Трети Лунен ден

Трети Лунен ден

Символ: гепард, готвещ се за скок

Третият Лунен ден е много енергичен. По време на третия лунен ден се появява онова тънко сърпче, с което луната започва щедро да раздава своята енергия на цялата природа. Тъмните дни на древногръцката богиня Хеката, която символизира новолунието и първия ден след него са отминали. Настава време, в което да се борим за своите цели, да отстояваме плановете и желанията си.

Символът на третия лунен ден е гепардът, който се готви за скок и е бдителен, дори агресивен. През този ден може да станете жертва на нечий гняв или пък да се превърнете в причина за нечий гняв. Гепардът символизира натиска, стремежа към целите, готовността ей сега да постигнете желаното. Подобно на гепарда, вие трябва да се подготвите за решителния скок! Действайте активно и напористо! Енергията, която не съумеете да изразходите и остане у вас ще ви подтисне и ще се отрази негативно върху самочувствието ви.

Пасивността в днешния ден е силно противопоказна. Ако денят ви премине оживено – той ще бъде успешен. Не жалете силите си днес, енергията, която отдадете през този  ден ще ви се върне многократно. Напомняме ви, че всичките ви действия трябва да бъдат положителни. Върху тяхната почва ще се развиват събитията от целия лунен месец. Постарайте се да „наторите“ тази почва с хубави постъпки.

Здраве и хранене. Препоръчителни са активни занимания със спорт. Ако не намирате други начини за израходване на енергията – именно физическата активност може да бъде ваш верен помощник. Денят благоприятства заниманията и с бойни изкуства. Посещението във фитнес залата също ще окаже положително въздействие върху здравето ви.

Днес най-уязвимите части от тялото са шията и ушите. Не е желателно да се подлагате на операции, да вадите зъби или да се подстригвате. Ако ви се отвори апетит – може да си похапнете добре, дори алкохолът в разумни количества днес не вреди. Болестите, възникнали в днешния ден са опасни. Траят дълго, лечението им ще изисква усилия. Не се претоварвайте. Да. Не е добре да бъдете лениви, но не изразходвайте енергията си до изнемога. За да се отпуснете, посветете края на деня на бавна разходка или пък посетете сауна.

Любов и отношения. Не е препоръчително да сключвате брак, но интимните отношения и сексуалните експерименти ще ви се отразят добре. Помнете, че е добре да сдържате негативните емоции. Помагайте и на близките си хора да се справят с гнева. Всички спорове, недомлъвки могат да прерастнат в семейна катастрофа.

Работа и творчество. Денят не е добър за сделки, преговори, важни решения. Творческите занимания няма да са успешни, възможни са и грешки в хода на учебен процес. В този ден е добре да не общувате с шефове и да се въздържате от спорове дори и от най- невинните на пръв поглед. Не давайте ход на дела, свързани с недвижимо имущество, ако искате да избегнете загубите.

Ако планирате смяна на работното място – не я предприемайте сега. Денят не подкрепя пътуванията или пък смяна на местожителството. Пътувания, премествания и отпуски – нищо от тези активности не бива дори да планирате днес. Не засаждайте растения, дори изобщо не работете в градината.

Родените през този лунен ден са войни – в добрия случай, неуправляеми хулигани – в лошия. Те са пълни с енергия, агресивни и напористи са. Силни, страстни, напористи натури. Те са революционери, опозиционери, обществени защитници. В същото време у тези хора се наблюдава понижен имунитет и склонност към заболявания. В по-стари времена тези хора не са доживявали до дълбока старост. Благодарение на напредъка на днешната медицина обаче – тази характеристика на деня може да се отчете като остаряла.