3D мобилна образователна платформа

Стартира българската 3D мобилна образователна платформа за деца в  Google Play.

Гейм студио „Уафуу“ стартира 3D мобилна образователна платформа за деца в Google Play. Разработена с помощта на „Материка” – школа за Образование и Сугестопедия, играта съчетава развлекателен и образователни  елемент, показвайки как мобилните игри могат да бъдат превърнати в нов ефективен способ за обучение. Образователният проект бе отличен със статуетка в категория Развлекателен софтуер на Наградите на БАИТ за 2016г.

Основен фокус на екипа е да създаде мобилна платформа с висок коефициент на полезност и съобразена с нуждите на пазара, която да забавлява децата, а родителите да използват в обучението им. За целта са направени много и различни проучвания в сферата на образователния софтуер – анализ на сегментацията на пазара по отношение на този тип игри, сондиране на мнения от деца, родители и специалисти в областта на образованието.

Платформата от ново поколение е изградена от мини игри, насочени към различни области на науката (математика, готварство, логика, чужди езици). Геймплейът предлага интересни игрови ситуации, които провокират децата да прилагат знания и творчески подход при вземането на различни решения в отделните етапи. Идеята е, още от ранна възраст, те да развият логическата си мисъл и аналитични способности, в случая – като общуват помежду си, при това в напълно защитена и безопасна среда. Наличието на защитен log-in в играта и филтриран чат (използва се палитра от предварително дефинирани фрази и емотикони), предоставя на децата възможности да контактуват помежду си, да завързват приятелства, могат да си изпращат подаръци да се социализират. Образователния елемент съществува в интерактивен подход за усвояване на чужди езици, примери за добри практики и изграждане на умения за справяне с различни ситуации.

Играта е безплатна, но съдържа покупки, които не са задължителни, но могат да направят преживяването по-вълнуващо, като Parental Gate не позволява на децата да купуват в играта без родителско разрешение.

В платформата е внедрена технологичната иновация на Google – Google Cardboard – VR (virtual reality) – виртуална реалност за мобилни устройства, която придава на играта по-голям колорит.

„Уафуу“  подготвя и версия за iOS.