ЧЕТИ, ИЗБЕРИ И СПЕЧЕЛИ – ЧИСТО ДО ЕКОЛОГИЧНОСТ


 
Чисто до екологичност
 

Двойно водоподаване+двукратна икономия на електроенергия =
пералня SunWash System

 
 
 
Неизвестните в „уравнението“ са електричеството, което ще изразходи пералнята, и водата, която ще се употреби.
Как една пералня може да помогне да намалим стойността на неизвестните в уравнението? Много лесно – просто трябва да се казва HOTPOINT-ARISTON SunWash System и да има два входа за вода – eдин за студена, и един за топла.
 
Пералнята сама избира източника на вода
в зависимост от зададената програма за пране. Гениалните неща винаги са прости, а тази гениална иновация на Indesit Company сваля разхода на електричество наполовина.
Традиционно пералните на нашия пазар са само с един вход за студена вода, която се подгрява в машината в зависимост от избраната програма/температура. Така се пропуска уникална възможност за спестяване до 50% от консумацията на електроенергия при зададена програма.
 
Моделът HOTPOINT-ARISTON SunWash System
е особено подходящ при наличие на централно захранване с топла вода или генериране на топла вода чрез соларни системи, тъй като пералнята се свързва директно към източника и се избягва подгряване на водата в машината (понякога до 90 °С), което е причина за най-голямата консумация при един перилен цикъл.
При стандартна програма „Памук 60 градуса“ (при капацитет на машината 8 кг, енергиен клас А) се изразходва 1,52 kWh електроенергия. А пералнята Hotpoint-Ariston SunWash System (с вход за топла вода) при същата програма, консумира едва 0,787 kWh.
С новата пералня HOTPOINT-ARISTON SunWash System пестите до 50% елeктроенергия, благодарение на двойното водоподаване. Освен това Hotpoint-Ariston SunWash System разполага с 3 еко програми и автоматична функция Stand by след приключване на програмата, което добавя още 70% икономия на електроенергия в сравнение с пералня без такава функция.