4 FASHION ВЪПРОСИТЕЛНИ

4 fashion въпросителни
Как да направим подиумната мода удобна за носене по улиците
 
ноември, 2010 г.
 
1. Коя дреха ни облича във власт, прави ни по-представителни и внушителни?
Костюмът! Особено този с панталон! Най-горещият моден хит – шикозният, но в същото време някак безгрижен костюм от три части (най-екзотичната част е жилетката с маскюлин излъчване). По-женствен акцент можете да поставите чрез широк колан, който се носи над сакото. Благородните, меки и добре падащи материи, понякога с „по-мъжествен“ рисунък, или пък едноцветни – в неутрални униформени цветове, стоят най-добре върху… гола плът, а не върху риза или блуза. Този начин на носене на сакото – на голо – издължава силуета. Не забравяйте, че изчистените линии и ултранепретенциозният аутфит са най-секси.
 
2. Кой е цветът, който задава тон в зимната мода?
Червеното е фаворитът на този сезон. Не става дума само за декоративни акценти (тоест само за червени аксесоари), а за по-крупни части от облеклото като палта, блейзери или дори цели костюми.
Кройките, естествено, са семпли, а платовете – висококачествени, за да бъде гарантирана елегантната оптика. Какво е подходящо за допълнение към червеното? Приглушени пастелни цветове като бежово или предвидимото черно. Те действат успокояващо и се грижат да изглеждаме добре в горещото червено не само на парти, но и в офиса или на улицата.
 
3. Кой е най-модерният аксесоар?
Шапката. Стига да имате смелост да си я сложите. Повечето шапки все пак са създадени да бъдат разхождани от моделите по подиумите – особено цилиндрите с маскюлин излъчване. Но и най-обикновена филцова шапка притежава едно необикновено качество – да прави и най-ниската жена малко по-висока. А дали периферията да е по-широка, или по-тясна – решавате вие.
 
4. Как се постига актуалният стил a la 50-те години на миналия век?
Край на сладникавото! Строги костюми и блейзери вместо тюлени блузи и копринени ризи на флорални мотиви – романтиката сякаш е навлязла в своята зряла възраст. Но това, което остава от нея, са подчертаната талия и полите на плисета. Но пък плисираната пола не е подходяща за всяка фигура, а само за по-стройните дами, тъй като оптически разширява и уголемява. За да изглеждате като извадена от 50-те, може да носите и обикновена пола, но дълга до коленете, комбинирана с боти на високи токове. Или заместете полата от супертесни 7/8 панталони, но в този случай обуйте ниски обувки, тип балерина.