ЧЕТИ, ИЗБЕРИ И СПЕЧЕЛИ

 

 
Да охладим зимата с HOTPOINT
 
 
Хранителните навици на съвременния човек вече не следват сезонноста на продуктите, което ни позволява да се наслаждаваме на пресни плодове и през зимата и да не пропускаме цитрусите през лятото.
Както се казваше в един стар виц, разликата между социализма и капитализма е, че при първия ягодите се появяват на пазара през април, а при втория – в шест часа сутринта.
Разбира се, за да запазим ягодите по-дълго време свежи, дори и през зимата имаме нужда от верен помощник. Това може да бъде постигнато единствено с помощта на уред с
 
No Frost система на охлаждане
Освен това е добре уредът да не използва много електричество.
Тоест необходим ни е хладилник с енергиен клас А+. Все пак не бива да забравяме, че хладилникът е единственият уред вкъщи (или поне един от малкото), който работи непрестанно и ниската консумация на ток е важно нещо. Ако е снабден и с функция „Еко“, консумацията на електричество ще е още по-малка.
Няма да е лошо уредът да е и с хигиенна защита против бактерии и миризми, в случай че забравим нещо в някое потайно негово ъгълче. За предпочитане е лавиците на хладилника да са от стъкло. Стъклото е известно като неутрален материал, който неслучайно се използва в лабораториите и навсякъде, където се изисква чистота.
Друга необходимост е възможността да обърнем
 
посоката на отваряне на вратите
Това е изключително полезна функция, когато решим да правим ремонт и да местим хладилника на ново място.
Зимата в календара е известна с многото си празници и поводи за празнуване. Значи чашите имат доста поводи да бъдат пълни и питиетата ще имат нужда от красиви кубчета лед. Формичките Easy Ice са и красиви, и лесни за използване – с тяхна помощ вече няма да гоним кубчетата лед по пода или зад шкафовете.
Във фризера, който заема близо една трета от общия обем на уреда, има място не само за леда, но и за доста други неща, които търпеливо да изчакват времето си при постоянни полярни температури.
С толкова много помощници само в един хладилник сезоните наистина вече нямат никакво значение за съвременната домакиня.