Хайфу лифтинг Генезис – неоперативния лифтинг на кожата

„Хайфу“ (Hifu)  – неоперативен лифтинг на кожата

Бляновете на поколения жени, а вече и мъже – вечната младост и красота бяха недостижими до сега. Но с естетичната дерматология и появата на иновативни методи даващи неповторим резултати и благодарение на Hifu лифтинг сесиите няма нужда да се прибягва до хирургични процедури придружени от игли, травми и белези. Hifu лифтингът се превърна в заместител на традиционните процедури за лице без оперативна намеса, без игли и поради липсата на постоперативен период Hifu – неоперативният лифтинг в САЩ е наречен – „лифтингът на обедната почивка“.

Благодарение на Hifu технологията е възможно да изглеждате млади в продължение на много години без да се налага да прибягвате до оперативни намеси. Важно е да имате в предвид, че цената на този революционен метод в сравнение с хирургичния фейслифтинг е в пъти по-ниска, което прави процедурата достъпна за всеки.

 • Hifu лифтинг – истинска революция в естетичната медицина

Самият  метод е бил разработен преди 6-7 години за неоперативно премахване на туморни образувания. И днес е водещ метод за неоперативно лечение на тумори в онкологията. В последствие методът е бил модифициран и за естетичната медицина и в момента Hifu -лифтингът смело може да се нарече „най-революционния и уникален“ метод за неоперативен лифтинг на кожата.

Механизмът му разчита на прецизно фокусирана ултразвукова енергия с висок интензитет. В резултат на това въздействие кожата се стяга и уплътнява. Hifu лифтинг процедурата не нарушава по никакъв начин повърхностния слой.

Основният принцип на Hifu (high intensity focused ultrasound) технологията е възможността на генерираните от апарата високо интензивни ултразвукови вълни да бъдат прецизно фокусирани и концентрирани точно в зоната на която искаме да стегнем кожата, т.е. да извършим лифтинг. Така се предизвиква интензивно производство на топлинна енергия в третираната зона (до 65°С – 70°С ), което води до образуване на точки на коагулация на колагена в този слой. В резултат на коагулацията на колагеновите влакна, те се свиват и скъсяват, което води до сравнително бърз лифтинг ефект. Благодарение на технологията на „високоинтензивните фокусирани вълни“, останалите слоеве на кожата в третираната зона остават непокътнати и без риск за термично увреждане

Благодарение на свръхмодерната Hifu технология, за първи път е постигната възможността неоперативно да се достигне не само до повърхностния и среднодълбокия слой на дермата, но и до най-дълбокия слой на кожата. Това позволява да се третира най-важната за лифтиг ефекта – „повърхностната мускулно-апонефрозна система“ (на английски – S.M.A.S.).

Зони на въздействие:

 • зона лице – чело, около уста, около очи, скули, овал на лицето и др
 • неоперативна блефаропластика (стягане на клепача и веждата)
 • неоперативен лифтинг на Нефертити (стягане на шията и двойната брадичка)
 • неоперативна абдоминопластика (стягане на корема)
 • неоперативна глутеопластика (стягане на седалище)

Как протича Hifu – лифтинг терапията

Hifu – лифтинг терапията е бърза процедура и в зависимост от поколението Hifu апаратура, третирането на зона „цяло лице“ трае обикновено между 40 минути и 1 час и е с минимален болков дискомфорт След процедурата няма „пост оперативен” период. При някой от пациентите се наблюдава леко зачервяване на кожата.

Hifu лифтинг дава отлични резултати при

 • промени свързани с възрастта
 • двойна брадичката
 • задълбочаване на назолабиалните гънки
 • увисване ъглите на устата
 • отпускане на вежди и клепачи
 • загуба контура на скулите
 • отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията
 • загуба на контура на лицето, на контура на долната челюст
 • гравитационна птоза (отпускане) на тялото (корем, седалище, мишници и др.)

Hifu неоперативният SMAS-лифтинг е дългоочакваната процедурата за всеки, който се е замислил за необходимостта от подмладяване на кожата си и премахване на бръчките по лицето и други зони, но не е посмял да прибегне до хирургията.

Това е и основната причина след процедурата с Hifu да няма възстановителен период (пост оперативен период). Ефектът от Hifu – терапията може да бъде сравнен с ефекта на една успешна хирургическа фейслифт операция ! Смело може да се твърди, че този метод е огромен пробив в  неинвазивната естетичната медицина.

Hifu – лифтинг технологията за разлика от лазерните терапии може да се използва при всеки тип кожа по всяко време на годината.

За разлика от лазерите, Hifu – технологията не предизвиква фотосензибилизация (свръхчуствителност към UV-лъчи) на кожата, което позволява този вид терапия да се извършва при всеки фото-тип кожа и по всяко време на годината, без значение от слънцегреенето.

Ние от Beauty Room  www.beautyfulroom.com работим с 5-то поколение Hifu  апаратура – „5DRmax HIFU cooling system  (модел 2021 г.).  5-D поколениението апарати са  истинска революция в Hifu технологията с уникалната иновативна контактно – охладителна система в накрайника. Контактното охлаждане достигащо до 2-3 °C е проектирано така, че ефективно да отвежда генерираната от високоинтензивните вълни топлинна енергия от повърхностните и по-дълбоките слоеве на кожата, като така топлината почти не успява да достигне до рецепторите за болка. Мощната система за охлаждане позволява от една страна процедурата да е с минимален болков дискомфорт и изключително комфортна за пациента (което е голям минус при по-старите модели), а от друга страна апаратът да работи на много по-висока честота (с много по-бърза скорост),  и с много по- висока енергия, достигаща до 3,0-3,5 J., правейки така процедурата много по-ефективна и кратка. Присъединете се към нас във фейсбук The Beauty Room – Sofia