3 ОТГОВОРА – 1 МИЯЛНА МАШИНА въпрос № 2

 
„Здравейте приятели,
Стартираме тази рубрика, за да ви приобщим към нашата мисия да мислим екологично и същевременно да споделим с вас нашия опит как да приложите полезните функции на екологичните уреди на практика.“
Екипът на Индезит Кампъни България
 

Пералнята с вход и за топла вода
От HOTPOINT-ARISTON
 
 
Грижата за природните ресурси е идея, определяща появата на последната иновация при пералните с марката Hotpoint-Ariston. Уредът е снабден с два входа за вода – топла и студена (SunWash System). Нововъведението дава възможност за спестяване до 50% от консумацията на електроенергия при зададена програма за разлика от традиционно предлаганите на нашия пазар перални.
 
Директно свързване към източника
Моделът е особено подходящ при наличие на централно захранване с топла вода или генериране на топла вода чрез соларни системи, тъй като уредът се свързва директно към източника и се избягва подгряване на водата в машината (понякога до 90 °С), което генерира най-голямата консумация при един перилен цикъл. Допълнителен конектор позволява традиционно захранване на пералнята само със студена вода
 
Един пример
При стандартна програма „Памук 60 °С“ (капацитет 8 кг, енергиен клас А) се изразходват 1,52 kWh електроенергия, докато същата пералня със SunWash System (входа за топла вода), при същата програма, консумира едва 0,787 kWh. Освен това новата пералнята разполага с 3 екопрограми и автоматична функция Stand by след приключване на програмата, което добавя още 70% икономия на електроенергия в сравнение с пералня без такава функция. Ако не изключите пералнята до 30 мин. след края на изпирането, тя ще се изключи сама и така няма да консумира допълнителна енергия.
 
И още
Новата пералня със SunWash System може да изпере наведнъж до 8 кг пране, разбира се е с енергиен клас A+ и максималната скорост на барабана е 1200 оборота. За да спестите още енергия, можете да пуснете пералнята да пере през нощта, а ако нямате възможност, функцията отложен старт действа в интервал от един до 24 часа.
 
ЕКОфакти
► Пералнята има три допълнителни екопрограми – за памук, за синтетика и бързо изпиране за 30 минути.
► В зависимост от входящата температура на топлата вода, пералнята сама я смесва със студена до достигане на необходимата за избраната програма температура.

 

3  ВЕРНИ ОТГОВОРА = 1 МИЯЛНА МАШИНА
Съдомиялна HOTPOINT-ARISTON
 
През всеки от месеците октомври, ноември и декември в списание „Бела“ и в уебсайта ни (на адрес www.bela.bg), в рубриката „ЕКО“, ще бъдат публикувани 3 въпроса (по 1 всеки месец) с по три възможни отговора. Ако отговорите вярно и на трите, получавате шанс да спечелите миялна машина от Hotpoint-Ariston.
Изпращайте вашите отговори до 31.12.2010 г. на имейл адрес: bela@bela.bg. Не забравяйте да напишете двете си имена, адрес и телефон за връзка.
Имената на отговорилите правилно ще бъдат публикувани в сайта на сп. „Бела“. От тях на 4 януари 2011 г. чрез жребий ще бъде избран и обявен късметлията, който ще спечели съдомиялна Hotpoint-Ariston.
А сега побързайте да отговорите на въпрос № 1
(можете да отговаряте и в сайта на списанието).
 
Въпрос № 2
КАКВА Е ИКОНОМИЯТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО С НОВАТА ПЕРАЛЯ HOTPOINT-ARISTON?
A. ДО 60 %
Б. ДО 50 %
В. ДО 40 %