3 ОТГОВОРА = 1 ПЕРАЛНЯ въпрос № 2

Зелено охлаждане
 
 
 
„Здравейте приятели,
Стартираме тази рубрика, за да ви приобщим към нашата мисия да мислим екологично и същевременно да споделим с вас нашия опит как да приложите полезните функции на екологичните уреди на практика.“
Екипът на Индезит Кампъни България
 
 

Еко новина
Според директива на CECED от месец юли 2010 г. се забранява продажбата на хладилници с енергиен клас В на територията на европейския съюз.

 
 

Зелено охлаждане
 
 
След забраната на обикновените електрически крушки, Европейският съюз постави ограничения и на пазара на електродомакински уреди, с висок разход на електроенергия.
Индезит Кампъни води активна политика за опазването на околната среда, внедрявайки нови технологии в изработването на енергийно ефективни уреди, които отговарят на европейските екостандарти.
Хладилникът, който заслужава специално внимание, е първият хладилник с четири врати Quadrio от Hotpoint-Ariston, енергиен клас А. Благодарение на 4-те си врати уредът спестява 50% повече енергия в сравнение със стандартен хладилник с две врати. Той е проектиран така, че циркулацията на въздухa във вътрешността му да съхранява дори и най-деликатните храни в перфектно състояние. Високотехнологичната иновация No Frostне позволява образуване на лед и скреж във фризера.
Най-новото предложение на компанията при хладилниците е
 
моделът Trilogic
от Indesit – с три врати, енергиен клас А+ и модерна система No Frost. Иновацията при този хладилник е средното отделение, което изпълнява функцията както на хладилник, така и на фризер, т.е. температурата му може да се програмира в границите от – 26 °С до +4 °С в зависимост от конкретните нужди в дадения момент.
Индезит Кампъни демонстрира своята ангажираност в опазването на околната среда и със стандартната гама хладилници с енергиен клас А+, който е 10% по-енергоспестяващ от клас А.
 
Новите хладилници Big 70 и Big 60
са с авангарден дизайн, повече полезен обем и функции. Специалното чилър отделение Fresh Box се грижи за деликатни храни като месо, риба и сирене, които се съхраняват при по-ниска температура.Функцията I Careподдържа автоматично идеалната температура за запазване на продуктите в най-добро състояние с минимален разход на енергия.Друга практична функция е Holiday, която при продължителното ви отсъствие от вкъщи поддържа температура на изчакване, пестейки електроенергия.
 Според директива на CECED от месец юли 2010 г.
ЕКО факти
Индезит Кампъни спечели престижната награда Ecohitech за 2009 година, заради цялата си гама уреди със зелен етикет Ecotech на Hotpoint-Ariston, отличени за своите високи енергийно ефективни стандарти.
 
3 ОТГОВОРА = 1 ПЕРАЛНЯ
 
 
 
Пералня AQUALTIS
През всеки от месеците март, април и май в списание „Бела“ и в уебсайта ни (на адрес www.bela.bg) в рубриката „ЕКО“ ще бъдат публикувани 3 въпроса (по 1 всеки месец) с по три възможни отговора. Ако отговорите вярно и на трите, получавате шанс да спечелите екопералня Aqualtis от Hotpoint-Ariston.
Изпращайте вашите отговори до 31. 05. 2010 г. на имейл адрес bela@bela.bg . Не забравяйте да напишете двете си имена, адрес и телефон за връзка.
Имената на отговорилите правилно ще бъдат публикувани в сайта на сп. „Бела“. От тях на 1 юни 2010 г. чрез жребий ще бъде избран и обявен късметлията, който ще спечели екопералнята Aqualtis.
А сега, побързайте да отговорите на въпрос № 2 (можете да отговаряте и в сайта на списанието):
 
Въпрос № 2
КОЛКО ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ МОЖЕТЕ ДА СПЕСТИТЕ С ХЛАДИЛНИКА QUADRIO?

А. 20%   
Б. 30%      
В. 50%

 
 
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ТОЗИ НЕВЕРОЯТЕН ШАНС ДА СПЕЧЕЛИТЕ пералня Aqualtis!