ХОРОСКОП НА… КОСАТА

 
Хороскоп на… косата
 
 

 
от Симеон ВЕДЕВ,
стилист в салон за красота "Кали"
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
януари, 2009 г.
 
Разбира се, че не е професионално да ви занимавам с тази тема, но пък е забавно. Астролозите смятат, че за всеки зодиакален знак си има съответстваща прическа или подстрижка, която отразява максимално вътрешния свят на притежателя си. Аз не смятам така, но от опит знам, че астрологията понякога е единственият коз, който мога да извадя, за да убедя някоя дама да промени имиджа си. И кога, ако не в началото на новата година, когато всички, дори и онези, които не вярват в силата на звездите, четат своите хороскопи.
 
 
Овен
Много от представителките на тази зодия по природа имат вълниста коса. Динамичността и неизчерпаемата енергия на Овена можете да подчертаете с къса момчешка прическа. Краищата на косата оформяйте с вакса, така че да се получи ефект на лек безпорядък.
 
Телец
Достойнствата на този знак ще изпъкнат повече на фона на модните сега прически, които откриват шията – като подстрижка тип каре с неравни дължини на косата. Допълнителен чар ще ви придадат няколко нетрайно оцветени кичура (с цветна спирала за коса) в златист или меден цвят.
 
Близнаци
Отиват ви по-непретенциозни подстрижки, които с помощта на стилизиращи средства лесно се трансформират в различни прически – в зависимост от случая. За чупливите коси – стъпаловидни подстрижки. Поддръжка – обем, постигнат с помощта на пяна за коса и оформяне с пръсти.
 
Рак
За правите гъсти коси, характерни за представителките на тази зодия, е идеално стъпаловидното каре. Използвайте по-често маски за коса. По празничен повод изгладете с гел отделни кичури и ги закрепете към останалата коса с красива фиба или с гребен, декориран с камъни.
 
Лъв
Най-добре е да подстрижете косата си на права черта и да я оформите в пищна прическа с помощта на сешоар и кръгла четка. Царствен вид на Лъвицата ще придаде прическа, при която косата е повдигната над слепоочията и е прибрана назад.
 
Дева
Трудолюбивите деви обичат подредени подстрижки, които могат да се превръщат в различни прически. Ако косата ви е със средна дължина, можете да я изсветлите в топли златисти оттенъци. Използвайте средства за блясък. Прическите, които оформяте, не бива да са сложни.
 
Везни
В прическите ценят простотата и изискаността. За Везните е препоръчителна свободно падаща коса с дължина до обичките на ушите. Можете да освежите прическата с многоцветни кичури – в различни оттенъци на златистото и червеното.
 
Скорпион
Гъстата тежка коса на жената Скорпион ще изглежда още по-пищно, ако бъде подстригана на каре с дължина малко под ушите. Боядисайте я в ярък, наситен цвят, защото „интензивност“ е ключова дума за Скорпиона. При косопад използвайте по-често специализирани продукти.
 
Стрелец
Свободолюбивият и стремителен характер на жената Стрелец трябва да намери отражение в нейната прическа. За пролетта е препоръчителна прическа „каскада“ (свободно падаща) с дължина малко под раменете. Оформете я на вълни.
 
Козирог
Тази жена залага обикновено на строгите и сдържани прически. Би изглеждала свежо и оригинално с права коса до раменете и равен бретон. На по-младите жени Козирог им подхождат леко назъбени краища, оформени с восък или лак за коса.
 
Водолей
Ключовата дума за този знак е „екстравагантност“. Опитайте се да боядисате косата в цвят, близък до нейния естествен. За оформяне на прическата използвайте шноли с камъчета (цирконий например) или фиби. По-стилно ще изглеждате с изправена дълга коса.
 
Риби
На жените Риби им отиват повече къси подстрижки. Подстрижете се на средно дълго каре. Оформете косата в изгладена, не много пищна прическа. Добре би стояла и на ниско вързана (на тила) опашка. Най-важното, което трябва да запомните, е „Малка глава – малка прическа“.