3 ОТГОВОРА – 1 МИЯЛНА МАШИНА въпрос № 3

 
„Здравейте приятели,
С тази рубрика искаме да ви приобщим към нашата мисия да мислим екологично и да споделим с вас нашия опит как да прилагате полезните функции на екологичните уреди на практика.“
Екипът на Индезит Кампъни България
 
Нови технологии за по-удобно готвене
 
 
Плотовете Hotpoint-Ariston се управляват суперлесно – само ги докосвате и те се подчиняват на вашите команди. Изтънченият им дизайн се съчетава перфектно с всички видове мебели в кухнята. Hotpoint-Ariston предлага разнообразие от видове, размери, стилове и цветове, за да задоволи и най-претенциозния вкус. Вече се предлагат и плотове, широки 75 см, тоест с 25% повече площ, които се поместват в стандартен отвор с ширина 60 см.
 
Бързината повсеместно е на почит
Индукционните керамични плотове са оптималното решение за бързо и удобно готвене. Това че не се загряват е уникално – толината се генерира от индукционно магнитно поле, което се създава между съда за готвене и медния индуктор под плота.
 
► Линията плотове Experience са снабдени с иновативното управление Touch Control за по-голяма точност при регулирането на топлината. Цифровата скала на електронния дисплей показва до каква степен е загрят плотът. ► Абсорбаторите Hotpoint-Ariston работят изключително безшумно. Разработени са с най-ефективни филтри, направени от неръждаема стомана (инокс), алуминий или с иновативни професионални филтри. Новите системи за филтриране са лесни за поддръжка. С функцията Booster се увеличава до максимум мощността на абсорбатора при появата на дим или на силна миризма. След 10 минути функцията се изключва автоматично. ► Периметрална аспирация Hotpoint–Ariston представя една алтернативна, по-ефикасна система за аспирация, която също така намалява консумацията на енергия и шум. Наред с централната си част абсорбаторът улавя пари и с външната си част. Иначе тези пари биха се разпръснали в помещението.
 
ЕКОфакти 
► Touch Control зоните в новата линия плотове Experience много често са комбинирани с таймер, който позволява прецизно планиране на времето за готвене, след което се самоизключва. Така освен, че отпада нуждата от постоянното ви присъствие край печката, вие се грижите за околната среда като спестявате енергия и ресурси.
 
3 ВЕРНИ ОТГОВОРА = 1 МИЯЛНА МАШИНА
 
 
През всеки от месеците октомври, ноември и декември в списание „Бела“ и в уебсайта ни (www.bela.bg), в рубриката „ЕКО“, ще бъдат публикувани 3 въпроса (по 1 всеки месец) с по три възможни отговора. Ако отговорите вярно и на трите, получавате шанс да спечелите миялна машина от Hotpoint-Ariston.
Изпращайте вашите отговори до 31.12.2010 г. на имейл адрес: bela@bela.bg. Не забравяйте да напишете двете си имена, адрес и телефон за връзка.
Имената на отговорилите правилно ще бъдат публикувани в сайта на сп. „Бела“. От тях на 4 януари 2011 г. чрез жребий ще бъде избран и обявен късметлията, който ще спечели съдомиялна Hotpoint-Ariston.
 
Въпрос № 3
КАКВО ПОЛЕ СЕ СЪЗДАВА ПРИ ИНДУКЦИОННИТЕ КЕРАМИЧНИ ПЛОТОВЕ?
 
А. Електростатично
Б. Гравитационно
В. Магнитно