Тетрадката на Ванга

Пророчицата лекувала рак с жива и мъртва вода

Когато при Ванга идвал болен с раков тумор тя редувала терапия с жива и мъртва сребърна вода. Мъртвата помага в изчистването на вредните микроорганизми, а живата влива енергия. Как да прилагаме сами тази нейна практика според точните часове от денонощието, когато водата „оживява“, обяснява „Билковата тетрадка на Ванга“. Новата книгата е енциклопедия на здравето с над сто рецепти, почерпени от природата и от необяснимите вселенски сили, на които световноизвестната гадателка е била посредник. Издателство „Милениум“ тиражира изключително полезния сборник в чест на двайсетгодишнината от смъртта на феноменалната ни сънародничка. Ванга си отиде на 11 август 1996 г. на 85 години.

Пророчицата е сред най-известните и значими български лечители на ХХ век.  Философията й за здравето и нейните съвети – ясно формулирани и концентрирани в кратки и ясни послания, напомнят закони, които помагат на човек не само да поддържа добра физическа кондиция, но и хармонично състояние на духа. Ванга е съветвала хората да мислят позитивно, да обичат себе си и околните, да не чакат заболяването им да влезе в краен стадий, за да потърсят помощ, а да полагат постоянни усилия и грижи за себе си.

Според някои голямата дарба на Пророчицата е била не толкова в способността й да познава бъдещето и миналото, колкото да „чете“ правилно по природните знаци и феномени.

 Гадателката е използвала в лечебната си практика предимно билки и растения, които виреят в нашата страна. Те се прилагат не само вътрешно, а и чрез компреси, вани, лапи, обливани.

Била е забележителен диагностик, знаела и какво най-точно е нужно за премахването на заболяването. Това тя определяла благодарение на ясновидската си дарба. „Природата е най-добрият лекар! Не вярвам аз на хапчетата“, казва през 1983 година Ванга, когато се появяват първите ѝ болежки и лекари я карат да пие предписани медикаменти.

В книгата ще откриете рецепти за широк спектър от оплаквания – от косопад, през болно гърло, грип и висока температура, до ревматизъм, невроза, бъбречни заболявания, бронхиална астма, безплодие, умствена умора и и много други.

Ще научите много за медолечението, глинолечението, водолечението и ароматерапията, които Ванга е препоръчвала. Ще разберете как да си направите силициева вода, чийто състав се приближава до този на междуклетъчната течност и кръвната плазма в човешкия организъм и е много лековите.

Масажи, компреси, промивки, гаргари, инхалации – различни са методите, чрез които пророчицата съветва да се прилага силата на ароматите. Жасмин, роза, бор, маточина, мащерка са сред най-препоръчваните от нея.

„Научете се на смиреност! Както неподготвеният ученик е връщан вкъщи, докато не си научи уроците, така по сходна схема нашите житейски уроци се преповтарят“, казва Ванга – а как да се лекуваме и как да пазим здравето си е най-важният урок, който тя ни е завещала.