19 ВАЖНИ УТОЧНЕНИЯ ЗА СЕКСА

19 важни уточнения за секса
 
 
 
март, 2010 г.
 
 
 
 
Снимка © Branislav Ostojic – 123rf.com
 
 
Може и да си помислите, че това са глупости, които не заслужават вниманието ви, но според нас за тях трябва да знае всяка уважаваща себе си жена.
 
 
 
1. ВСЯКА ЖЕНА МОЖЕ ДА НАМЕРИ ПОЗАТА, В КОЯТО БЪРЗО И ЛЕСНО СТИГА ДА ОРГАЗЪМ. Това съвсем не означава, че може да спре търсенията си в секса и да прекрати с експериментите в леглото. Но е добре да имате един спасителен вариант, който безотказно работи и можете да разчитате на него във всякакви ситуации.
 
2. ТАЗИ ПОЗА МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ С ТЕЧЕНИЕ НА ВРЕМЕТО. Да, защото с времето нашата чувствителност се променя, както впрочем и физическите и емоционалните ни потребности. И онова, което ни се е струвало идеално преди десет години с първия мъж в живота ни, сега може да ни изглежда скучно и безсмислено. Затова следете за това, как се променят усещанията ви през годините.
 
3. СЕКСУАЛНИТЕ КЛИШЕТА НЕ СА ПРОСТО КЛИШЕТА. Толкова са популярни по една проста причина – те работят. И ако имате нужда от нови усещания, резервирайте хотелска стая, поканете любимия мъж, вземете си заедно вана и поне веднъж в живота запалете свещи, дори и да не вярвате, че свещите и розовото шампанско ще повишат либидото ви.
 
4. ВСИЧКИ ДРУГИ ПРАВЯТ СЕКС ПО-ЧЕСТО, ОТКОЛКОТО АЗ. Такова понятие като „нормално количество секс“ не съществува. Тук е важно по-скоро качеството. Задайте си само един въпрос: „Лично на вас сексът, който правите, достатъчно ли ви е?“ И ако отговорът е „да“, всякакви сравнения с другите стават неуместни и излишни.
 
5. МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА ПОГОВОРИТЕ С МЪЖА, КОЙТО ВИ Е СЕКСУАЛЕН ПАРТНЬОР? Не е толкова лесно да се говори за секс, но помислете само – пет-десет минути притеснение, а след това всички ваши тайни сексуални желания ще бъдат удовлетворени. Естествено, че си струва да поговорите със сексуалния си партньор.
 
6. ПЛАНИРАНИЯТ СЕКС МОЖЕ ДА БЪДЕ ДАЖЕ ПО-ХУБАВ ОТ СПОНТАННИЯ. За това има много просто и мъдро обяснение – предвкусването на преживяването е много по-вълнуващо от самото преживяване. Сексът не е оргазъм, той е една дълга и твърда ерекция, едно еректирало очакван.
 
7. НА ЖЕНАТА й Е НУЖНО ВРЕМЕ, ЗА ДА СЕ НАСТРОИ ЗА СЕКС. През деня много хора разсейват вниманието ви: децата ви, колегите и шефовете ви на работа, майсторът, когото сте повикали, за да ремонтира пералнята… Едва ли сте в състояние за един миг да се превърнете от работеща жена и майка в сексуална дива. Трябва ви малко почивка. Нека мъжът през това време да измие чиниите, докато вие вземете душ и си почетете книжка. И може би след това няма да има равна на вас в леглото.
 
8. КОЛКОТО ПО-ЧЕСТО ПРАВИТЕ СЕКС, ТОЛКОВА ПО-СИЛНО СТАВА ЖЕЛАНИЕТО. С други думи, апетитът идва с яденето. Да, така е. Приятните спомени ви подтикват отново да преживеете вълнуващите моменти. И обратното – ако сте свикнали да минавате и без секс, започва да ви се струва, че той не ви е нужен.
 
9. ДАЖЕ И АКО МНОГО ВИ СЕ ИСКА ДА ПРЕГЪРНЕТЕ ПАРТНЬОРА СИ СЛЕД СЕКС И ДА ЗАСПИТЕ СЛАДКО-СЛАДКО, НАМЕРЕТЕ СИЛИ ДА СЕ НАДИГНЕТЕ ОТ ЛЕГЛОТО И ДА ОТИДЕТЕ В БАНЯТА. Защо това е толкова важно? Защото в пъти понижава риска от възникване на инфекции.
 
