Торнадо за кожата

февруари, 2014 г.

от Мариана ЯНЕВА

Като природно явление то може и да е опустошително, но на лицето действа съживяващо. Усещането след HydraFacial (после ще ви обясня подробно какво означава това) е като слънчев ден след буря, като дълбок покой след мъчително напрежение. Кожата не просто изглежда лъскава, а полирана. На пипане буквално е като стъкло. Иначе по време на процедурата не боли и не щипе. Малко студенее, но това усещане се забравя, след като се видите в огледалото в края на терапията. Резултатът е ви-дим!

Ви-дим вед-на-га!

И всичко се дължи на вакуума, и по-специално на революционната технология Vortex, която произвежда контролиран вакуум. Когато чух, думата „вакуум“, сянка на притеснение помрачи първоначалния ми ентусиазъм:

– Кожата ми е чувствителна, тънка, суха. Капилярите ми се пукат от най-малкото докосване. Малко ме е страх“ – давам аз заден ход в началото.  Личи си, че Адриана ТРИЗЛИНЦЕВА (Ади) е опитна козметичка с 14-годишен стаж зад гърба си. Не я стряскат никакви мрънкания, претенции и опасения на неориентирани клиентки като мен. Като един същи психотерапевт тя ме окуражава да легна на кушетката й с железни аргументи: „Тази процедура е изключително щадяща към всички кожи. Апаратът, с който се работи, е американски. И не е създаден само за козметични цели. Патентован е като медицински. За да се случи това, в Америка се правят сериозни и продължителни предварителни тестове“.

„Тази процедура“ всъщност са „тези процедури“

Т.е. прилага се в няколко стъпки, като на всеки отделен етап се постига определена полза за кожата: ексфолиация (обновяване на епидермиса), екстракция (дълбоко почистване), антиоксидантна терапия (с ефект на хидратация), щадящ химичен пилинг. Според индивидуалните нужди и проблеми на клиента могат да се изпълнят 3, 4 или всичките 5 стъпки.

Аз лично бих дефинирала терапията като дълбоко апаратно почистване

с паралелно излющване, хидратиране и подхранване и antiage ефект като бонус.

От думите „хидратация“ и „пилинг“ обаче отново ме обзема тревога. От първата, защото знам, че през зимата хидратиращите процедури са противопоказани, а от втората, защото съм виждала кожата на няколко мои приятелки, осмелили се да се подложат на химично излющване. Плачевно…

„Това не е обикновен химичен пилинг – успокоява ме отново Ади. – За всяка отделна операция се използва различна дюза с различна сила на вакуума. Дюзите имат способността едновременно да нанасят продукт по кожата и ведната да го изсмукват обратно чрез т.нар. спираловидно завихряне То не позволява на химичния пилинг коктейл да се задържи прекалено дълго в кожата и да я изгори, което често се случва при обикновения химичен пилинг.

Що се тонася до хидратирането, влагата тук се поддържа чрез хиалуронова киселина плюс други ценни билкови екстракти. В никакъв случай не се вкарва вода, която евентуално може да замръзне от високите температури и в резултат да се спукат капиляри по лицето. Да, всички серуми, с които се работи, са на водна основа, но течността, с която третира кожата, буквално се изтегля на секундата заедно с отпадъците и токсините, а вътре остават само полезни beauty съставки“ – обяснява Ади.

Ръчно или апаратно почистване

При ръчното почистване лицето се напарва с цел порите да се отворят, за да могат да се почистят колкото може по-добре. Обикновено козметикът започва почистването (чрез стискащи движения) от T-зоната и докато стигне до челото, кожата там вече е изстинала и порите са се затворили. Важното предимство на апаратното хидратиращо дълбоко почистване с HydraFacial е че всичко се случва бързо (всички 5 стъпки отнемат около 20 мин) и паралелно. Продуктът, с който се третира кожата, се изсмуква обратно почти веднага след нанасянето му.

