4K LED серия FX780 телевизори на Panasonic

Флагманската 4K LED серия FX780 телевизори на Panasonic – отлично качество и спиращ дъха дизайн

Изключително тънки, оформени със стъкло и красиви от всяка една гледна точка и ъгъл, новите LED телевизори на Panasonic FX780 се отличават с изисканите си рамки „Art & Interior“, заимствани от представените неотдавна OLED модели от най-висок клас FZ950 и FZ800.

С най-високи нива на яркост, които надвишават с около 20% както моделите от предходната година, така и серията FX740, флагманът FX780 представлява върхът на 4K HDR и LED технологиите. Той е оборудван с процесора HCX (Hollywood Cinema Experience), който се използва също и при новите OLED модели на Panasonic, както и с панел 4K HDR Pro Cinema Display, плюс професионалните технологии Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) и Local Dimming Pro (Професионално локално затъмняване).

Честотата на опресняване на екрана при FX780 е два пъти по-висока от тази на FX740. Благодарение на прецизния контрол от процесора HCX, балансът на бялото също е подобрен, в резултат на което се възпроизвеждат много по-точни и реалистични цветове. Самият процесор е разработен на базата на изключителните технологии и методи за обработка на изображенията, развивани и прилагани в продължение на десетилетия при плазмените екрани и в собственото подразделение за професионално аудио-визуално оборудване на Panasonic.

Флагманът FX780 се отличава и със своя супер-бърз панел, с който се елиминира размазването при бързите движения. При новите LED екрани за 2018 г., също така е предвиден и специален режим за игри 4K Game Mode, който допринася за максимално добро гейминг усещане, като в този режим времето за реакция е сведено до минимум. Конструиран според принципите на дизайнерската концепция „Art & Interior“ на Panasonic FX780 със своята ултра-тънка, изцяло стъклена рамка и метална поставка се нарежда твърдо в челните редици на LED телевизионния дизайн.

Освен HDR10 и HLG, телевизорите от FX780 серията, както и всички модели 4К LED телевизори за 2018 г. на компанията,  поддържат технологията за динамични метаданни HDR10+, – новата безвъзмездна платформа, създадена от 20th Century Fox, Panasonic и Samsung.

Телевизорите Panasonic, които поддържат HDR10+, ще могат да излъчват поточно цялата HDR библиотека Prime Video на Amazon в HDR10+ формат. Каталогът Prime Video HDR10+ включва стотици часове съдържание, сред които “Великта обиколка” (The Grand Tour), награденият със Златен глобус сериал “Удивителната мисис Мейзъл” (The Marvelous Mrs. Maisel), “Кърлежът” (The Tick) и “Човекът във високия замък” (The Man in the High Castle), както и стотици други лицензирани заглавия.