Ти и LIDL за по-добър живот

22 ГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ С ФИНАНСИРАНЕ ОТ
ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА „ТИ И LIDL ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ“

За три години общият размер на фонда достигна 545 000 лева

22 граждански организации ще получат финансиране в третото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“ – най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България. Печелившите проекти бяха представени и наградени на официална церемония днес със специалното участие на Томислав Дончев, вицепремиер и председател на Съвет за развитие на гражданското общество към Министерски съвет.

„Lidl е един добър модел за корпоративна социална отговорност. Благодарение на проектите, които са реализирани, са успели да събудят гражданската енергия, да накарат хората да имат цел и да мечтаят. Това е най- важното от всичко. Искам да благодаря за усилията на Лидл България“, сподели г-н Томислав Дончев, вицепремиер и председател на Съвет за развитие на гражданското общество към Министерски съвет.

Тазгодишните финалисти бяха селектирани сред 214 проекта от 92 населени места, а събраният фонд, с който ще бъдат подкрепени избраните 22 организации, е на стойност 155 000 лева. Сред новите проекти най-голяма част са в областта на културата и образованието – общо 15, а в полза на околната среда и активния начин на живот ще бъдат финансирани 7 проекта.

„Щастливи сме, че за три години от старта си с фонд от малко над половин милион лева инициативата финансира 73 организации от 44 населени места. Тези резултати ни дават увереността да продължаваме напред и да подкрепяме все повече вдъхновяващи проекти. Всичко постигнато дотук доказва, че заедно с нашите служители, клиенти и гражданските организации, можем успешно да работим в полза на обществото.“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е определяна като най-голямата грантова програма на частен корпоративен дарител у нас и се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Пълен списък с одобрените за финансиране проекти може да бъде открит ТУК.