Шестнайсти Лунен ден

Шестнайсти Лунен ден

Символи: гълъб, пеперуда

Пълнолунието ознаменува началото на третата фаза на лунния цикъл. Шестнайстият лунен ден е най-хармоничният и спокоен ден от всички в лунния месец. Днес може да си отдъхнете и да се отпуснете. Четете книги, учете чужди езици. Отдайте се на спокойствие и безметежност. Днес не бива да изпадате в крайности по отношение на каквото и да било. Придържайте се към златната среда. Усмирете характера си, ако се възприемате като неуравновесен човек. Оставете работата за други, по-продуктивни дни. Би било чудесно, ако можете да си вземете отпуск и да си останете в къщи.

Борба за справедливост, изясняване на отношения – подобни занимания днес биха се отразили неблагоприятно върху самочувствието ви и върху бъдещето ви. Разсъждавайте и оценявайте възникващите ситуации трезво. Денят е благоприятен за всичко, свързано с очистването – било то основно чистене на дома или пък духовно очистване. Умерената физическа активност е полезна. Измийте пода, прозорците или пък отидете да поплувате.

Днес се осъществява връзка между физическото и астралното ви тяло. Именно тази свързаност ще ви помага да преодолявате лесно злобата, агресията и насилието. Бъдете предупредени още веднъж – не изпадайте в крайности. Ако чувствате, че не сте в състояние да се владеете – не общувайте и се усамотете. Шестнайстият лунен ден е тих и омиротворяващ. Точно такива тихи и умиротворяващи ще бъдат и оставащите две седмици от лунния цикъл, ако пълнолунието настъпва на шестнайсти лунен ден. Днес е добре да се опитате да разтълкувате сънищата си, защото те може да ви донесат важна информация.

Здраве и хранене. Не преяждайте. Откажете се от алкохола. Не яжте мазни храни и гъби. Умереното физическо натоварване е полезно. Отложете хирургичните интервенции. Заемете се с очистване на организма, а после го „напълнете“ с витамини. Днес организмът особено се нуждае от желязо и за това е добре да ядете нар или да пиете сок от нар. Днес е денят на обновлението на кръвта. Ето защо всяка болест, свързана с кръвта се явява като предупреждение. Възможно е да не използвате правилно лунната енергия.

Шестнайстият лунен ден е свързан с далака. Смята се, че далакът трупа енергия. Ако се почувствате депресирани, объркани, ако усетите дълбока тъга и безизходица – следва да помислите върху думите и делата си. Възможно е те да противоречат на повелите на деня. От това противоречие може да се породи и слабо самочувствие. Независимо от какъв характер са възникналите днес неразположения – коренът им се крие в психиката на човека. Оздравяване или възстановяване няма да настъпи, дакота човекът не преосмисли  действията си и не се очисти духовно. Полезна за оздравяването е позитивната настройка, вярата в доброто бъдеще и в собствените сили. Отложете посещението на фризьорския салон. Подстрижката в днешния ден ще ви навлече грешки, изневери и… влечение към алкохола.

Любов и отношения. Денят е благоприятен за общуване. Днес хармонията във взаимоотношенията между роднини, приятели и съпрузи ще бъде възможна. Не се карайте с никого, общуването ви трябва да бъде мирно, приятелско. Днес е един от много подходящите дни за сключване на брак. Съпружеският живот ще бъде спокоен, точно каквато е и енергията на шестнайстия лунен ден. Днес също бихте могли да планирате зачеване на дете. То ще расте тихо и добро. Искреността, любовта към живота и привързаността към дома ще бъдат заложени в природата му.

Работа и творчество. За кариеристите денят няма да бъде успешен. Конкуренцията в службата, амбицията и агресията няма да бъдат поощрявани. По-добре е да се занимавате с нещо спокойно. Подредете архивите си или работното си място. Занимавайте се с рутинна работа, времето за големите проекти още не е дошло. Днес може да разрешавате финансови въпроси, но операциите с недвижимо имущество отложете за друг път.

Мечтателността е свойствена за днешния ден. Хората често витаят в облаците и мислите им са изключително далеч от работата. Ето защо на всички, които се занимават със сериозен бизнес или научна дейност се препоръчват спокойните и незначими занимания. Творческите личности обаче днес могат да пристъпят към изпълнението на важни проекти. Съветът към всички е да отделят време за изкуство. Отидете на театър, на концерт или пък останете в къщи – слушайте музика, прочетете книга.

Родените на този ден са ласкави и добри. Животът им е живот на миротворци, чувствителни, разбиращи и подкрепящи другите. Никога не отказват помощ. Природата ги е надарила с богата фантазия и творчески възможности. Ако бъдат разкрити, природните дадености на родените в днешния ден могат да ги прославят. Тайните на живата природа са открити за тях, те чувстват евергиите на растенията и на животните. Родените в този ден се радват на отлично здраве и дълъг живот. Те обаче и лесно се заблуждават. Ако изгубят надежда, ако допуснат злоба и ненавист в сърцето си – тези хора са обречени на безплодни усилия. Колкото и да се опитват да се върнат към предишния си живот – няма да успеят. Ще потънат в празни мечтания и суета, а околните ще ги манипулират. Ето защо за родените в този ден е важно да преминават през живота с оптимизъм и вяра в себе си и доброто бъдеще.