12 години СТАРТЕР

Сутрешният блок на БГ РАДИО отпразнува своя рожден ден

Сутрешно радиошоу СТАРТЕР навърши 12 години и завърши официално с отличие 12ти клас от своето радио образование!

Симо и Богдана, най-ранобудните от БГ РАДИО, посрещнаха първите свои гости със сутрешно кафе, в Националното Музикално Училище „Любомир Пипков“. Там, тази година, сутрешното дуо отпразнува дванайстия си рожден ден и своя абитуриентски бал.

Тържеството уважиха Георги Лозанов, Данчо Караджов, Марта Вачкова, Ася и Росен от БНТ, Дони, Графа, DJ Borche и Теа, Михаела Филева, VenZy, NickName, Рафи, Орлин Павлов, Акага, Маги Джанаварова, Нора, Криста, Поли Генова, Вики от „Мастило“, Жана Бергендорф, Нели и Меги от “Търси се”, Стефания Колева, Ирен Леви, Светла Иванова, Георги Тошев, Мария Касимова, Камен Алипиев.

Всички гости си бяха написали домашното и разказаха някои от най-вълнуващите моменти на своите ученически години.

Оказа се, че Орлин Павлов е бил с успех 3.90 и всичко дължи на подсказването на своя приятел и ангел-пазител Ясен.

Графа пък е претърпял инцидент, който се оказва вдъхновение в бъдещето. Дамата му го удря с вратата на колата по главата. Така, няколко години по-късно, се появя и песента му „Глава“.

Георги Лозанов си спомня своя бал „като по военно време“ – в класа му е имало главно момичета, затова всеки кавалер е трябвало да съпроводи по няколко дами.

Рокаджия или класически музикант е по-добрият избор за гадже? – темата на минидебата живо развълнува присъстващите гости.

Водещите на сутрешния блок на БНТ – Ася и Росен застанаха един срещу друг в този оспорван дебат. Марта Вачкова пък заложи на класиката.

Оказва се, че по-сполучливи гаджета стават от лошите рокаджии.

Учебните занятия стриктно се следяха от строгата г-жа Терзийска от Мастило, която се появи по време на минидебата с показалка и зашеметяващ тоалет. Най-изненадан остана Симо, който се изчерви и остана безмълвен. Той беше порицан, че не защитава тезата, че рок музикантите са отлични гаджета.

Детският китарен ансамбъл „Китарино“ специално поздрави Стартер с изпълнението си на живо. И понеже са все още ученици в началното училище, талантливите музиканти все още не правят планове за абитуриентския си бал, а се радват на ученическите си дни.

Зрелостниците на БГ Радио получиха и куп подаръци – получиха дипломи с отличен за средно радиообразование от фенове, грамоти за Повишаване Духа и Настроението на Нацията от приятели и слушатели, Рафи им донесе презервативи за абитуриентската вечер, много цветя и шампанско, които да изпият с екипа си.

Рожденият ден приключи с час по музика. Дони, Маги Джанаварова, Нора и Криста изпратиха Боги и Симо като истински абитуриенти с песента на Тоника „За старата любов“.