Колко процедури са нужни

По протокол създателите на апарата препоръчват да се направят 3 процедури в рамките на 21–25 дни (времето, необходимо за естествено самопочистване на кожата), след което – по 1 месечно, за да се поддържа ефекта.

„Почистването на кожата трябва да се възприема като част от личната хигиена – като миенето на зъбите например. Да, човешкият организъм е уникален и може да се самопочиства, но ние все пак трябва да му помагаме, и то своевременно. Убедена съм, че ефективната грижа за кожата е превантивната. За да се радвате на добри резултати, трябва да започнете да я тритирате, преди да се появят проблемите и бръчките. Появят ли се, подобрението се случва по-трудно“ – обяснява Ади.

Тя е оптимистка за българката. Смята, че финансовите затруднения не биха били пречка пред желанието й да се поддържа. И за доказателство допълва: „Предлагаме тази нова процедура от декември миналата година и всички дами, които знаят за нея, я изпробваха по три пъти, въпреки че не е особено евтина“. Предимството е, че можете да платите толкова стъпки, колкото искате от тази иначе комплексна грижа за кожата. Аз ще ви опиша какво се прави на всеки отделен етап, а вие ще решите какво е нужно за вашата кожа.

5 вълшебни стъпки

1. Ексфолииране. Лицето се почиства с тоник от грима и мръсотията. Използва се специфична спираловидна дюза и специален ометовящ и овлажняващ кожата серум („Актив 4“), съдържащ : глюкозамин (с противовъзпалително действие), екстракт от мая (с антиоксидантно), екстракт от водорасли (с 18 ценни аминокиселини), млечна киселина (овлажнява епидермиса). Чрез вакуума се създава ефект на повдигане на кожата, от което микроциркулацията и лимфния дренаж се подобряват. Порите се почивстват в дълбочина и мръсотиите и токсити от тях се изкарват на повърхността на кожата.

2. Екстракция. Козметикът се „въоръжава“ с лупа, за да вижда комедоните по-добре. На този етап се поставя накрайник, който извършва бърза и безболезнена екстракция. Има усещане за леко пощипване заради силната концентрация на серума, който се използва. Но пък самият серум (BetaHD) има противовъзпалително и антибактериално действие. Вакуумът е малко по-силен по време на тази стъпка. Усеща се и нещо като дражене, но то е само усещане. В действителност кожата не е надрана. Зачервяването й се дължи на активизирането на кръвоснабдяването.

3. Хидратиране. Този етап се нарича още антиоксидантна терапия – с различна вакуумна дюза и серум Antiox-6 кожата се обогатява с антиоксиданти и витаминен комплекс. Екстрактът от бял чай в състава на серума съживява епидермиса и стимулира растежа на нови кожни клетки,  екстрактът от розмарин „хваща“ свободните радикали и активизира метаболизма, екстрактът от камелия се бори с пигментните петна, а хиалуроновата киселина хидратира кожата в дълбочина.

4. Химичен пилинг. За излющване на кожат асе използва ябълкова киселина. Усеща се леко пощипване, но пилингът не може да бъде драстичен заради технологията на моментното му извличане. Химичният пилинг на HydraFacial се предлага в три различни варианта, които се използват в зависимост от проблемите на кожата и желания ефект.

5. Омекотяване на бръчките. Използва се antiage пептиден комплекс, който се нанася точково на определени места, където има бръчки. След тази процедура бръчкие буквално изглеждат по-плитки.

Продуктите за ежедневна домашна грижа на HydraFacial са неразделна част от процедурата, като поддържат и подсилват резултатите чрез хидратация  обогатяване на кожата с антиоксиданти. Но преди това ви съветвам да се оставите в опитните ръце на Ади, която знае как да се сприятели с всяка кожа и с нейната притежателка. Не се колебайте да си запишете час на тел.: 02/481 95 70  или на 0887 428 326. Салонът ви е по път – на бул. „България“ 11.