Четвърти Лунен ден

Четвърти Лунен ден

Символи: Дърво на познанието (дървото на доброто и злото)

Символът на четвъртия лунен ден е Дървото на познанието. Смята се, че в този ден Адам и Ева са вкусили плода от забраненото дърво, заради което и били изгонени от Рая. Ето защо днешният ден носи в себе си в равни количества и от доброто, и от злото. Възможно е да ви се наложи да избирате между „добри” и „лоши” предмети, предложения, възможности, хора. Ето защо днес е добре внимателно да обмисляте всички свои думи, решения и действия.

Препоръчително е през този ден да се отдадете на проучване на вашето собствено дърво – родословното. Полезно е да прекарате известно време със семейството си, да посетите роднини, с които отдавна не сте се срещали. Денят е добър за търсене на информация за изчезнали хора. В останалото време се отдайте на почивка от напрежението на отминалия 3 Лунен ден. Бихте могли да направите това и сред природата, но без да нарушавате нейната хармония –  не късайте растения и не режете дърва. Днес е отличен ден за работа в градината.

Сънищата днес са пророчески. Цветните сънища ще се сбъднат, а ако ви се присъни сплъстена коса или оплетени конци – приемете го като знак, че трябва да се откажете от намеренията си. Възможно е на сън да видите родители или роднини. Тревожните сънища са предупреждение за опасност – в бъдеще ви очаква беда и следва да бъдете внимателни. Това какво ще се случи на днешния ден – нещо хубаво или нещо лошо – зависи изцяло от вас. Бъдете добри към околните и се опитвайте да генерирате и „пръскате” около себе си хубава енергия.

Здраве и хранене. Полезно е умереното физическо натоварване. Четвърти Лунен ден се определя като пасивен, ето защо може да си позволите релакс и отдих. Отидете на сауна, направете си вана с морска сол у дома или просто останете по-дълго под душа. Не преяждайте. Алкохолът и тютюнопушенето са вредни.

Болестите, които се обострят в днес по всяка вероятност са наследствени, тъй като целият ден е пропит от родовите връзки. Ако не предприемете веднага мерки за лечение на болестта или потушаване на болката – възможно е да възникнат усложнения. Не е препоръчително да се подстригвате на днешния ден. Най-уязвимите части на тялото за шията и гърлото. Възможна е появата или обстрянето на шиен радикулит.

Ако днес усетите болки в шийните прешлени или в мускулите – това е знак, че вършите нещо не както трябва, че не спазвате парвилата на 4 Лунен ден. Внимателно обмислете всички събития от деня и ако е възможно се опитайте да поправите грешките, които забелязвате.

Любов и взаимоотношения. Подарете на половинката си романтична вечеря. Ако днес сключвате брак, имайте предвид, че взаимоотношенията ви ще бъдат лишени от топлината и приятелската атмосфера, на които често разчитаме в семейството.

Препоръчително е да прекарате деня в къщи и да не се отдалечавате прекалено много от дома. Посетете роднините си, засвидетелствайте им любов и грижа. Днешният ден е отличен за укрепване на семейни и роднински взаимоотношения. Може да се помирите с близък човек, с когото сте скарани отдавна.

Днес е отличен ден за продължение на рода. Заченатото в 4 Лунен ден дете ще бъде привързано към семейството, майчината топлина и домашния уют. То ще бъде семейно ориентирано и благодарно дете, стига да не бъде прекалено мързеливо.

Работа и творчество. Добре е да насочите всичките си усилия към „пасивна” работа – събиране на информация, проверка на документи, разглеждане на архиви. Може да разрешавате финансови въпроси или да се занимавате с търговия, но не и да оперирате с недвижимо имущество. Всички вложени пари, както и усилията ще ви се отплатят много бързо.

Не следва да започвате нови дела – да подписвате договори или да напускате работа. Денят не е от най-подходящите за общуване с шефове. Днес и партньорите, и работодателите са обременени от собствените си проблеми и са равнодушни към проблемите на останалите. Ето защо е добре да водите преговори или да търсите съвместно решение на проблемите в друг ден.

Родените на този ден ще се нуждаят от голямо внимание от страна на родителите. Ако родителите не отделят достатъчно време и не полагат достатъчно усилия за възпитанието на детето, то може да се превърне в егоист и дори да стане престъпник. От друга страна, родените през този ден носят в себе си някаква вътрешна загадъчност, обладават някаква вселенска тайна. Възможно е отстрани те да изглеждат затворени, на ако разгадаете тайната им ще видите, че те са приятни за общуване.