УСПЕШЕН МЪЖ ПО ЗАЯВКА

Успешен мъж по заявка
 
декември, 2011 г.
 
 
© Michele Piacquadio / Depositphotos.com
 
Зад всеки успял мъж стои една силна жена. Ако досега не сте го знаели, осмислете го. И действайте. Защото всяка жена може да направи мъжа до себе си щастлив и проспериращ.
 
Според източната психология жената е душата на семейството. Ако мъжът е отговорен за материалното обезпечаване, то жената е тази, която определя духа и настроението вкъщи. Освен това мъжът е много силно зависим от женската енергия. Ненапразно в източните цивилизации девойките методично се подготвят от по-възрастните жени в семейството за семейния живот.
По силите на жената е да повлияе на мъжа – тя може да го вдъхнови, да го промени и да го накара да се чувства уверен. Просто трябва
 
да спазва някои правила
1. Да не спори директно с мъжа. А още по-малко да го унижава с „За нищо не ставаш“. Повечето мъже са готови да работят усилено, за да осигурят материалното благополучие на семейството си, и много от тях сами не осъзнават, че работят не за пари, а за да бъдат оценени от жената до себе си. Най-тежката психологическа травма за един мъж е да се окаже, че не е заслужил уважение и е нищо в очите на съпругата и децата си. По тази причина много мъже, дори когато материално са обезпечили семейството си, продължават да се чувстват неуверени. Ако искате мъжът ви да вярва в себе си, задължително е и вие да повярвате в него.
2. Да не говори лошо зад гърба му. Може и да не ви се вярва, но на подсъзнателно ниво ние винаги знаем какво говорят и мислят хората за нас. Мъжът може и сам да не разбира защо изпитва раздразнение по отношение на съпругата си, а това се случва, защото тя в разговор с приятелки или с майка си говори лоши неща за него. Не правете това!
3. Да изслушва внимателно онова, което той казва. Поведението и начинът ви на общуване трябва да показват, че неговите думи и действия са важни за вас. Дайте на мъжа си да разбере, че го цените и уважавате, и той ще бъде готов на всичко за вас.
4. Да не го нарича с прякор или умалително. Това е неуважително. Някои жени се обръщат към съпруга си по фамилия вместо със собствено име. И това не е абсурдно. Напротив, по този начин те събуждат у него не марсовата, а бащинската енергия – енергията на слънцето. Особено ако мъжът е по-възрастен от жената. Докато към жените при обръщение е по-добре да се използват умалителни имена.
5. Да се примири, че мъжът, за когото се е омъжила, е нейна съдба! И тогава сама ще развие любов и уважение към него. От позицията на западната жена това звучи глупаво. Много жени смятат, че силната романтична любов се случва преди брака. След това идва ред на битовите неуредици. Романтичната привързаност не продължава повече от 3 години. Самата природа дава това време, за да направи слепи и мъжа, и жената, за да им се роди потомство. Затова по-важно е двамата да развият любов и уважение един към друг след периода на романтичната любов – по време на брака. Истинската любов идва тогава, когато има партньорство и се преодоляват взаимни трудности. Затова е важно да разберете, че този мъж ви е даден от бог, вие сте го привлекли по някакви причини, за които дори може да не подозирате. И е важно да сте семейство именно с него.
6. Да визуализира. Ако вие си представите мъжа си като успешен и силен човек, такъв и ще стане. Но ако вие го визуализирате в негативен план, а и още по-лошо – говорите негативно за него, това блокира неговите възможности.
7. Да бъде търпелива. Личностните качества определят доколко успешен ще е човекът в интимните си отношения. Най-разрушителни са егоизмът и гневът. Няколко минути гняв могат да развалят и най-хармоничните отношения.
8. Да работи върху себе си, ако често изпитва раздразнение. Ако казвате на съпруга си, че го уважавате, а дълбоко в себе си изпитвате раздразнение от него, това няма да помогне на неговия успех. Ефектът дори може да бъде обратен.
Когато майката се дразни на детето си, детето си мисли, че майката не го обича (дори и тя да му говори привидно мило). Децата са много чувствителни, особено в първите години от живота си.
Ако вие сте постоянно изнервени от мъжа си, значи постоянно му изпращате негативна енергия. И той като децата я усеща и се чувства необичан и нещастен. Затова се тренирайте да го приемате с всичките му недостатъци. Запомнете, че да промените човека до себе си можете само ако го обичате безусловно – а именно ако го приемате такъв, какъвто е.
 
Какво е успехът?
От това, как ще отговорите на този въпрос, зависи вашето щастие и щастието на семейството ви. Днес мерило за успех са парите и властта. Заради пари хората са готови на предателства, рушат природата, рушат сами себе си. Това разбиране за успех е разрушително и преходно. Важно за успеха е не това, колко пари изкарвате, а дали живеете в съгласие със себе си. Възможно е мъжът ви да не печели много, но това не значи, че той е неуспял. Ако на човек от съдбата му е отредено да изкарва хиляда лева на месец, но той я излъже и изкарва десет хиляди – то това ще се отрази в други сфери на живота му – ще пострада здравето на децата му например. Мъдрата жена трябва да разбира това.
От гледна точка на източната психология щастието на семейството до голяма степен зависи от ценностната система на съпругата. Един пример: какво се случва, когато жената повярва, че успехът – това са парите? Нерядко съпругът є наистина печели, но в един момент напуска семейството.
Мъжът и жената имат различни представи за успех и това е естествено. При хармоничната жена подсъзнателното разбиране за успех е следното: да намери добър баща за децата си, да се омъжи за него, да създаде семейно огнище в атмосфера на любов и разбирателство. За хармоничния мъж успехът са материалните постижения.
 
Слаби мъже и силни жени
Съвременната тенденция за превъзходство на жените над мъжете се базира на теорията за прераждането – ако жената в предишния си живот е била воин, съответните качества могат да се проявят и в настоящия живот.
В съвременното общество нерядко жените поемат отговорност за благополучието на семейството. Животът на всяка двойка си има и индивидуални правила. Но в основата е разбирането, че за хармоничната жена домът и семейството са на първо място. И никаква кариера не можа да я направи щастлива, ако децата є са болни.
Когато жената има силно желание да се реализира в професията и в обществото, тя непременно ще го направи. Често пъти мъжът на тази жена е неуспешен (или се разболява) и тя не може да разчита на него, на нея є се налага да поеме водеща роля в семейството. Жената, за която кариерата е на първо място, привлича точно такива мъже – за които да се грижи и да взима решения вместо тях.
 
Доста успешни мъже
Много жени се оплакват, че мъжете им са прекалено заети с работата си и не им остава време за семейството. Ако вие се омъжите за министър, трябва да сте наясно, че той няма да може всеки ден да пазарува и да си играе с децата. Кариерата за мъжа наистина е важна, но не трябва да е изцяло за сметка на времето и вниманието към семейството и децата.
 
(…)
 

ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА БЕЛА ИЛИ В ЕЛЕКТРОННИЯ ВАРИАНТ ТУК