Футбол за приятелство

Реал Мадрид получава първия трофей за сезона – Купата на деветте ценности на проекта „Футбол за приятелство“

В съответствие с традицията за популяризиране на деветте основни ценности на един от най-големите социално отговорни проекти за деца – Футбол за приятелство – беше решено, че през 2018 г. „Купата на деветте ценности“ ще бъде присъдена на Реал Мадрид поради социално отговорната политика и множество проекти, които клубът реализира.

По време на официалната среща в Торино, Италия представители на „Газпром“ – основател на проекта „Футбол за приятелство“, Руската федерация (домакин на Световната купа на ФИФА 2018) и посланици на международния детски проект от Холандия, Италия, Испания и Русия взеха единодушно решение да връчат „Купата на деветте ценности“ като първи трофей от настоящия сезон на Реал Мадрид. По този начин „Los Galacticos“ става част от историята на единствения международен спортен трофей, който се присъжда от децата – следвайки стъпките на други футболни отбори като ФК Барселона (2015 г.), ФК Байерн и ФК Ал Вахда (2016 г.).

Основан през 2013 г., проектът „Футбол за приятелство“ ще обедини децата от 211 страни и региони по целия свят през 2018 г. около деветте основни ценности – приятелство, здраве, чест, справедливост, преданост, равенство, мир, традиция и победа. Последните събития ще се проведат в Москва от 8 до 15 юни и ще съвпаднат със началото на световното първенство в Русия през 2018.