сега съм спряла да броя
Преброяването е като складиране, а складираш всичко, което не искаш да изхвърлиш, но на практика точно това си направил – изхвърлил си го в склада. Така преброени, моите мъже приличат на монети от по един лев, които, дори да събереш на едно място, пак си остават дребни пари. Освен това в някакъв смисъл тези деветнайсет са били умножени по нула деца и семейство. Какво означава това? Че сексът с тях не е напреднал и не се е превърнал в любов. Или че децата и семейството не опират до секса? Или че щом си престанала да правиш бройка, значи искаш да имаш дете? Мисля, че точно това означава. Искам дете. Ако това не е моята истина, със сигурност щях да броя поне до трийсет и девет.
Тези мъже не могат да бъдат събирани на едно място по никакъв повод. Когато са заедно, те се обезсмислят. Преброяването и подреждането един до друг според случайното сещане, възникнало в мисълта, някак си обиждат изключителните мъже, които са ми се случвали.
Вероятно трябва да съм била със съвършено подменена самоличност, че да реша да се занимавам с точно трима от тях. Всичко, което съм правила с всички останали
е било достойно и красиво
В своя защита искам да кажа още, че никой от тях не е бил такъв голям простак, че да каже след секса с мен „Бройнах една мадама“.
По някакъв начин ги обичам всичките. Дори тези, за които се сетих най-накрая. Дори и тези тримата, с които наистина и сега се чудя как съм могла да го направя.