10. КОГАТО СЕ ВЪРНЕТЕ ОТ БАНЯТА, МЪЖЪТ ВИ СИГУРНО ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ ЗАСПАЛ. По време на секс мускулите са напрегнати, а след еякулацията тялото на мъжа бързо се отпуска. Освен това в кръвта се отделя голямо количество хормони, които отговарят за съня. Казано по-просто, след секс мъжът заспива и вие нищо, ама нищо не можете да направите срещу това. А и не е препоръчително да се опитвате. Само скандал можете да разразите.
 
11. ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ ПОСТОЯННО, ЧЕ НЕ ПОЛУЧАВАТЕ ОРГАЗЪМ, Е НАЙ-ПРЕКИЯТ ПЪТ КЪМ НЕПОЛУЧАВАНЕТО НА ОРГАЗЪМ. Вие си мислите: „Какво не ми е наред? Какъв е точно проблемът? Защо не мога да стигна до оргазъм?“ Но… колкото повече мислите по тази тема, толкова по-малко започвате да чувствате. Постарайте се да се концентрирате върху приятните усещания по време на секс и от тревожните мисли няма да остане и следа.
 
12. МЕТОДИТЕ НА КОНТРАЦЕПЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНЯТ. Лекарите смятат, че жените трябва да преразглеждат методите за контрацепция минимум два пъти в живота: първия път, когато в живота ви се появи един постоянен партньор, втория – след раждане.
 
13. НЕ БИВА ДА ИЗПИТВАТЕ БОЛКА ПО ВРЕМЕ НА СЕКС. Ако някога сте изпитвали чувство на дискомфорт по време на полов акт, това не е чак такъв повод за тревога. Ако обаче ви боли достатъчно често, докато правите секс, задължително се консултирайте с гинеколог.
 
14. ПОНЯКОГА БЪРЗИЯТ СЕКС Е НАЙ-ДОБРИЯТ ВЪЗМОЖЕН ВАРИАНТ. Ако постоянно очакват да ви завладее всепоглъщаща страст, която в един прекрасен момент ще ви събере с избраника ви в леглото, чакането ви може да се проточи. Постарайте се да се откажете от свръхочакванията си и вашето тяло ще ви благодари.
 
15. А ПОНЯКОГА НА ВАС ПРОСТО ВИ СЕ СПИ. Има такива моменти, когато толкова сте уморени, че не можете да помръднете, камо ли да си помислите за секс. Това не означава, че отношенията ви с партньора са се изчерпали. По-скоро това просто говори за това, че имате малки деца, нервна работа или просто искате да се усамотите за малко на спокойствие и да дремнете.
 
16. ЗА МЪЖА СЕКСЪТ Е НАЧИН ДА ИЗРАЗИ ЧУВСТВАТА СИ. Жената спи с мъжа, когото обича, а мъжът обича тази жена, с която спи. Това изречение много точно отразява колко различно се отнасят двата пола към секса. Не всеки мъж е в състояние да изрече красиви думи за голямата любов, но и вие не бива да се обиждате заради това. Важното е да ви е хубаво с него в леглото.
 
17. НЯМА НИЩО ОСЪДИТЕЛНО В ТОВА ПОНЯКОГА САМО ДА ВЗИМАШ В СЕКСА. Сигурно ви харесва да доставяте удоволствие на любимия мъж в леглото. Е, и на него също му е приятно да вижда как ви кара да си губите ума под него…
 
18. ЕСТЕСТВЕНО, ВИЕ МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА ЛЮБИМИЯ МЪЖ ДА ВИ ДОСТАВИ УДОВОЛСТВИЕ. Тялото на всяка жена е неповторимо. Тогава как може мъжът да разбере какво точно ви доставя удоволствие, ако вие не му обясните подробно или пък не му покажете какво точно ви кара да излетите в облаците?!
 
19. С ВЪЗРАСТТА СЕКСЪТ СТАВА ВСЕ ПО-ХУБАВ. Може би това зависи от придобития опит или от хормоналните промени, а може и от това, че най-накрая сте се научили да разбирате себе си и партньора, да отгатвате по интуиция вашите и неговите сексуални потребности. Но каквото и да е обяснението, секса ви го очаква прекрасно бъдеще!