ТЕРАПИЯ НА ДОМА

Коледно-новогодишни визии
Лесни и ефектни решения с творческо въображение
 
декември, 2012 г.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Снежен човек
Измерете височината и ширината на облегалката на стола. По тези размери изрежете два правоъгълника от бял мек вълнен плат. Зашийте ги от три страни и „облечете“ облегалката с получената калъфка. От плътен филц изрежете шапка, очи, нос и копчета за снежния човек. С помощта на текстилно лепило прикрепете детайлите върху плата. Завържете и червен вълнен шал на вашия Снежко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Полица с ледена ефект
Измерете дължината на полицата и отрежете от хартия или тънък филц дълга лента с ширина 10–15 см. Нарежете я във формата на висулки. След това отрежете от хартия още една лента по размерите на полицата и подгънете 2–3 см по края. Залепете двата детайла един с друг. Поставете „ледената“ украса на полицата и подредете различни предмети с коледна тематика върху нея.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вкусни играчки за елха
Необходими са ви обикновени бисквити от ронливо тесто с дупка в средата, които можете да купите от всеки супермаркет. За да превърнете вкусното лакомство в ефектна украса за елхата, ще ви трябват копринени или кадифени панделки с дължина 20 см. Те се прокарват през отворите на бисквитите, краищата им се завързват и бисквитите се увесват на елхата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Гердани за елхата
Оригинални, ярки и необикновени украшения за елха можете да направите от… разноцветни копчета. Просто ги нанижете на дебел конец, а към краищата на конеца завържете красива панделка.
 
(…)
 

ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА БЕЛА ИЛИ В ЕЛЕКТРОННИЯ ВАРИАНТ ТУК