5 НАЧИНА ДА СЕ СЪБУДИТЕ ХУБАВА

5 начина
да се събудите хубава
 
август, 2012 г.
 
 
© Alena Ozerova | Dreamstime.com
 
1. Спазвайте строг режим
Даже ако сте стопроцентова сова, постарайте се да си лягате не по-късно от 23.00 ч. През нощта клетките на кожата работят активно, за да компенсират вредните въздействия, с които се били „бомбардирани“ през деня. Спазвайте режима на заспиване и събуждане, за да подпомогнете естествения процес на клетъчна регенерация.
 
2. Пийте… по-малко вода вечер
За да се събудите без отоци под очите, въздържайте се от голямо количество вода и солени ястия вечер. В идеалния случай последният прием на храна трябва да бъде минимум 4 часа преди сън.
 
3. Хитър ритуал
Старайте се да нанасяте нощен подхранващ крем минимум половин час преди да си легнете да спите. Тогава полезните вещества от продукта ще попият в кожата ви, а не във възглавницата.
 
4. Грижа за косата
Ще избегнете сплъстяването на косата, ако спите върху сатенена възглавница. За разлика от памука съприкосновението на коприната с косата не й позволява да се оплете и нацепи. Също така не забравяйте, преди да заспите, да срешите косата си – това ще подобри микроциркулацията на кожата на скалпа.
 
5. Арома­терапия
По-бързо ще се озовете в царството на Морфей, ако се доверите на някои аромати. Нанесете капка лавандулово етерично масло върху вътрешната страна на китката си или пък запалете ароматерапевтична лампа.