С по-малко сол…

НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ОБНОВЯВА КУЛИНАРНИТЕ СИ ПРОДУКТИ

с намалено съдържание на сол и с добавени изсушени зеленчуци, билки и подправки

Нестле България представи обновената гама продукти MAGGI Малки Тайни и MAGGI Любима Супа. Новите рецепти, на едни от най-търсените в категорията си кулинарни продукти, са с намалено съдържание на сол, съдържат изсушени зеленчуци, билки и подправки и са без добавен мононатриев глутамат и хидрогенирани мазнини.

„През последните години потребителите изпитват известни притеснения относно употребата на продукти, чието съдържание не разбират. Те имат все по-голяма необходимост от удобството на съвременните кулинарни решения, които са вкусни и удобни за съхранение и употреба и все повече се интересуват от здравословната страна на ястията, които консумират. За да отговорим на техните нужди, ние преразгледахме съставките в продуктите си. Обяснихме на етикетите си съставките, които потребителите не разбират, премахнахме тези, които ги притесняват и намалихме количеството на тези, които се смятат за по-неблагориятни – като солта. Въпреки, че за 91% от нашите потребители все още най-важният критерий за избор на ястие, което приготвят у дома, са предпочитанията на тяхното семейство; 89% твърдят, че изборът им се определя и от здравословната страна на ястието; а за 87% най-важното в рецептата са съставките.“, коментира Нели Ангелова, бизнес мениджър „Кулинарни продукти и корпоративни връзки“ в Нестле България.

Концепцията на обновените гами MAGGI Малки Тайни и MAGGI Любима супа е да осигурят цялостни решения за балансирани ястия, които могат да се приготвят бързо и лесно с гарантиран краен резултат. Такава е и обновената рецепта на класическият MAGGI Малки Тайни „Винен кебап“, който е с близо 50% изсушени зеленчуци, а ароматните билки и подправки правят вкуса още по-богат и наситен. В рецептата не е добавен мононатриев глутамат, а количеството сол е с 20% по-малко. Тази позната традиционна класическа рецепта е с осъвременено съдържание, но запазва добре познатия и очакван от българския потребител вкус. Обновена е и рецептата на най-често приготвяното ястие в българското домакинство – пилешката супа. MAGGI Любима супа “Пилешка с фиде” съдържа ароматна комбинация от 11 зеленчуци и подправки, съчетани с леко пилешко месо и фиде за плътност и наситен вкус, а по традиция супата е застроена с мляко.

Обновяването е подкрепено и от Йоли на 24Kitchen, която е разработила алтернативни рецепти за разнообразни ястия с употребата на продуктите, в линия със стремежа на марката да предлага все по-голямо разнообразие на своите потребители.

Лансирането на обновената гама е в унисон и с глобалния ангажимент на Нестле за обновяване на продуктите. През 2005 г. компанията въвежда политика за значително намаляване на съдържанието на сол и до 2012 г. намалява употребата на сол в продуктовото си портфолио с 14,043 тона. През ноември 2013 г. Нестле решава да ускори намаляването на количеството сол във всичките си кулинарни продукти, в подкрепа на целите на Световната здравна организация. Като част от тази политика Нестле България усилено инвестира, за да предостави на своите потребители полезни хранителни продукти, които са неизменна част от балансираното меню.